skip to Main Content
Mladinci so tudi v drugi domači tekmi napolnili mrežo nasprotnika

 

V sredo 7. oktobra je bila na vrsti nova tekma naših mladincev. Mladinci so že drugič zapored doma gostili tujo ekipo in že drugič zapored so zanesljivo zmagali. Tokrat so jim nasproti stali hokejisti iz Maribora.

Naši hokejisti so tekmo začeli odločno. Takoj so prevzeli pobudo. Sicer pobuda ni bila popolna, a vseeno redki poizkusi gostov zares niso bili nevarni, naši strelci pa so močno pritiskali na vrata gostov. V 4. minuti je prišla na vrsto prva izključitev na strani gostov. Zdelo se je, da bo tu njihova obramba kočno prvič klonila, a pri igri z igralcem več so naši igralci storili preveč napak in z igralcem več v polju so bili v resnici manj nevarni kot sicer. A pobuda je ostala na naši strani in igra se je nadaljevala.

Ko je nato proti 10. minuti že nekako izgledalo, da so se gostje ubranili našega naleta in da bo ta pritisk počasi popuščal pa je sledil prvi zadetek. Plošček je prišel nazaj pred vrata, kjer se je boril Jan Flajs. Vztrajal je in uspel pločček podati do Žana Flajsa, ki je zanesljivo zadel in Olimpija je prešla v vodstvo 1:0. Zadetek je vrnil pobudo v igri na našo stran in 4 minute kasneje smo videli že drug zadetek. Podal je Urh Ilič, zadel pa je Jan Lan Matija. Šele v zadnjih minutah, ko smo imeli igralca manj na ledu, so gostje prišli do nekaj več svojih priložnosti. A naš vratar Lan Kavčič je ohranil mrežo nedotaknjeno in naši igralci so lahko na prvi odmor odšli z zasluženim vodstvom 2:0.

Tudi v drugo tretjino so naši igralci krenili zelo napadalno. A gostje so z občasnimi nevarnimi streli pokazali, da tekma še ni odločena. Tempo je bil hiter, po 5. minutah igre pa je prišlo do nekaj daljših premorov zaradi manjših poškodb. To je naše nalete malce razblinilo in igra je v nadaljevanju postala počasnejša in bolj enakovredna. To so izkoristili gostje, ki so v 31. minuti prišli do svojega prvega zadetka.. To je bil sploh prvi prejeti zadetek naših mladincev v letošnji sezoni v Tivoliju. Zadetek gostov je naše malce zmedel in sledilo je nekaj minut prevlade gostov. A v 34. minuti smo to uspešno prekinili. Po borbi za vrati sta Jan Flajs in Jan Matija Lan podala pred vrata do Žige Mehleta, ki je zanesljivo zadel in naši igralci so zopet prešli v malce večje vodstvo 3:1. Tako kot je nekaj minut nazaj naše igralce zmedel zadetek gostov, je tokrat goste zmedel naš zadetek in v naslednjih minutah se je igra preobrnila. Sledila sta dve hitra zadetka, kjer so naši igralci imeli tudi nekaj sreče, da se je plošček odbil ravno v mrežo. A vodstvo 5:1 zato ni bilo nič manj zasluženo. Tak rezultat je nato ostal vse do konca druge tretjine.

Če sta se prvi dve tretjini pričeli s silnim naletom naših igralcem, pa se je tretji del igre pričel bistveno bolj nepovezano z veliko prekinitvami. A tudi v takšni igri so bili naši boljši nasprotinik. V 43. in 44. minutu sta sledila še dva naša zadetka in tekma je bila dokončno odločena. Do konca tekme smo nato videli še po en zadetek na vsaki strani, tako da se je tekma končala z rezultatom 8:2 za Olimpijo.

Na preostalih dveh tekmah je Bled z 2:1 premagal Jesenice, Slavija pa je bila s 3:2 boljša od Kranja. Naši mladinci tekmovanje nadaljujejo v nedeljo 11. oktobra s tekmo pri Slaviji.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev v letošnji sezoni spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top