skip to Main Content
Mladinci so se uvrstili v veliki finale

V četrtek 9. marca je bila na sporedu tretja polfinalna tekma v selekciji mladincev. V Tivoli so ponovno prišli igralci iz Kranja. Zadnjo polfinalno tekmo so naši dokaj zanesljivo dobili in nekako smo bili vsi v pričakovanju več ali manj zanesljive uvrstitve v finale. Seveda so morali mladi zmaji to vlogo favorita potrditi še na ledu, kar ni vedno enostavno, a na koncu se je tekma vseeno odvila tako kot smo pričakovali.

Gostje v Tivoli niso prišli z “belo zastavo”. Želeli so si sezono podaljšati vsaj še za eno tekmo. Gostje so tako dokaj odločno vstopili v tekmo. Naši pa so bili na začetku bolj previdni. Nekaj več priložnosti gostom so prinesle tudi naše izključitve. a zadetkov v prvem delu ni bilo.

Tudi drugi del je bil, kar se tiče pravih priložnosti še bolj miren. So pa naši uspeli vzpostaviti ravnotežje in so dokaj dobro nadzirali potek tekme. Odločitev tekme je prišla proti koncu zadnji tretjine. Najprej se je v obrambni tretjini plošček priboril Bruno Kuret. Skupaj z Luko Vodlanom sta krenila v napad. Na koncu je Bruno sam sprožil strel proti vratom. Strel je bil prestrežen, a plošček je prišel do Vala Eneja Jenka, ki je ploček uspel potisniti v vrata in naši so se lahko veselili vodstva 1:0.

In te rezultat je ostal nespremenjen najprej do konca tretjine, nato pa še do konca tekme. Minimalno vodstvo naših je sicer tekmo puščalo odprto, vendar zares pravih priložnosti za izenačenje oz. preobrat na tekmi gostje niso imeli.

Naši so z današnjo zmago potrdili zanesljivo uvrstitev v finale. Premagali so Kranj s 3:0 v zmagah, s tem da na zadnjih dveh tekmah sploh niso prejeli zadetka. V finalu pa bomo videli najboljši dve ekipi. Prvo uvrščena po rednem delu Olimpija, se bo pomerila z drugo uvrščeno ekipo Jesenic…. Prva tekma bo na sporedu v četrtek 16.3.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top