skip to Main Content
Mladinci so osvojili naslov državnih prvakov

Končano je mladinsko prvenstvo U-19 za letošnje sezono. V finalu smo spremljali klasičen večni derbi med ekipama Jesenic in naše Olimpije. To sta bili tudi najboljši ekipi letošnjega državnega prvenstva, tako da je bil zaključek kar pravi.

Za nameček se je v finalu odigralo vseh 5 tekem, tako da hokeja ni manjkalo. Naši igralci so bili boljši že v rednem delu prvenstva, tako da so v končnici imeli prednost domačega terena.

Na prvi tekmi so naši igralci upravičili vlogo favorita. Odločno so krenili vanjo. V razmerih strelov na vrata so bili naši občutno boljši (36:14 skozi celotno tekmo). A rezultat je bil vseeno dokaj izenačen. Naši so prvič povedli v 10. minuti po zadetku Jakoba Pečnika. Gostje so nato v drugi tretjini izenačili, a je Matic Perčič v igri z igralcem več v 36. minuti naše ponovno popeljal v vodstvo. V 46. minuti je nato Jakob Pečnik dosegel še drugi zadetek in naši so lahko ušli na dva zadetka prednosti. In 3:1 se je na koncu izkazal tudi kot končni rezultat. Naši so mirno in zanesljivo povedli z 1:0 v zmagah.

A druga tekma ni bila tako “enosmerna”. Bila je bistveno bolj izenačena. Sicer so tudi tu naši prvi povedli. V 19. minuti je zadel Žiga Mehle. A še tik pred koncem prve tretjine so domači izid izenačili. Morebiti je ravna ta zadetek dal domačim krila za nadaljnje napade. V drugi tretjini so tako domači najprej povedli z 2:1, proti konci tretjine pa so dosegli še zadetek v igri z igralcem manj na ledu in prednost 3:1 je bila pred zadnjo tretjino kar velika. Jakob Pečnik je nato sredi zadnje tretjine izid zmanjšal na 3:2. Naši so še pritisnili na domača vrata, na koncu so seveda nastopili še brez vratarja. A preobrata ni bilo. Z zadetkom v prazna vrata, pa so domači postavili končni rezultat 4:2, ki je pomenil izenačenje v zmagah na 1:1.

Sledila je nova tekma v Tivoliju. Tu pa smo najprej videli verjetno najbolj črno tretjino našim zmajev v celotnem finalu. Gostje so v tej tretjini sicer zbrali vsega 8 strelov na naša vrata, a to je bilo dovolj za kar 4 zadetke. Nič ni pomagalo niti, to da je naš trener sredi prve tretjine zamenjal v vratih, sicer zelo dobrega Luko Kolina. Tudi Lan Kavčič naletov gostov ni mogel ustaviti. Naleti so se ustavili šele s prvim odmorom. Naši so potem šele od druge tretjine naprej počasi pričeli sestavljati svojo igro. V drugi tretjini smo najprej videli prvi zadetek naših. Zadel je Žiga Mehle in ta zadetek je nekako dokončno razbremenil naše, da so pričeli igrati tako kot znajo. Še v isti tretjini je Žiga zadel še enkrat in rezultat 4:2 je bil pred zadnjo tretjino še čisto ulovljiv. Naši so nadaljevali z napadalno igro in sredi zadnje tretjine se jim je to obrestovalo. Najprej je na 4:3 znižal Gal Petek, v 53. minuti pa je na 4:4, s svojim tretjim zadetkom. izenačil Žiga Mehle. Naši so imeli vse niti igre v svojih rokah, a seveda dobro vemo, da znajo tudi gostje biti nevarni. In to se je tudi zgodilo. V 58. minuti se je med igralci malce zaiskrilo. Več so bili krivi gostje in tako so naši dobili prednost v igri z igralcem več. To je bila idealna priložnost, da naši dosežejo še peti zadetek in tako uprizorijo popoln preobrat, a zadeva se je obrnila popolnoma drugače. Gostje so ukradli plošček našim napadalcem in zadrsali v protinapad. Naš branilec je sicer gostujočega napadalca še ustavil in izgledalo je, da iz vsega ne bo nič in da bodo naši lahko krenili nazaj v napad. A pri tem so bili malce nepazljivi. Plošček je prišel nazaj pred naša vrata, kjer je bil najbolj zbran gostujoči napadalec, ki je zadel in Tivoli je obnemel. Gostje so povedli s 5:4. Časa in energije za nov zadetek ni bilo in gostje so povedli z 2:1 v zmagah.

Sledila je četrta tekma na Jesenicah, ki so jo naši seveda morali dobiti. Naši so se zbrali in ponovili igro s prve tekme. Bistveno več so bili pri strelu. Razmerje v strelih je bilo 39:20 v našo korist. A tako kot marsikdaj, je izid na takšnih tekmah ostajal izenačen in vsaka napaka bi lahko tekmo prevesila v to ali ono smer. Prvi so v prvi tretjini zadeli domači. Blaž Stipanič pa je z močnim ter natančnim strelom od blizu izenačil v 30. minuti. Tehtnica se je pričela prevešati na našo stran šele v zadnji tretjini. Najprej je z novim zadetkom naše v vodstvo popeljal Blaž Stipanič, a domači so izid že v 46. minuti izenačili. Sledile so napete minute. Naši so bili več pri ploščku in bili so bolj nevarni, a izid je ostajal izenačen. Vsak zadetek domačih v teh zaključnih minutah bi lahko pomenil končno zmago in konec serije. A na srečo so na koncu vseeno bili učinkovitejši naši. V zadnji minuti je bil v gneči pred domačimi vrati najbolj spreten Ian Petronijevič Lepša in z rezultatom tekme 3:2 je bila serija v končnici izenačena na 2:2.

Sledila je zadnja odločilna tekma v Tivoliju. Tekom celotne finalne serije smo beležili tudi dokaj velik obisk gledalcev. Že na Jesenicah si je zadnjo tekmo ogledalo več kot 300 gledalcev. na zadnji tekmi v Tivoliju pa jih je bilo že več kot 500. Dobro vzdušje za odločilno tekmo prvenstva. To vzdušje pa je našim pomagalo, da so na odločilni tekmi pokazali tisti pravi obraz. V resnici se je kmalu izkazalo, da bo zmaga ostala doma. Že v prvi tretjini je za 1:0 zadel Mauro Zupanič. V drugi tretjini pa smo videli dokončni zlom gostujoče obrambe. Na 2:0 je najprej povišal Tevž Žibert. Gostje so nato izid še znižali na 2:1, a Tevž je kmalu nato zadel še enkrat. Strelec za 4:1 je bil Nik Sečen, na 5:1 pa je nato povišal še Martin Črepinšek. Ti pred koncem tretjine so nato zadeli še gostje. Morebiti je kdo pomislil, da bi ta zadetek za 5:2 v zadnjih sekundah druge tretjine lahko dal gostom krila za preobrat v zadnji tretjini, a ni bilo tako. V zadnji tretjini so naši zanesljivo in miro držali niti igre v svojim rokah. Gostje so sicer še poizkušali z napadi, a to je bilo premalo. Tekom celotne zadnje tretjine so naši gostom dopustili le 9 strelov na naša vrata, kar seveda ni moglo zadoščati niti za nov zadetek, kaj šele za preobrat. Tekma se je tako končala z zmago naših 5:2 in skupno zmago v seriji 3.2.

Naši mladinci so osvojili naslov državnih prvakov.

 

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek 1. tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek 2. tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek 3. tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek 4. tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek 5. tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s 1. tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s 2. tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s 3. tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s 4. tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s 5. tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top