skip to Main Content
Mladinci so se uvrstili v veliki finale

Pred dnevi se je končala polfinalna serija letošnjega državnega prvenstva za naše mladince. Naši mladi zmaji so se z rezultatom 3:0 v zmagah proti ekipi HK Triglav uvrstili v finale.

Glede na rezultate letošnjega prvenstva je bila za nas ta uvrstitev pričakovana, saj so nenazadnje zmaji v končnici nastopili kot prvo uvrščena ekipa rednega dela. Vseeno pa je končnica vedno nekaj posebnega in tudi tokrat tekme niso bile lahke.

Zanimivo in napeto je bilo že na prvi tekmi v Tivoliju. In morebiti so ravno na tej tekmi gostje zapravili še najlepšo priložnost, da bi razplet polfinalnega dvoboja potekal še bolj napeto. Na prvi tekmi so gostje že v 5 minuti izkoristili igralca več na ledu in povedli z 1:0. Tudi na sploh so bili gostje v prvem delu igre malce boljši nasprotnik. Sprožili so več strelov na naša domača vrata. A po prvi tretjini so naši zmaji ta trend obrnili in mi smo bili tisti, ki so več napadali. Vendar je minimalno vodstvo gostov dolgo časa ostalo nespremenjeno. Nato pa je v 47. minuti po zadetku Blaža Stipaniča (podaja Gal Petek) prišlo do izenačenja. In izid se do konca tekme ni več spremenil, tako da je sledil podaljšek. V podaljšku v igri 3-na-3 pa so bili bolj spretni naši igralci. Dobro minuto pred koncem podaljška je padel odločilni zadetek. Podal je Gregor Žeželj, zadel pa Matic Perčič in prva zmaga v dvoboju je pripadla našim igralcem.

Čez nekaj dni je bilo na vrsti povratno srečanje v Kranju. To je bilo rezultatsko sicer manj zanimivo, a na ledu nič kaj dosti manj izenačeno. Na srečo pa so bili naši zmaji bistveno bolj učinkoviti. Že v prvi tretjini so dvakrat zadeli. Gole sta dosegla Tian Hebar (podajalca Luka Banek in Tevž Žibert) ter Blaž Stipanič (podajalec Žiga Mehle). To je tekmo najbrž tudi odločilo. V drugi tretjini so bili naši nato še boljši na ledu in sledil je še en zadetek. Dosegel ga je Dejan Adrovič po podaji Nika Sečena. V zadnjem delu pa so domači nekako uspeli pobudo naših zaustaviti. Tudi domači so bili občasno nevarni pred našimi vrati. Kar je razumljivo, saj so si želeli izid preobrniti. A naša obramba je zdržala in rezultat je ostal nespremenjen vse do konca. To je bila druga naša zmaga v dvoboju.

In nato je sledila še tretja tekma v Tivoliju. V to tekmo pa so naši ponovno vstopili odločeni, da zmagajo. Že v prvi tretjini so nastreljali goste in posledično so tudi prišli v vodstvo. V 16. minuti je po podaji Matica Perčiča in Žige Mehleta zadel Gregor Žeželj. Gostje so se sicer v začetku druge tretjine rezultatsko vrnili v igro, ko so zadeli v igri z igralcem več. A naši so ohranili pobudo in kmalu je bilo vodstvo zopet na naši strani. V 33. minuti je po podaji Iana Petronijevič Lepše ter Žige Mehleta zadel Gregor Žeželj. Pobuda v tekmi je bila ves čas na naši strani, rezultat pa je bil razmeroma nizek in s takšnim rezultatom se lahko v končnici tekme marsikaj spreobrne. A da končnica tekme tokrat vseeno ni bila tako napeta je v 52. minuti poskrbel Martin Vahen. V igri z igralcem več je po podaji Iana Petronijevič Lepše ter Žige Mehleta zadel in vodstvo 3:1 je bil zadostno, da so naši mladi zmaji z zmago pripeljali do konca še tretjo tekmo.

Naši mladinci so se tako uvrstili v veliki finale. Nasprotnika pa še čakajo. Namreč v drugem dvoboju je zelo tesno. Trenutno vodijo Jeseničani v zmagah z 2:1 proti ekipi Slavije, a prav vse tekme so se odločale v zadnjih minutah, tako da se lahko v tem dvoboju še marsikaj spremeni.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek prve tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek druge tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek tretja tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s prve tekme si lahko ogleda na tej povezavi.

Statistiko z druge tekme si lahko ogleda na tej povezavi.

Statistiko s tretja tekme si lahko ogleda na tej povezavi.

Sicer pa lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top