skip to Main Content
Mladinci so v Kranju osvojili nove tri točke

V nedeljo 28. marca je bila na sporedu nova tekma naših mladincev. Tokrat so se mladi zmaji odpravili v Kranj. V Kranju letos še niso igrali. Čisto na začetku sezone sta se ekipi pomerili v Tivoliju in takrat so bili prepričljivo boljši naši igralci s 7:0.

Seveda pa je bil tekma v Kranju tekma za sebe. Tekmo so bolj odločno začeli naši igralci. A po nekaj minutah pobude, je prišlo do izključitve na naši strani in pobuda se je prenesla na domačo stran. Vseeno pa so se zadetka v nadaljevanju veselili naši igralci. V 11. minuti je Žan Flajs v obrambni tretjini podal do brata Jana Flajsa. Ta je zadrsal v protinapad. Odločil se je za neposredni strel na vrata in z natančnim strelom povedel Olimpijo v vodstvo z 1:0.

Tekma se je nadaljevala v hitrem ritmu. Nato pa je na koncu prve tretjine še enkrat udaril naš najstarejši napad. V protinapad sta zadrsala Jan Flajs in Tay Petronijevič Lepša. Tay je podal, Jan pa zadel in ekipi sta se lahko odpravili na prvi odmor z zanesljivo prednostjo zmajev 2:0

Isti napad pa je bil uspešen tudi v začetku druge tretjine. V 23. minuti je v napad zadrsal Žan Flajs. Pridrsal je do domačih vrat in spretno ugnal vratarja za visokih 3:0. Tekma se je počasi prevešala v našo korist. Dokončno pa je bila tekma praktično odločena v zadnjih minutah druge tretjine. Ponovno sta bila učinkovita brata Flajs in Tay Petronijevič Lepša. Jan Flajs in Tay sta podala, Žan Flajs pa je zadel za 4:0.

V zadnji tretjini je ritem igre nekoli padel. Ekipi sta se nekako zavedali, da bodo točko tokrat odšle v Ljubljano in pravega žara niti ni bilo več. Posledično novih zadetkov in posebnih priložnosti ni bilo. Tekma se je končala z rezultatom 4:0.

Na preostalih dveh tekmah so bili rezultati pričakovani. Jeseničani so s 7:3 premagali Maribor, Slavija pa je bila s 4:1 boljša od Bleda. Točkovna prednost vodilnih pred Olimpijo se tako ni prav nič zmanjšala. A vseeno je do konca prvenstva še nekaj krogov in marsikaj se lahko še zgodi. Naslednjo tekmo naši fantje igrajo doma. V Tivoli prihajajo Blejčani.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v letošnji sezoni pri naših mladincih spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top