skip to Main Content
Mladinci so si v Tivoliju prigarali novo zmago

Nedelja 19.11 je prinesla nov krog Državnega prvenstva selekcij Mladincev (U-18).

V Tivoli je prispela ekipa iz Maribora. Zmaji so v zadnjih treh tekmah doživeli tri tesne poraze, tako da je bila današnja tekma za četo igralcev pod vodstvom trenerja Ildarja Rahmatullina idealna priložnost za vrnitev na niz pozitivnih rezultatov.

Tekma se je pričela z dokaz pazljivo igro na obeh straneh. Prvi strel so Zmaji po zaslugi Urbana Pipana sprožili šele v 3.minuti. V 5.minuti so Zmaji prvič na tekmi dobili priložnost v igri z igralcem več. Vendar ta prednost pravih priložnosti za zadetek ni prinesla. Podobna zaprta igra na obeh straneh se je nato nadaljevala tudi v prihajajočih minutah. Vmes pa so gostje že prihajali do posamičnih priložnosti. V 10.minuti, so gostujoči napadalci prodrli po levi strani. Sledil je strel, ki ga je Val Usnik sicer najprej ubranil, a se je nato plošček vseeno nekako skotalil v mrežo in rezultat je bil 1:0.

Že takoj naslednjo minuto je domačo ekipo s prodorom malce prebudil Žiga Mehle. Sledilo je nekaj minut obleganja gostujočih vrat, a zadetka ni bilo. Gostujoči igralci so se pritiska počasi otresli in v nadaljevanju še nekajkrat nevarno streljali na domača vrata. Igra se je nato umirila in novih dogodkov v prvi tretjini vse do zadnje minute ni bilo. Najprej je dosegel zadetek Žiga Keber, a sodnik je upravičeno gol razveljavil, saj je bil igra nekaj trenutkov prej že prekinjena zaradi visoke palice. V čisto zadnjih sekundah, pa je bil zaradi visoke palice izključen še Gregor Žeželj.

Druga tretjina se je torej pričela z igro gostov 5-na-4, kar pa spremembe rezultat ni prineslo. Prvo pravo priložnost na Ljubljanski strani je v 24.minuti s pravim malim solo prodorom pridrsal Mark Sojer, a zadetka ni bilo. Nato pa je v 27.minuti sledila izključitev na strani gostov. Zmaji so napadali v napadalni formaciji. Sledile so si podaje, a brez strela na gol. Ko je že izgledalo, da pravih idej za zadetek ni, pa je sledil strel z modre črte in gostujoči vratar je bil končno premagan. Strelec je bil Marcel Lavriša, podala pa sta Blaž Stipanič in Urh Ilič.

Ta zadetek je Zmaje dokončno prebudil. Sledilo je nekaj nevarnih strelov domačih igralcev, nato pa so si gostje zaradi prekrška nad Markom Sojerjem ponovno prislužili kazen in sledilo je novo obleganje gostujočih vrat. Tokrat zadetka ni bilo.

Ko sta bili ekipi v polni postavi so za kratek čas nevarnejši postajali gostujoči igralci, a nato je vseeno sledil nov napad Zmajev. Krenili so v napadalno tretjino, kjer pa si prave priložnosti niso mogli ustvariti. Nekaj časa so se borili za plošček in ta je ostal v napadalni tretjini. Tilen Kosmač in Žiga Ravnikar sta ga na koncu poslala do Gregorja Žežlja čisto na levo stran, ki pa je z natančnim strelom zadel mrežo gostov in Ljubljančani so bili prvič na tekmi v vodstvu.

Vendar se gostje tudi po tem zadetku še niso predali. Sledilo je nekaj nevarnih strelov. Še posebej vroče je bilo med izključitvijo Urha Iliča v 32.minuti, a obramba Zmajev na čelu z Valom Usnikom je mrežo ohranila nedotaknjeno. Gostje so še nekaj časa napadali, nato pa je bil plošček odbit proti tretjini gostov. Najhitrejši je bil pri ploščku Blaž Stipanič, ki si je za vrati gostov priboril prostor, lepo podal pred vrata, kjer je Mark Sojer natančno zadel in povišal rezultat na 3:1. Pisala se je 36.minuta.

