skip to Main Content
Mladinci so proti koncu tekme strli odpor gostov in zanesljivo zmagali

V torek 21. decembra je bila na sporedu nova tekma v selekciji U-19.

Naši mladinci letos ponovno prikazujejo dobre igre, tako da smo lahko tudi tokrat od njih pričakovali dober rezultat. Res pa je bil zadnje tedne ritem tekem malce “razbit”, kranjčani pa so se že nekajkrat pokazali kot težak nasprotnik, tako da smo vseeno vedeli, da tekma ne bo lahka.

Pobudo na tekmi so sicer takoj prevzeli naši igralci. V prvem delu so imeli več od igre. Več je bilo tudi strelov na nasprotnikova vrata in več je bilo priložnosti. Vse to je rezultiralo v vodstvu naših. V 15. minuti je v igri z igralcem več gol dosegel Gregor Žeželj.

Podobna igra se je nato nadaljevala tudi v drugi tretjini. Vendar so bili tu naši napadi že malce manj pogosti in malce manj nevarni. Gostje so uspeli našo pobudo uspavati in tudi oni so pričeli prihajati do svojih priložnosti. Gostje so v 34. minuti zadeli in izid je bil izenačen. Izid 1:1 je ostal vse do konca druge tretjine.

V zadnji tretjini pa so se naši fantje dokončno zbudili in naredili tisto razliko, ki bi jo morebiti lahko že na začetku tekme. Zadetki so se pričeli vrstiti. Najprej je dva hitra zadetka dosegel Žiga Mehle in že v 43. minuti so naši vodili s 3:1. Dobro minuto kasneje pa je vse dvome o zmagovalcu razblinil z novim zadetkom Gregor Žeželj. Igra se je umirila in naši zmaji so lahko mirno pokačali na konec tekme. Proti koncu pa so dosegli še dva zadetka. Strelca sta bila Blaž Stipanič in Matic Perčič. Končni rezultat je bil 6:1 za naše zmaje.

S to zmago so se naši pvzpeli na prvo mesto prvenstvene lestvice. Jih pa 9. januarja čaka naslednja tekma – derbi na Jesenicah.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top