skip to Main Content
Mladinci so v izenačeni tekmi z Bleda prinesli točko

Po malce daljšem zatišju se je danes nadaljevalo tekmovanje v kategoriji mladincev (U-19). Zmaji so se odpravili na Bled. Vsi smo pričakovali zanimivo in težko tekmo. Kot prvo se ti dve ekipi borita za 3.mesto na prvenstveni lestvici. V tekmo sta ekipi vstopili z enakim številom osvojenih točk. Kot drugo pa so v zadnjem času tekme z Bledom za Olimpijo vedno težavne, še posebej če je tekma na sporedu na Bledu.

In tudi tokrat je bila tekma težka in izenačena. Prva tretjina je sicer minila brez velika števila posebnih dogodkov. Na koncu so sicer zmaji morali držati igro z igralcem manj, a ta prva kazen zadetkov še ni prinesla in ekipi sta na prvi odmor odšli z nogometnim izidom 0:0. So se pa zato zadeve pričele odvijati v drugem delu igre. Že takoj v prvi minuti so domači hokejisti povedli z 1:0. Tudi nadaljevanje je bolj pripadalo domači ekipi. V 29. in 30. minuti sta sledili dve naši izključitvi. Domači igralci so napadli v igri s 5-na-3, kar so znali izkoristiti in v 31. minuti je vodstvo domače ekipe znašalo že 2:0. A na srečo se je tu nalet domačih ustavil, naši pa so proti koncu tretjine dosegli zelo pomemben zadetek za priključek. V 39. minuti je na 2:1 znižal Blaž Stipanič. Podala sta Luka Ogrinc in Žiga Mehle.

Tako kot v drugi tretjini, je tudi v tretji tretjini zadetek padel že v prvi minuti in ponovno so ga dosegli domači igralci. S tem so svoje vodstvo povišali na 3:1. A naši niso popustili. Sledilo je nekaj minut, ko so naši lovili zaostanek. Pri tem so naši igralci dobili tudi priložnost v igri z igralcem več na ledu. Teh sicer niso izkoristili, se je pa na koncu le odprlo. V 57. minuti je najprej na 3:2 znižal Gregor Žeželj (podajalca sta bila Blaž Stipanič in Žiga Mehle, na 3:3. pa je v 59. minuti po podaji Gašperja Šubica izenačil Alex Kepic. 3:3 je bil tudi končni rezultat rednega dela igre.

Naši igralci so bili seveda veseli, da so ulovili zaostanek, a v podaljšku so bili vseeno uspešnejši domači igralci. Po 3 minutah igre so zadeli in zmaga je na koncu vseeno ostala doma.

Po tekmi je bil vseeno zadovoljen tudi trener Ildar Rahmatullin: “Igrali smo dobro. Tekma je bila izenačena. Ostajali smo v igri skozi celotno tekmo. Za nas je Bled neugodna ekipa, a tokrat smo bili blizu.

Na preostalih dveh tekmah je Slavija s 4:1 premagal Maribor, Jeseničani pa so z 11:1 premagali Mladost. Olimpija je po 14 odigranih tekmah na 4 mestu, le s točko zaostanka za ekipo Bleda. Tekmovanje se za naše mladince nadaljuje že v nedeljo, ko v Tivoli prihaja ekipa Mladost.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top