skip to Main Content
Mladinci so v IHL ligi dosegli novo zmago

Potem, ko kar nekaj časa nismo videli naših tekem v ligi IHL, je v soboto 22. januarja prišla na vrsto nova tekma. Naši so se zopet odpravili v Zagreb. Tokrat je bil gostitelj ekipa KHL Medveščak.

Zmaji so se v Zagreb odpravili v polni sestavi, ki se ji je priključil še Mark Čepon. In ta polna sestava je naši ekipi prinesla nov uspeh…

V prvi tretjini smo videli dva zadetka. Najprej je v 7. minuti v vodstvo prišla Olimpija. Mark Čepon je na desni strani podal na modro črto do Maks Kramarja, ki je sprožil strel proti vratom. Strel je bil natančen in domači vratar je bil premagan. Domači pa so nato v igri z igralcem več v 16. minuti izid izenačili. Razmerje v strelih je bilo 9:6 v korist zmajev in, razen v obdobju izključitev, ki jih je bilo nekaj, so bili zmaji vsaj za odtenek boljši nasprotnik na ledu.

Druga tretjina je nato prinesla še več zadetkov. Najprej so povedli domači. Po napaki naših v napadu, so domači prišli v protinapad in v 24. minuti povedli z 2:1. A to vodstvo je bilo kratkotrajno. Naši so dobili sodniški met na sredini igrišča in takoj prešli v napad. Najprej je poizkušal Žiga Mehle, ki je nato podal do Blaža Stipaniča in že po 14 sekunda po domačem vodstvu je bil izid izenačen na 2:2. Teh 14 sekund je bil tudi edini čas, ko so gostje na današnji tekmi vodili…

In tu se nalet naših ni končal. V 29. minuti so naši zopet pritiskali. Najprej je iz bližine poizkušal Ian Petronijevič Lepša, na koncu pa je bil ponovno natančen Blaž Stipanič. Rezultat je bil 3:2. Še nekaj minut kasneje pa je po sodniškem metu v naši napadalni tretjini plošček ukradel Gregor Žeželj in vodstvo naših je znašalo že 4:2. Pobuda naših je bila vidna tudi v razmerih strelov na vrata, kjer so bili naši boljši kar s 15:3. V drugem delu tretjine, se je nalet naših malce ustavil in 4:2 je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

V zadnji tretjini smo pričakovali še zadnji pritisk domačih. Najprej so bili sicer v prednosti z igralcem več na ledu naši, saj so si na koncu druge tretjine domači prislužili kazen. A ko se je ta kazen iztekla, so domači malce pritisnili. Sledili sta dve zaporedni izključitvi naših in domači so imeli skorajda dve minuti prednost dveh igralcev več na ledu. Naši so se dobro borili, a ko je prvi naš izključen igralec prišel na led, so domači v naletu zadeli in izid je bil znižan na 4:3.

Nekaj časa je bil igra rezultatsko zanimiva, nato pa so v 49. minuti naši ponovno zadeli. Jan Bizjak je sprožil strel iz modre črte. Domači vratar je plošček odbil do Marka Čepona. Ta je lepo podal do Luke Baneka pred vrati, ki je iz bližine neubranljivo zadel. Nato pa je čez nekaj minut v samostojnem prodoru zadel še Mark Čepon in počasi je bilo jasno, da preobrata v zadnji tretjini ne bo. Gostje so občasno še poizkušali priti zraven, a igra se je umirila in naši so lahko tekmo zanesljivo pripeljali v miru do konca. Končni rezultat je bil postavljen v predzadnji minuti. Blaž Stipanič je prodrl po desni strani, podal do hitrega Taya Petronijevič Lepše, ki je zadel za 7:3. Tekma je bila s tem rezultatom tudi končana.

Naslednje tekma naj bi naše čakala prav tako v soboto, ko naj bi v Ljubljano pripotovala ekipa KHL Zagreb. Vendar urnik zaradi morebitnih ponovnih odpovedi in prestavitev tekem še ni dokončno potrjen.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v ligi IHL spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top