skip to Main Content
Mladinci so tokrat odigrali bolje, a vseeno doživeli nov poraz

V četrtek 4. marca je bila na sporedu nova tekma mladincev. Po “Covid-19” premoru si sedaj tekme sledijo v hitrem tempu. V prejšnji tekmi so naši mladinci doma doživela dokaj težak in nepričakovan poraz proti ekipi Jesenic s 6:1, sedaj pa so se odpravili na gostovanje k vodilni ekipi z Bleda.

V tekmo so malce bolje vstopili domači, saj so se uvodne minute odvijale bolj pred našimi vrati. Vendar so se prvi zadetka veselili naši, ko so v 4. minuti pobegnili v protinapad. Erik Mežnar in Žiga Mehle sta podala do Gregorja Žežlja, ki je sprožil strel od daleč. Na prvi pogled strel ni bil zelo nevaren, a je vseeno presenetil domačega vratarja in pristal v mreži. Tako kot na prejšnji tekmi je Olimpija povedla z 1:0. S tem zadetkom se je uvodni nalet domačih ustavil in sledila je bistveno bolj izenačena in na trenutke zelo mirna tekma. Naši so si priigrali celo nekaj priložnosti več. A v 13. minuti je vseeno sledilo izenačenje. Naši so igrali z igralcem manj v polju. Gostje so sprožili strel z modre črte. Strel ni bil močan, a plošček je presenetil našega vratarja in končal v mreži za 1:1. S tem zadetkom so domači dobili novo energijo in zopet so prevzeli pobudo. V 16. minuti so tako ponovno izkoristili igralca več na ledu in ekipi sta na prvi odmor odšli s prednostjo domačih 2:1.

Naši zmaji so bili odločeni, da tekmo čimprej obrnejo v svojo korist, tako da so v drugo tretjino vstopili bistveno bolj odločno. Sledijo je kar nekaj minut naših naletov in naših priložnosti. A žal zadetka ni bilo. Je pa v veljavo vstopilo tisto staro pravilo “kdor ga ne da, ga dobi” in v 33. minuti so tako domači ponovno izkoristili igralca več in že s tretjim power-play zadetkom povedli s 3:1. To je naše nalete zaustavilo, čisto ob koncu tretjine pa je v naši mreži končal še en plošček. Domači so vodili že s 4:1.

Pred zadnjo tretjino je naš trener zamenjal vratarja. Jon Dukarič je vstopil v igro namesto Nala Kavčiča. Vseeno pa ekipi v zadnjo tretjino nista vstopili “na glavo”. Igra je bila mirna in na trenutke je kazalo, kot da sta se ekipi že sprijaznili z rezultatom. Nato pa je na vrsto prišel power-play za naše igralce. V 47. minuti sta kombinirala Gregor Žeželj in Žiga Mehle. Prvi je podal, drugi pa zadel in izid je bil znižan na 4:2. To je našim dalo nekaj energije in tempo igre se je povečal. In po nekaj minutah smo videli ponovno lepo kombinacijo Gregorja Žežlja in Žige Mehleta. Tokrat je podal Žiga, zadel pa Gregor. Med podajalce pa se je vpisal še Tay Petronijevič Lepša. Izid je bil znižan na 4:3, do konca pa je bilo še dolgih 8 in pol minut. A domači so se tu zbrali in našim niso dopustili, da bi prihajali do novih lepih priložnosti. Čas je mineval in šele v zadnji minuti, ko so naši nastopili brez vratarja, smo videli nekaj vročih situacij pred domačimi vrati. A zadetka ni bilo in domači so se na koncu vseeno lahko veselili nove zmage.

S to zmago so se Blejčani še učvrstili na vrhu prvenstvene lestvice. Olimpija sicer ostaja na drugem mestu, a tu je sedaj že kar gneča ekip z 9 točkami. Na preostalih dveh tekmah je Slavija z 1:0 premagala Jesenice (na Jesenicah), Maribor pa je 4:1 doma slavil proti Triglavu. Naslednja tekma naše mladince čaka v nedeljo, ko bomo v Tivoliju videli mestni derbi z ekipo Slavije. Tekma bo na voljo v neposrednem prenosu na YouTube kanalu HK SŽ Olimpija, tako da vljudno vabljeni k ogledu.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top