skip to Main Content
Mladinci so osvojili nove 3 točke

V torek 8.oktobra je bila na sporedu nova tekma državnega prvenstva. Tokrat je v Tivoli prispela ekipa iz Maribora. Tekma bi morala biti na sporedu šele kasneje tekom tedna, a so jo naši zmaji odigrali v naprej, saj jih na eni strani (vsaj nekatere) čaka pomemben turnir EBYSL U-16 v Celovcu, na drugi strani pa jih v prihajajočem vikendu čaka dvojni program z ekipo Crvene Zvezde.

V torkovo tekmo so bolje štartali naši zmaji. Pričeli so silovito. Že takoj je sledila lepa priložnost, ki pa jo naši niso izkoristili. Prvih 5 minut igre je minilo v premoči naših igralcev, nato pa se je igra malce umirila. Občasno smo videli kakšno nevarno priložnost, sicer pa je igra potekala mirno, hitro in brez veliko prekinitev. A naši zmaji so tudi v takšni igri ohranili pobudo in to se je kmalu poznalo tudi na rezultatu. V 15. minuti je bil s strelom z desne strani natančen Blaž Stipanič in Olimpija je povedla z 1:0. To je dalo našim zagon in ista peterka je nekaj sekund kasneje povišala že na 2:0. Podal je Blaž Stipanič, v protinapad je zadrsal Gregor Žeželj, kateremu je vratar strel ubranil, odbitek pa je neubranljivo v mrežo nato potisnil Žiga Mehle. Hitro vodstvo 2:0 je bilo zasluženo. Igra se je nato ponovno pričela umirjati in ko smo že pomislili, da je to vse kar bomo videli v prvem delu, sta sledila dva nova zadetka. Najprej so naši izkoristili priložnost v 18. minuti. V protinapadu sta kombinirala Jan Lan Matija in Karlo Marinkovič, na koncu pa je za 3:0 zadel Gašper Šubic. A že takoj v naslednjem napadu, so bili uspešni tudi gostje in rezultat je bil znižan na 3:1. S tem rezultatom pa se je prva tretjina nato tudi končala.

Tudi v drugo tretjino so naši zmaji krenili odločno. A pri tem so do svojih protinapadov prihajali tudi gostje. Te majše nepazljivosti pa so se našim zmajem malce maščevale. Prvi protinapad gostje niso izkoristili, drugega v 24. minuti pa so in rezultat je bil znižan na 3:2. Tu so gostje začutili svojo priložnost in igra je postala bolj napeta. Vendar so naši zmaji tistih nekaj minut zdržali in nato je na vrsto prišel nov zadetek Olimpije. V 32. minuti sta za povišanje vodstva na 4:2 podala Žiga Mehle in Luka Ogrinc, zadel pa je Tay Petronijevič Lepša. Gostje se tu še niso predali in sledilo je novih nekaj minut napete in malce nervozne igre. Sledilo je nekaj izključitev. V danem trenutku so imeli naši igralci tudi po dva igralca manj na ledu. A nič od tega gostje niso izkoristili, tako da se je igra ponovno malce umirila in druga tretjina se je končala z vodstvom naših s 4:2.

Mogoče smo v tretjini tretjini pričakovali bolj napadalno in živo igro gostov, a naši igralci so imeli očitno stvari dovolj pod kontrolo, da se to ni zgodilo. Igra je potekala mirno in hitro. Z občasnimi izključitvami naših je sicer prihajalo do priložnosti za gostujoče igralce, a kmalu se je pokazalo, da preobrata na današnji tekmi ne bo. Igra je ponovno oživela v zadnjih minutah, a tudi to obdobje so naši igralci dobro kontrolirali. Na koncu so v zadnjih minutah več priložnosti za nov zadetek imeli celo naši. A rezultat je ostal nespremenjen. Tekma se je končala z zmago naših 4:2.

Naši zmaji tekmovanje nadaljujejo v soboto, ko bo na sporedu prva izmed dveh tekem z ekipo Crvene Zvezde. Tekma bo v Tivoliju.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top