skip to Main Content
Mladinci so ponovili dobro igro, a žal več kot točko niso uspeli iztržiti

V četrtek 21. novembra se je nadaljevalo državno prvenstvo v selekciji mladincev. Naše zmaje je ponovno čakalo zelo težko delo. Po dobri predstavi na derbiju z Jesenicami in relativno dobrem rezultatu, je sledilo gostovanju pri ekipi Slavije, ki prav tako sodi v sam vrh lestvice.

Foto: Zala Povše

In tudi to tekmo so naši mladinci odigrali zelo dobro. Začetek je bil za naše zmaje idealen. V 5. minuti sta sledila dva hitra zadetka. Gašper Šubic je kar dvakrat zadel v razmaku zgolj nekaj več kot 10 sekund. Podajalca sta bila Tino Burazin (pri obeh zadetkih) ter povratnik v dresu zmajev Tim Novak (pri prvem zadetku). A preteklo je zgolj dobrih 4 in pol minute in tekma seveda še zdaleč ni bila odločena. In to se je pokazalo še v isti minuti. Igralci Slavije so izkoristili malce nezbranosti naših zmajev in izid je bil zmanjšan na 2:1. Seveda so ti hitri zadetki še dodatno razplameteli dogajanja na tekmi, ki je postala zelo živahna. V naslednjih minutah je sledilo še nekaj izključitev. A kar se tiče zadetkov, se je stvar malce umirila in rezultat 2:1 je obveljal vse do konca prve tretjine.

Podobna igra se je nadaljevala v drugi tretjini. Igra je bila hitra in zanimiva. Izključitve na eni ali na drugi strani so si sledile kot po tekočem traku. Najprej je bila ena ekipa v prednosti z igralcem več, nato se je to obrnilo v prid drugi ekipi. Vmes sta ekipi igrali na ledu v razmerju 4-na-4. A nič od tega novih zadetkov ni prineslo in tudi po koncu druge tretjine je bil rezultat 2:1.

In podobna igra se je prenesla tudi v tretjo tretjino. Tu pa so domači igralci izkoristili prednosti igralca več v 54. minuti. Sicer je v času zadetka naš izključen napadalec ravno stopil na led, a vseeno lahko ta zadetek štejemo kot zadetek z igralcem več. In enako so prednost igralca več nekaj minut kasneje izkoristili naši igralci. Podala sta Luka Ogrinc in Blaž Stipanič. Zadel pa je Žiga Mehle. Olimpija je vodila s 3:2, do konca srečanja pa je bilo še 3 minute in 36 sekund. Obetala se je zanimiva končnica in točno to se je tudi zgodilo. Čisto na koncu so domači poizkusili še z igro brez vratarja in takrat se jim je to končno obrestovalo. 15 sekund pred koncem srečanja so domači zadeli in sledil je podaljšek.

Foto: Zala Povše

Podaljšek je bil ponovno zanimiv in izenačen, a zadetkov ni bilo. In tako kot se za izenačen mestni derbi na nek način spodobi, so sledili kazenski streli. Najprej so bili na vrsti naši igralci in že takoj so zadeli. Uspešen je bil Tino Burazin. Sledilo je izvajanje domače ekipe, a naš vratar Nal Kavčič je bil uspešen. Ostalo je pri vodstvu Olimpije 1:0. V naslednjih dveh serijah izvajalcev nismo videli zadetka. Nato pa je prišla na vrsto 4.serija. Najprej naš igralec ni bil uspešen, nato pa je nastopil 4.strelec domačih, ki je končno zadel. Izid je bil izenačen na 1:1. Če so bili strelci v prvih serijah manj natančni, pa to ne velja za zadnjo 5. serijo. Najprej je bil uspešen naš Gregor Žeželj, nato pa še domači napadalec. Izid v izvajanju kazenskih strelov je bil torej po 5-tih serijah 2:2. Na vrsti je bilo izvajanje posameznih strelov. Trenerja sta se odločila za zanimivo poteko. V 6. seriji sta bila izvajalca enaka kot v 5. seriji. A če sta oba igralca zadela v 5. seriji, sta v 6. seriji oba zgrešila in rezultat je ostal 2:2. Sledila je 7. serija. Za domače je bil najprej uspešen Marjan Dominik Prodan, nato pa je bil na vrsti še Tino Burazin, ki je bil uspešen že čisto na začetku izvajanj kazenskih strelov. A tokrat žal ni bilo tako. Tino je zgraešil in rezultat je ostal 3:2 in zmaga je ostala doma.

Na preostalih tekmah so Jeseničani zanesljivo premagali Triglav s 7:1, Maribor pa je po podaljšku premagal Mladost s 5:4. Na lestvici še vedno vodijo ekipe Jesenice, Slavija, Olimpija in Bled. Prvenstvo se za naše zmaje nadaljuje že v nedeljo, ko bo na vrsti še tretja zaporedna težka tekma. V Tivoli prihaja Bled.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top