skip to Main Content
Mladinci so se po pričakovanju brez večjih težav uvrstili v polfinale

Ta vikend sta bili na sporedu četrtfinalni tekmi letošnjega prvenstva IHL U-19. Kot prva uvrščena ekipa rednega dela, se je naša ekipa pomerila z zadnjo uvrščeno ekipo – ekipo Beograd. Že tekom rednega dela prvenstva smo videli, da ekipa iz Beograda žal ni preveč konkurenčna ostalim ekipam, še posebej pa ne ekipam z vrha lestvice.

Zato smo pričakovali zanesljiv prehod naših v polfinale prvenstva in to se je tudi zgodilo. Že na prvi tekmi v nedeljo so naši mladinci zmagali kar s 17:1, na drugi tekmi v ponedeljek pa se je rezultat ustavil pri 14:0.

Končnica prvenstva se tako za naše zares začne šele v polfinalu. Tu pa jih čaka 4. uvrščena ekipa rednega dela – Triglav. Kranjčani so sicer v zmagah dokaj zanesljivo izločili Celje (2:0 v zmagah), čeprav je bilo na samih tekmah bolj zanimivo. Na prvi tekmi je bil rezultat še na začetku zadnje minute izenačen 3:3, nato pa so Kranjčani zadeli enkrat in čez nekaj sekund še drugič v prazno mrežo za končnih 5:3. Na drugi tekmi pa so Kranjčani slavili v Celju z nogometnim izidom 1:0.

Tudi v polfinalu bo naša ekipa prevzela vlogo favorita. Ne smemo pa pozabiti, da so Kranjčani tik pred koncem rednega dela naše fante premagali v Tivoliju s 3:0. Res, da takrat rezultat ni odločal o ničemer in res, da takrat naša ekipa ni bila popolna, a vseeno je to pokazatelj, da v polfinalu nikakor ne bo tako lahko, kot je za naše fante bilo v četrtfinalu. Prva tekma je v Tivoliju na vrsti v nedeljo 26. februarja, ekipi pa igrata na 3 dobljene tekme.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s prve tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek prve tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko z druge tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek druge tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top