V nadaljevanju tretjine so gostje nato uprizorili še nekaj nevarnih napadov, a rezultat se ni spreminjal. Nekaj napetosti smo nato videli še pred koncem druge tretjine. Najprej je bil zaradi spotikanja izključen Žiga Keber. V igri 5-na-4 pa je v napad pobegnil Marcel Lavriša nad katerem je bil storjen prekršek za kazenski strel. Na žalost Marcel pri izvedbi kazni ni bil uspešen in tretjina se je končala s končnim izidom 3:1.

Zadnjo tretjino so tako gostje pričeli z igralcem več v polju. Najlepše priložnosti za znižanje vodstva domačih so imeli na koncu kazni, a je Val Usnik ubranil vse strele. Ko sta bili ekipi v polni postavi,  so v 44.minuti odlično priložnost uprizorili tudi Zmaji, a je bil gostujoči vratar uspešnejši od Urha Iliča.

Igra se nato ponovno malce umiri. Vmes so imeli sicer domači igralci priložnost v igri z igralcem več, a ta kazen je minila brez posebnosti. Nato je sledila 52.minuta, ko je bil zaradi spotikanja izključen Urban Pipan. Gostje so sicer pritisnili, a videli smo ponovitev zgodbe iz konca druge tretjine. Med napadi gostov je v napad pobegnil Marcel Lavriša in gostje so ga ponovno zaustavili s prekrškom za kazenski strel. A Marcel tudi tokrat ni bil uspešen.

Pritisk gostov se je nadaljeval tudi po vrnitvi izključenega Zmaja, a domači igralci so vseeno uspeli priti do ploščka. Sledil je hiter protinapad. Plošček je odšel za gostujoča vrata. Za njega sta se borila Urh Ilič in gostujoči vratar. Imenitno priložnost je Urh izkoristil in podal plošček pred prazna vrata. Gostujoči vratar se je sicer hitro vrnil v svoja vrata, a ne dovolj hitro, da bi lahko zaustavil strel Marcela Lavriše, ki je tako v 55.minuti povišal domače vodstvo na 4:1.

Igra se počasi umiri. V 58.minuti Zmaji sicer ponovno zatresejo mrežo gostov, a sodnik zadetek upravičeno razveljavi zaradi visoke palice ob strelu na gol. Tekma je bila v tej točki že odločena, kar pa je očitno do konca ob živce spravilo gostujoče igralce.

Prvi znaki nervoze in provokacije so se pokazali že ob izključitvi gostujočega igralca konec 59.minute pri prekršku nad Gregorjem Žežljem. Dokončno pa je zadeva ušla izpod nadzora, ko so gostje sredi zadnje minute sprožili splošen pretep. Vsekakor je to nekaj, kar ne sodi na tekme Mladinskih selekcij.

Zadeve so se po nekajminutni prekinitvi umirile, sodnik in delegati so popisali vse kazni in igra se je lahko nadaljevala. Zmaji so gostom za nervozo vrnili na najboljši možni način. V zadnjih sekundah smo tako videli novo kombinacijo Ljubljanskih igralcev. Kombinirala sta Luka Ogrinc in Mark Sojer, plošček pa je v mrežo z neubranljivim strelom poslal Marcel Lavriša.

Tekma se je tako končala z rezultatom 5:1.

Na preostalih tekmah so Jesenica premagale Bled s 5:2, Triglav je premagal Zagreb s 5:0, Crvena zvezda pa je ta vikend kar dvakrat slavila v Zalogu. Najprej je bila v soboto v Zalogu odigrana zaostala tekma, ki so jo Beograjčani dobili s 3:1, nato pa v nedeljo še redna, ki so jo prav tako dobili Beograjčani, tokrat z rezultatom 5:1.

Po današnjih tekmah na vrhu ostajata ekipi Jesenic in Triglava. Ljubljančani ostajajo na tretjem mestu. Na 4.mesto pa se je prebila ekipa Crvene Zvezde.

Zmaji prvenstvo nadaljujejo naslednjo nedeljo, ko v Tivoli prihaja ekipa Slavije.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v državnem prvenstvu U-18 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top