skip to Main Content
Mladinci so povedli v finalnem dvoboju

V četrtek 16. marce, se je pričela finalna serija letošnjega U-19 prvenstva. Tako kot se “spodobi”, smo v finalu videli najboljši dve ekipi rednega dela Olimpijo in Jesenice. Dodatno težo finalu pa so prinesli tudi dodatni igralci, saj sta seveda obe ekipi nastopili v polnih postavah, katerim pa so bili dodani še nekateri igralci, ki v rednem delu skorajda ali pa sploh niso nastopili. “Piko na i” pa so dodali tudi navijači. Že v Ljubljani smo lahko spremljali tudi navijaške skupine in ne dvomimo, da bo na Jesenicah kakorkoli drugače. Vse je bilo torej pripravljeno za pričetek odlične finalne serije.

Naši zmaji so se zavedali, da vloga favoritov na papirju nič ne pomeni. V finalu so prejšnji rezultati v sezoni nekako nepomembni in vse se začne od začetka. V prvi tretjini sta ekipi nastopili nekako bolj previdno. Videli smo malce manj strelov, kot nato v nadaljevanju. Sicer sta že v prvem delu vratarja imela nekaj dela, a to uvodno “tipanje” še ni prineslo zadetkov.

So pa zadetki nato hitro prišli v drugem delu. Najprej so zadeli gostje. V 22. minuti so prešli v napad. Nekajkrat so poizkusili s streli na naša vrata. Plošček ni zadel okvir vrat. Nato pa je sledil strel od daleč z desne strani in naša obramba je bila prvič premagana. Niso pa se gostje mogli dolgo veseliti tega zadetka. Čez nekaj minut so napadli naši. Niso dopustili, da gostje “pobegnejo” iz svoje tretjine. Plošček je na koncu prestregel Lev Lesar in podal do Nika Sečena. Ta je za vrati podal naprej do Jošta Žiberta, ki je z močnim in natančnim strelom zadel za 1:1. Zadetkov v drugi tretjini pa še ni bilo konec.

Sredi druge tretjine so gostje izkoristili malce slabšo izvedbo menjave naših. Prišli so v hiter protinapad 3-na-2 in zadeli za novo vodstvo. A tudi tu so se naši pobrali. V 35. minuti so naši hitro prešli iz obrambne tretjine v napad. Jošt Žibert je podal do Nika Sečena. Ta je hitro zadrsal v protinapad. Pred vrati je podal do Martina Vahna na drugi strani, ki je “iz prve” neubranljivo zadel za 2:2. Izid je bil ponovno izenačen in takšen je ostal do konca druge tretjine.

Sledila je odločilna zadnja tretjina. Tu sta bili ekipi zelo izenačeni. Po eni strani sta si obe ekipi priigrali nekaj lepih priložnosti, po drugi strani pa nobena ekipa ni želela pretirano tvegati. Nekako se je čakalo tudi na napake drugih. In tu so bili naši uspešnejši in srečnejši. V 55. minuti so gostje pričenjali napad iz svoje tretjine. Gostujoči branilec je plošček poslal v napad a je pri tem zadel sodnika, tako da se je plošček odbil do Taya Petronijevič Lepše. Ta je podal do Jakoba Pečnika, ki je zadrsal proti vratom in neubranljivo zadel za 3:2. Naši so nekaj minut pred koncem tekme prvič na tekmi prišli v vodstvo in do konca tekme to vodstvo niso več izpustili iz rok. Gostje so sicer še napadali, a mreži sta ostali do konca tekme nedotaknjeni.

 

Naši mladinci so torej v zmagah povedli z 1:0. Nadaljevanje te zanimive serije pa sledi že v nedeljo na Jesenicah.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekm si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top