skip to Main Content
Mladinci so v četrtfinalnem obračunu po prvi tekmi v zaostanku

V sredo 6. marca je bila na vrsti prva četrtfinalna tekma v končnici državnega prvenstva mladincev.

Razpored po rednem delu prvenstva je določil, da se zmaji pomerijo z Blejčani. V tem razporedu so bili naši zmaji sicer rangirani kot višje uvrščeno moštvo, a letošnje prvenstvo je dokaj izenačeno in v naprej smo vedeli, da naše mladince že takoj v uvodu končnice čaka težko delo. Nenazadnjo so ravno Blejčani tik pred koncem rednega dela zadejali našim mladincem najtežji poraz v prvenstvu, ko na Bledu zmagali kar z 10:0.

In res so tekmo bolje odprli gostje, ki so že v prvih minutah pritisnili na naša vrata. Sledilo je nekaj nevarnih strelov. Po nekaj minutah so naši vseeno pričeli vzpostavljati ravnotežje. In ko je že kazalo, da se bo pobuda prenesla na našo stran so gostje dosegli svoj prvi zadetek. Naši igralci so si priborili plošček v lastni tretjini. Krenili so v napad, takrat pa je naš branilec storil napako in je plošček prišel do Blejskega napadalca, ki se je znašel sam pred našim vratarjem. Napadalec Slivnik je bil uspešnejši od našega vratarja in gostje so v 5. minuti vodili z 0:1.

Kmalu za tem je bil izključen še naš napadalec in gostje so prišli do priložnosti, da že takoj na začetku povedejo z dvema zadetkoma razlike. To se ni zgodilo in naši igralci so lahko ponovno krenili v napad. In takoj so bili pri tem tudi uspešni. Plošek sta si že v obrambni tretjini priborila Mark Sojer in Blaž Stipanič. Krenila sta v hiter protinapad. Z dvojnima podajama sta preigrala Blejsko obrambo in na koncu je Blaž zadel za 1:1. Kot podajalec se je vpisal še Jan Lan Matija. Igrala se je 9. minuta.

Igra je s tem zadetkom postala izenačena in odprta. Ekipi sta bili enokoprvavni in videli smo nekaj priložnosti na obeh straneh. A to ni trajalo dolgo. V 12. minuti so Blejski napadalci izkoristili podobno napako naše obrambe, kot smo jo videli že pri prvem zadetku. Na izhodu iz obrambne tretjine so naši fantje izgubili plošček. Ta je prišel do napadalca gostov Korzhyletskyija, ki je zanesljivo zadel za vodstvo z 1:2. Tu se je igra, vsaj kar se tiče priložnosti malce uspavala. Bolj zanimivo je postalo šele proti koncu tretjine. Najprej so nekaj nevarnih strelov sprožili naši zmaji. Najbolj zrela priložnost se je ponudila Blažu Stipaniču, ki pa žal ni uspel premagati gostujočega vratarja z razdalje nekaj metrov. Mreže so tako do konca ostale nedotaknjene in tretjina se je končala z vodstvom gostov 1:2.

V drugi tretjini se je igra pričela malce bolj raztrgano. Pravih povezanih akcij ni bilo. V 3. minuti nadaljevanja se je tako prva prava priložnost ponudila šele po napaki obrambe. Tokrat so napako storili gostje in Žiga Mehle se je s pridobljenim ploščkom sam znašel pred gostujočim vratarjem. A izid je ostal nespremenjen. Ni pa žal ostal nespremenjen ob napadu gostov v 25. minuti. Gostje so dobili plošček pri sodniškem metu v naši tretjini. Sledila je kratka kombinacija v kateri se je napadalec gostov Alagič na levi srani znašel pred praktično praznimi ljubljanskimi vrati. Ni mu bilo težko zadeti in gostje so povedli z 1:3.

V tej točki se tekme še ni prilomila. Sledile so nove priložnosti na obeh straneh. In v 28. minuti je prišel na vrsto nov zadetek. Ravil Galeev in Nik Pratneker Hatič sta kombinirala in podala plošček do Marka Sojerja. Ta se je odločil za strel z modre črte. Strel je bil natančen in Olimpija je znižala vodstvo gostov na 2:3. Ta zadetek je igro dodatno poživel. Naši igralci so dobili dodaten zagon in sledilo je nekaj lepih priložnosti. A strela Gašperja Šubica in Nika Pratnekerja Hatiča nista uspela premagati gostujočega vratarja. S tem pa se je ponovno izpostavilo tisto staro pravilo “kdora ga ne da, ga dobi” in točno to se je zgodilo v 31. minuti. Gostje so prišli v našo obrambno tretjino, kjer je plošček nekaj časa krožil okoli naših branilcev. Na koncu se je Klančar odločil za strel od daleč. Strel je bil natančen in gostostje so ponovno vodili za dva zadetka  – 2:4.

Naši so tako morali ponovno loviti zaostanek. Niso se predali in so ponovno krenili v lov za rezultatom. V 33. minuti smo tako med pritiskom naših videli dva lepa strela. Prvega je sprožil Blaž Stipanič, drugega pa Žiga Mehle, a je bil gostujoči vratar vedno na mestu. Dodatno je Jan Lan Matija v 35. minuti v prodoru zadel okvir vrat.  Ni pa mogel vratar gostov Pančur zaustaviti nalet Žige Mehleta v 37. minuti. Ian Sotlar je v obrambi podal do Marka Sojerja, ki je podaljšal do Žige Mehleta. Žiga je sam krenil v napad, kjer se je znašel sam pred gostujočim vratarjem in ga premagal za znižanje rezultata ne 3:4. A na žalost ta rezultat ni ostal nespremenjen do konca tretjine. V zadnjem napadu so goste pritisnili na naša vrata. Prišlo do je gneče pred vrati, v kateri pa je bil najbolj spreten napadalec Mahkovec. Zgolj sekundo pred iztekom časa je potisnil plošček v mrežo in gostje so povedli s 3:5.

Do konca igralnega časa je bila še celotna tretjina, a nekako je ta zadetek v zadnji sekundi pričel tekmo lomiti v korist gostov. Takoj v začetku zadnje tretjine so naši igralci sicer pritisnili na vrata gostov. Že po nekaj sekundah igre je imel lepo priložnost Mark Sojer. A zadetka za naše ni bilo. V 42. minuti je bil nalet naših zaustavljen, saj so morali naši zaigrati z igralcem manj na ledu. To pa so gostje izkoristili. Nekaj časa so kombinirali v naši tretjini, dokler ni sledil strel od daleč. Ian Sotlar je strel sicer ubranil, a v gneči pred našimi vrati so bili nato vseno vseeno spretnejši Blejski napadalci. Zupan je zadel in vodstvo povišal na 3:6.

Ta zadetek pa je tekmo verjetno do konca prelomil. Igra se je po zadetku umirila. Videli smo sicer še tu in tam kakšno lepo priložnost a zares možnosti za preobrat ni bilo več. Na koncu tekme pa je sledil še en zadetek in tekma se je končala z rezultatom 3:7 za goste.

Sicer si lahko povzetke s tekme ogledate tudi na spodnjem video prispecku.

 

V drugem četrtfinalnem paru je Maribor premagal Triglav s 4:0. Povratne tekme bodo na sporedu v nedeljo.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko razplet končnice in celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top