skip to Main Content
Mladinci so v mestnem derbiju dosegli novo zmago

V nedeljo 23. januarja je bila na vrsti nova tekma za naše mladince. Naši mladi zmaji v zadnjem času igrajo zelo dobro, tako da smo tudi tokrat pričakovali dobro igro. A mestni derbiji so bili marsikdaj izenačeni in nepredvidljivi. Tokratni se je sicer na koncu dokaj zanesljivo obrnil v našo korist. Ni pa bilo vse tako enostavno…

Prva tretjina je minila v dokaj izenačeni igri. Prvi so povedli naši, ko je v 6. minuti Jošt Žibert ukradel plošček in sam krenil v protinapad, kjer je zadel za 1:0. Vodstvo pa ni dolgo trajalo. Že v naslednji minuti so gostje dobili sodniški met v naši tretjini, plošček je prišel pred naša vrata in izid je bil izenačen. Do konca tretjine smo videli še nekaj priložnosti, a igra se tu še ni čisto zares razživela in izid 1:1 je zdržal vse do konca tretjine.

V drugi tretjini so naši malce bolj pritisnili, a gostje so se uspešno uprli. Naši so napadali, gostje pa so v 24. in 25. minuti v dveh protinapadih dvakrat zadeli in povedli s 3:1. To je naše malce vrglo iz tira in nekaj časa je trajalo, da so naši ponovno zaigrali tako kot znajo. Nato pa je najprej domačo borbenost vnovčil Martin Črepinšek, ko je v 32. minuti po podaji Martina Vahena, zadel iz bližine. V 36.minuti pa je svoj drugi zadetek dosegel še Jošt Žibert (po podaji Maura Zupaniča ter Jakoba Pečnika) in izid je bil ponovno izenačen. Ni se pa naš nalet zaustavil zgolj pri izenačenju. Minuto kasneje je, po podaji Nika Sečena in Dejana Adroviča, zadel še Žiga Mehle in naši so bili zopet v vodstvu. 4:3 je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

Nalet naših se je prenesel tudi v zadnjo tretjino. Kmalu smo videli nov zadetek. V 45. minuti je Dejan Adrovič v obrambi podal, Gregor Žeželj pa je v samostojnem prodoru zadel. Vodstvo naših je bilo 5:3 in izgledalo je, da se tekma počasi lomi v našo korist. A ni bilo še čisto tako…. Sledilo je nekaj izključitev na naši strani in gostje so uspeli igro umiriti. Tudi oni so postali občasno nevarni. V 55. minuti so imeli naši zmaji na ledu igralca več, gostje pa so to igro izkoristili v svojo korist. Prvi protinapad gostov v igri z igralcem manj so naši še ubranili, drugega pa ne in izid je bil znižan na 5:4.

Gostje so začutili svojo priložnost in so vse svoje sile usmerili v napad. Več kot 2 minuti pred koncem so iz vrat vzeli svojega vratarja. V igri brez vratarja, so sicer naši nekaj priložnosti za dokončno odločitev tekme dobili, a bistveno bolj so bili nevarni gostje. Sledilo je kar nekaj priložnosti, a naša obramba je z vratarjam Lanom Kavčičem ubranila vse napade. Nekaj sekund pred koncem pa so naši vseeno prebili obrambo gostov. Jošt Žibert je podal Gregorju Žežlju na modro črto, ta pa je zadev v prazno mrežo za končni rezultat 6:4.

Naši tako ostajajo v vodstvu na prvenstveni lestvici, priložnost da tam ostanejo pa bodo imeli tudi naslednjo nedeljo, ko bodo mladi zmaji gostovali v Celju.

 

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top