skip to Main Content
Mladinci so v predzadnji tekmi rednega dela v Mariboru ostali praznih rok

V teh zadnjih dneh rednega dela prvenstva pred končnico, se tekme mladincev sledijo z nezmanjšanim tempom. V četrtek 20. februarja, so zmaji odpotovali v Maribor. To je bila že tretja tekma v tem tednu. Rezultatsko tekma ni veliko pomenila. Vsaj za Olimpijo ne. Olimpija je prikovana na 4. mesto prvenstvene lestvice in je že znano, da se bo v četrtfinalu končnice pomerila s Kranjčani. Na drugi strani pa vse še ni jasno na dnu prvenstvene lestvice, kjer se Mariborčani z Mladostjo in Crveno zvezdo borijo za čim boljše izhodišče pred končnico. Na dnu lestvice je vsaka točka pomembna.

Tekma se je pričela za naše igralce odlično. Že v prvem napadu je Žiga Mehle podal do Luke Ogrinca, ki je v 27. sekundi tekme zadel za 1:0. Hitro vodstvo je bilo seveda dobrodošlo, a verjetno je prav to hitro vodstvo v kombinaciji z rezultatsko nepomembnostjo tekme naše zmaje v nadaljevanju uspavalo. V 7. minuti so domači dosegli svoj prvi zadetek in izid je bil izenačen. Takoj za tem so naši dobili priložnost, da se “prebudijo”. Izključen je bil domač igralec in zmaji so zadrsali v igri z igralcem več. A tega niso izkoristili in domači so lahko nadaljevali s pobudo. To pa so nato s pridom vnovčili. V 11. minuti so domači povedli z 2:1, v 19. minuti pa so dosegli še en zadetek in prva tretjina se je, kljub hutremu vodstvo naših, končala z vodstom domačih 3:1.

Med odmorom so se naši hokejisti zbrali in tekma je bila v nadaljevanju bistveno bolj izenačena in borbena. Posledično je prišlo na vrsto tudi več izključitev. V drugi tretjini smo jih videli kar nekaj. V določenem trenutku sta ekipi celo nastopali v igri 4-na-3. A vse te izključitve zadetkov niso prinesle in rezultat 3:1 je ostal končni rezultat tudi po drugi tretjini.

Podobna igra se je nato nadaljevala tudi v zadnji tretjini. Najprej so celo zmaji prišli v priložnost v igri 5-na-3, nekaj minut kasneje pa so takšno priložnost dobili še domači. A tudi tu zadetkov ni bilo. Mreže so mirovale vse do 54. minute, ko so zmaji končno vnovčili eno izmed številčnih prednosti na ledu. Podal je Karlo Marinkovič, zadel pa je Gregor Žeželj in izid je bil znižan na 3:2. Žal pa so se tu zadetki naših končali. Do konca srečanja so zmaji še napadli in na koncu so naši poizkusili tudi v igri brez vratarja. A izid je ostal nespremenjen in domači so se lahko veselili zmage 3:2.

Na preostalih tekmah je Slavija premagala Triglav s 3:1, Crvena zvezda se je veselila zmage v Zagrebu s 7:4, Jeseničani pa so po kazenskih strelih premagali Bled s 4:3 in si tako dokončno zagotovili vodilno mesto po rednem delu tekmovanja.

Do konca rednega dela čaka naše zmaje še ena tekma. V nedeljo v Tivoli prihaja Bled.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top