skip to Main Content
Mladinci so tudi na večnem derbiju nadaljevali z nizom zmag

S tekmo v sredo 4.januarja se je pričel 3.krog rednega dela letošnjega prvenstva mladincev. Naši so zadnji krog pričeli z domačim derbijem proti Jesenicam.

Derbiji vodilnih ekip, posebej če gre za derbije Olimpija – Jesenice, so vedno napeti in zanimivi. A v letošnji sezoni so naši mladinci vseeno za korak uspešnejši in boljši od ostalih ekip, tako da tistega pravega napetega derbija niti nismo pričakovali in točno tako se je tudi zgodilo.

Ekipi sta bili v polju sicer dokaj izenačeni. Gostje so skozi celotno tekmo celo sprožili več strelov na naša vrata. A ne glede na to, je bilo vidno da naši mladinci tekmo dobro kontrolirajo. Pravih priložnosti gostom, kljub več strelom, niso dopuščali. Na drugi strani pa so bili naši napadalci ravno dovolj učinkoviti, da nas za novo zmago ni preveč skrbelo. Prvi zadetek je v prvi tretjini dosegel Ian Petronijevič Lepša. Ian je nato v drugi tretjini dosegel še drugi zadetek, ko je ukradel plošček na sredini igrišča in sam zadrsal proti vratom.

Zadnji zadetek pa je dosegel Tay Petronijevič Lepša v zadnjih minutah, ko so gostje poizkusili še z igro brez vratarja. Z zanesljivo zmago 3:0 so se naši obdržali na vrhu prvenstvene lestvice. Sedaj imajo že 17 točk naskoka pred ostalimi ekipami in četudi matematično gledano to še ni zagotovljeno, je jasno, da bodo naši do konca rednega dela prvenstva obdržali vodstvo in s tem vstopili v končnico kot prvi nosilci.

Naslednja tekma naše mladince čaka v nedeljo 8. januarja, ko odpotujejo v Maribor.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Lestvico v kategoriji u-19 lahko spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top