skip to Main Content
Mladinci so v Kranju najprej visoko vodili, nato pa so si v podaljšku izborili dve točki

Nedelja 29. septembra je prinesla nove tekme v selekciji mladincev. Zmaji so odpotovali v Kranj. V letošnji sezoni smo že navajeni tesnih tekem v tej kategoriji, kjer izrazitih favoritov niti ni in točno tako je bilo tudi danes.

Sicer je bil začetek za naše zmaje sanjski. Igralci Olimpije, ki so nastopili v malce okrnjeni sestavi (nekaj standardnih mladincev je bilo odsotnih) so že takoj na začetku tekme prevzeli pobudo. Že v 2. minuti je po podaji Gašperja Šubica zadel Karlo Marinkovič. Nekaj sekund za tem pa je po izključitvi domačega igralca, v igri z igralcem več zadel še Alex Kepic (podala sta Gregor Žeželj in Žiga Mehle). Proti koncu 5. minute je bil izid že 3:0 (podaja Blaž Stipanič, zadetek Žiga Mehle). Piko na i “atomskemu” uvodu naših zmajev pa je v 8. minuti s 4. zadetkom postavil Alex Kepic (tako kot pri prejšnjem njegovem zadetku sta bila tudi tokrat podajalca Gregor Žeželj in Žiga Mehle). Tu pa so domači izvedli menjavo vratarja in morebiti je tudi ta poteza botrovala k temu, da so se napadi naših počasi zaustavili. Igra se je umirila in prva tretjina se je končala brez novih zadetkov in pretresov.

Podobno mirno je bilo v drugi tretjini. So pa domači v takšni igri uspeli zadeti in s prvim zadetkov v 34. minuti so si priigrali nekaj upanja v drugačen zaključek tekme. A do konca tretjine se nato ni zgodilo še nič takšnega, kar bi nas moralo skrbeti.

Več dogajanja je nato sledilo v 3. tretjini. V 47. minuti so domači ponovno zadeli in rezultat je bil že 4:2. Naši so imeli še vedno vse niti igre v svojih rokah, a vodstvo ni bilo več tako veliko. Prava drama pa je sledila čisto na koncu tekme. Najprej je bil proti koncu 59.minute izključen naš igralec. Tu so domači začutili svojo priložnost. Iz vrat so potegnili svojega vratarja in igro začeli s 6 igralci proti 4. To se jim je obrestovalo in že po nekaj sekundah je sledil zadetek. Vendar je bilo to šele 4:3. Igralci Olimpija so bili še vedno v vodstvu. A živčnost je že bila prisotna in 34 sekund pred koncem je sledil nov hladen tuš. Domači so zadeli in rezultat je bil poravnan na 4:4. Sledil je podaljšek.

Mnogokrat se zgodi, da ekipa, ki je zapravila vodstvo v podaljšku še dodatno pade. A domači tokrat niso uspeli izkoristiti svojega nalega iz rednega dela tekme. V podaljšku so namreč stvari v svoje roke ponovno vzeli zmaji. Nekaj časa se je igra odvijala brez zadetkov, nato pa je začetku 65. minute padel odločujoč zadetek. Podal je Gregor Žeželj, zadel pa je Blaž Stipanič. Zmaga je tako vseeno odšla z zmaji v Tivoli.

Na preostalih tekmah so Jesenice premagale Maribor s 6:3, Bled pa je premagal Mladost z 8:4. Tekma med Slavijo in Crveno Zvezdo ni bila odigrana.

Prvenstvo mladinci nadaljujejo v sredo 6. oktobra, ko v Tivoli prihaja ekipa Slavije.

Zapisal: Vladmir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top