skip to Main Content
Mladinci so tudi iz Kranja domov prinesli poln izkupiček

V četrtek 25. novembra je bila na sporedu nova tekma za naše mladince.

Tokrat so se mladi zmaji odpravili v Kranj. Na prvenstveni lestvici so na prvih 4 mestih dokaj izenačene ekipe in Triglav je ena izmed teh ekip. Naši zmaji so tako pričakovali težko tekmo.

Igra je bila v prvi tretjini dokaj izenačena. V 14. minuti se je tehtnica malce prevesila na našo stran, ker so imeli domači igralca manj na ledu in to so naši izkoristili. Gregor Žeželj je podal plošček v napad. Tam sta kombinirala Žiga Mehle in Martin Vahen. Na koncu je Martin podal, Žiga pa zadel in Olimpija se je lahko veselila prvega vodstva z 1:0.

Podobna igra se je nadaljevala tudi v drugem delu, le da so bili tu strelci bistveno bolj razpoloženi. Že v 23. minuti smo videli naslednji zadetek. Maks Kramar je podal do Martina Vahena na desno stran, ta pa je nato podal v sredi do Taya Petronijevič Lepše. Tay je lepo počakal, da je vratar naredil prvo potezo, nato pa neubranljivo zadel za povišanje vodstva na 2:0. Kmalu pa se je vodstvo še povišalo. Čez nekaj minut so domači zopet zadrsali z igralcem manj na ledu. Naši so pritiskali na domača vrata. Na koncu je Tian Hebar podal do Gregorja Žežlja na desno stran, ta pa je plošček posredoval do Žige Mehleta na levo stran, ki je zadel na podoben način kot pri prvem zadetku in rezultat je bil 3:0.

Zaradi visokega vodstva naših je domači trener vzel minuto odmora in to je kar malce spremenilo potek igra. Vsaj za nekaj časa. Po dveh minutah so domači zadeli, nekaj sekund po prvem zadetku pa so zadeli še drugič. Vodstvo naših 3:0 se je kar naenkrat spremnilo v vodstvo 3:2 in tokrat je bil naš trener tisti, ki je vzel minuto odmora. Tudi ta minuta odmora je pomagala in igra se je vrnila v “stare tirnice”. V izenačeni igri pa so bili ponovno uspešnejši naši. V zadnji minuti je Nik Sečen lepo prodrl po desni strani. Pred tem mu je podal Žiga Mehle. Pred vrati pa je nato od Nika podajo sprejel Gregor Žeželj, ki je zadel za 4:2.

Tudi v tretji tretjini je sledila izenačena igra in tudi v tretji tretjini so prvi zadeli naši. V 47. minuti je Blaž Stipanič podal do Dejana Adroviča, ta pa naprej do Brunota Kureta. Bruno je zadrsal proti vratom in natančno zadel za 5:2. Tekma se je počasi pričela odločati v našo korist. Dokončno potrdiv o zmagovalcu je verjetno prinesla 51. minuta. Naši so imeli ponovno na ledu igralca več. Gregor Žeželj je dobil sodniški met. Nato pa je plošček prišel do Martina Vahna. Ta je danes že nekajkrat podal, tokrat pa je s samostojnim prodorom tudi zadel in Olimpija je vodila s 6:2. Domači igralci so nato do konca tekme dosegli še zadetek za znižanje na 6:3, a sledi o preobratu ni bilo in Olimpija se je z zmago lahko utrdila na vrhu prvenstvene lestvice.

Veliko počitka pa naši mladinci ne bodo imeli. Naslednja tekma v kategoriji u-19 je na vrsti že v nedeljo, ko v Tivoli prihaja Maribor.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top