skip to Main Content
Mladinci so po krajšem premoru ponovno nastopili in zmagali

V sredo 21. aprila je bila na sporedu nova tekma naših mladincev. Po malce daljšem premoru se je nadaljevalo državno prvenstvo. Do konca rednega dela sta preostali le še dve tekmi.

Glede na lestvico bi lahko rekli, da bosta ti dve zadnji tekmi za naše fante mogoče malce lažji, a seveda kakršno koli vlogo favorita je potrebno vedno nato dokazati še na ledu. Najprej je bila na vrsti domača tekma proti Mariboru.

Tekma se je pričela v dokaj hitrem ritmu. Ekipi sta bili v uvodnih minutah izenačeni, po nekaj minutah igre pa so prišle na vrsto tudi prve priložnosti. Nekaj več so si jih priigrali naši igralci. Tudi v igri z igralcem več, ki je sledila v nadaljevanju (najprej za goste, nato pa še za Olimpijo) so bili naši zmaji za odtenek bolj nevarni. A zadetkov ni bilo. Vseeno pa mreže do konca tretjine niso ostale nedotaknjene. Najprej je v zadnjih minutah prišlo še do ene igre z igralcem več v korist naše ekipe. Mladi zmaji so pritisnili na vrata in to se jim je obrestovalo. Blaž Stipanič je podal do Žige Mehleta. Ta je zdrsal proti vratom in na nato na drugi strani lepo podal do Gregorja Žežlja, ki je zadel praktično nebranjeno mrežo za 1:0. To pa še ni bilo vse. Čisto v zadnjih sekundah so naši še enkrat krenili v napad. Najprej je v napad zadrsal Blaž Stipanič. Nad njim je bil storjen prekršek, a do ploščka pred vrati je prišel Gregor Žeželj, ki je zadel še enkrat in s tem tudi postavil končni rezultat prve tretjine. 2:0.

Druga tretjina je potekala podobno kot prva. Igra je bila hitra. Na vsaki strani smo videli nekaj priložnosti, nekajkrat pa je plošček celo zadel okvir vrat. Nekaj več priložnosti so imeli naši igralci. Zadetek pa je nato ponovno padel šele proti koncu tretjine v igri z igralcem več. Igralca več na ledu so imeli naši fantje. Nekaj časa so kombinirali, nato pa sta Gregor Žeželj in Karlo Marinkovič plošček spravila na modro črto, tam pa je natančen in močan strel sprožil Blaž Stipanič in vodstvo Olimpije se je povišalo na 3:0.

V zadnji tretjini so gostje še zadnjič pritisnili na naša vrata, a naši fantje, so igro dobro kontrolirali in pravih priložnosti za preobrat ni bilo. Res, da so gostje proti koncu tretjine zadeli in to celo v igri z igralcem manj. A to je bilo zgolj dovolj, da smo v končnici gledali rezultatsko bolj zanimivo tekmo. Ob tem so gostje iz vrat potegnili tudi svojega vratarja, kar pa je odprlo pot našim napadalcem do četrtega zadetka. V napadu pred praznimi vrati je Gregor Žeželj lepo podal v sredino, kjer je Blaž Stipanič dosegel zadetek za končnih 4:1.

Preostale tekme predzadnjega kroga se bodo odigrale naslednji dan, tako da o teh rezultatih trenutno še ne moremo priporočati. Matematika pa pravi, da morajo naši fantje nadomestiti nekaj točk prednosti pred vodilnimi ekipami. Če jim bo to uspelo, potem se lahko na zadnji tekmi rednega dela, ki bo na sporedu v nedeljo proti ekipi Triglav (domačin je ekipa Triglav, a tekma bo odigrana v Tivoliju) še nadejamo vsaj teoretičnih možnosti za preboj v finale, sicer pa se no sezona za naše mladince zaključila v nedeljo. V letošnjem skrajšanem prvestvu namreč končnice ni – na vrsti bo le finale med najboljšima dvema uvrščenima ekipama.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v kategoriji mladincev lahko spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top