skip to Main Content
Mladinci so še drugič doma izgubili in s tem končali letošnjo sezono

Nedelja 8. marca je prinesla tretjo – odločilno četrtfinalno tekmo za naše mladince. V Tivoli so pripotovali Kranjčani. Spomnimo, da so Kranjčani na prvi tekmi zmagali po izvajanju kazenskih strelov. Nato je sledilo povratno srečanje v Kranju, kjer so bili naši boljši z rezultatom 4:1. Tokrat pa je bila na vrsti odločilna tretja tekma.

Tekma se je pričela z odprto igro. Obe ekipi sta si že v prvi minuti izmenjali lepi priložnosti. V naslednjih minutah so tempo celo malo bolj narekovali gostje. To je trajalo do 9. minute, ko so naši igralci z dvema lepima priložnostima spreobrnili pobudo. Ta je bila na naši strani in ni dolgo trajalo, da smo videli prvi zadetek. V 12. minuti sta kombinirala Tino Burazin in Martin Bohinc. Plošček je dobil Alex Kepic na levi strani. Sledil je natančen strel na gostujoča vrata in vodstvo Olimpije 1:0. Pobuda je ostala na naši strani. Sicer so imeli pri tem tudi gostje svoje priložnosti. V 14. minuti se je recimo gostujoči igralec znašel sam pred našimi vrati. A nekako je kazalo, da imajo naši igralci stvari pod kontrolo. Prva tretjina se je končala brez dodatnih zadetkov.

Drugo tretjino so z igralcem več na ledu pričeli gostje. Na koncu prve tretjine je bil namreč izključen naš igralec. Igra z igralcem več sicer zadetka gostom ni prinesla, je pa načela našo igro. V 23. minuti je tako sledila prva nepazljivost na naši strani. V obrambni tretjini je plošček prišel pred naša vrata, kjer je bil sam gostujoč napadalec. Ta je bil natančen in izid je bil izenačen na 1:1. Takoj za tem je sledila izključitev na strani gostov in kazalo je, da bi lahko že takoj naši ponovno prešli v vodstvo. A pri igri z igralcem več so naši branilci storili podobno napako kot pri prvem zadetku in ponovno se je gostujoči napadalec znašel sam pred našimi vrati. Gostje so v 25. minuti kar naenkrat vodili z 2:1. Tu je naša igra malce razpadla in gostje so obdržali pobudo. In ni dolgo trajalo, da so gostje to ponovno vnovčili. V 28. minuti je sledil natančen strel po tleh in vodstvo gostov se je povišalo na 3:1. Naš trener Ildar Rahmatullin je vzel minuto odmora. To je naše igralce malce umirilo in nalet gostov se je končal. Zmaji so postopoma ponovno pričeli prevzemati pobudo. Lepo priložnosti si je v 37. minuti po odbitku priigral Blaž Stipanič, a plošček ni našel poti v mrežo. Druga tretjina se je nato končala z rezultatom 3:1.

V zadnji tretjini smo pričakovano videli napad naših igralcev. Sledile so vedno lepše priložnosti. Nekaj teh so imeli tudi gostje, a vseeno so se ti povečinoma branili. A to branjenje je bilo zelo uspešno. V 50. minuti so naši ponovno zadrsali z igralcem več na ledu. Tu so imeli res lepo priložnost, ko je v gneči gostujoči vratar praktično z gol-črte plošček odbil. Minute in sekunde so minevale in vse bolj je kazalo, da tokrat obrat našim ne bo uspel. Nekaj minut pred koncem so gostje storili nov prekršek za izključitev. Tu so naši začutili še zadnjo priložnost. Iz igre so potegnili vratarja in napadli s 6-na-4. Pritisk na gostujoča vrata je bil velik. Vmes so naši zadeli tudi prečko. A zadetka ni bilo in rezultat je ostal nespremenjen. Naši so se trudili vse do konca, a v zadnjih trenutkih je bilo jasno, da bo zmaga odšla v Kranj in tekma se je končala dokaj mirno z zmago gostov 3:1.

Na drugi, prav tako odločilni četrtfinalni tekmi je bilo ponovno napeto. Bled je z zadetkom v prazno mrežo s 7:5 doma premagal Crveno zvezdo in se tako le uvrstil v polfinale.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spreljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top