skip to Main Content
Mladinci so odigrali težko tekmo, a vseeno iz Kranja odhajajo s tremi točkami

V četrtek 16. januarja, so naši mladinci odigrali zaostalo tekmo z ekipo Triglav. Tekma je potekala v Kranju. Na lestvici se ekipi nahajata ena za drugo (Olimpija na 4. mestu, Triglav pa na 5. mestu), a razlika med njima je v točkovnem smislu kar velika. Na nek način so torej zmaji na tekmo vstopali kot favoriti.

Iz začetek je bil res tak. Zgolj 43 sekund so naši igralci potrebovali za prvi zadetek. Podal je Luka Ogrinc, zadel pa Blaž Stipanič. A tak začetek ni pomenil, da bodo naši igralci danes imeli lahko delo. Tekma je bila izenačena in v 13. minuti je to pokazal tudi semafor, saj so domači igralci dosegli izenačujoč zadetek. 1:1 je bil tudi končni rezultat prvega dela igre.

Tudi v drugi tretjini so prvi zadeli naši. Sicer je zadetek padel šele v 26. minuti, a vseeno je to pomenilo novo vodstvo. V igri z igralcem več je, po podaji Tiana Hebarja, zadel Tino Burazin. A tudi v drugo so domači uspeli izenačiti. To se je zgodilo v 29. minuti. Sledilo je nekaj minut z našimi izključitvami, kjer smo morali obraniti igro z igralcem manj na ledu, nato pa je prišla zadnja minuta druge tretjine. Za nov zadetek zmajev je podal Luka Ogrinc, natančen pa je bil Žiga Mehle. 3:2 je bil tudi končni rezultat 2. tretjine.

Izenačena tekma se je nadaljevala tudi v zadnji tretjini. A na našo srečo tokrat domači igralci niso več zmogli zadetka za izenačenje. Vmes so sicer naši ponovno odigrali 2 minuti z igralcem manj na ledu, hkrati pa so domači na koncu poizkusili še z igro brez vratarja. A izid je ostal nespremenjen in naši igralci so se lahko veselili zmage z rezultatom 3:2.

Po tekmi je bil zadovoljen tudi glavni trener Ildar Rahmatullin: “Tekma je bila izenačena. Triglav je igral dokaj dobro, a zmaga je na koncu ostala naša!“. Zmaji sicer ostajajo na 4. mestu prvenstvene lestvice, a so se sedaj zopet približali Bledu na 3. mestu. Naslednja tekma bo ponovno težka. V nedeljo namreč v Tivoli prihajajo Jesenice.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top