skip to Main Content
Mladinci so na zadnji tekmi rednega dela sicer dosegli zmago, a ta ima malce grenak priokus

V nedeljo 24. februarja je bila na sporedu zadnja tekma za naše mladince v rednem delu državnega prvenstva.

Poročila smo že, da so imel naši mladinci v preteklih dneh naporen urnik, kjer so lovili 3. mesto na prvenstveni lestvici. Na nekaterih od teh zadnjih tekem so bili uspešni, na nekaterih pa manj. Dobra stvar pri tem je bila, da so bili pred današnjo tekmo še vedno v igri za osvojitev 3. mesta, malo manj pa je bila, da so morali današnjo tekmo zmagati po rednem delu. To pa jim žal ni uspelo….

Naši igralci so v tekmo vstopili odločno. Že v prvi minuti je v napadalno tretjino prodrl Mark Sojer, a se je njegov strel od vratnice odbil iz igrišča. V 3. minuti pa je v idealno priložnost prišel Žiga Mehle, ki se mu je plošček “prikazal” na palici, ko je bil sam pred vrati, a je njegov strel gostujoči vratar ubranil. Uvodne minute so tako prinesle kar nekaj akcij, nato pa se je igra malce umirila in naslednje minute so minile bolj brez posebnih priložnosti. Naslednja resnejša priložnost se je v 10. minuti ponudila gostom. Dobili so plošček v sodniškem metu v svoji tretjini in sunkovito prešli v napad. V igri 1-na-1 pred Ianom Sotlarjem, je bil uspešnejši naš vratar in rezultat je bil še vedno 0:0.

Se je pa nato rezultat spremenil v 14. minuti. Plošček je na sredini igrišča prišel do Marka Sojerja. Ta ga je posredoval naprej do Žige Mehleta, ki je prodiral po sredini. Pred vrati je gostujoči vratar strel najprej sicer ubranil, a je odbitek prišel nazaj do Žige, ki ga je spretno potisnil v gol. Olimpija je vodila z 1:0. Do konca tretjine smo nato videli še nekaj zanimivih akcij na obeh straneh, a mreži sta ostali nedotakneni in prva tretjina se je končala z minimalnim vodstvom Olimpije 1:0.

V drugi tretjini so najprej do svojih priložosti prišli gostje. Nato pa je sledil prekršek gostujočih igralcev in v igri 5-na-4 so do svojih prvih priložnosti v drugi tretjini prišli tudi naši igralci. A spremembe izida tu ni bilo. Vse skupaj se je nato malce umirili in vse do 30. minute smo gledali igro brez pravih priložnosti. Takrat pa so gostje dobili plošček. Iz modre črte je sledil strel. Strel niti ni bil tako močan. Bil pa je natančen in je našo obrambo kar malce presenetil. Bil je dovolj dober, da so se gostje lahko veselili izenačenja rezultata na 1:1. Po zadetku se je igra malce razživela in videli smo nekaj novih priložnosti na obeh straneh. A novih zadetkov v drugi tretjini ni bilo in igra se je v zadnjo tretjino prenesla z rezultatom 1:1.

V zadnji tretjini smo najprej videli nekaj napadov na obeh straneh, nato pa je prišla 44. minuta. Gostje so prodirali po desni strani. Sledila je podaja v sredino, kjer pa je bil gostujoči napadalec hitrejši od našega branilca in gostje so povedli z 2:1. Zadetek je naše igralce kar malce ohromil, a po 50. minuti so pričele prihajati nove priložnosti za naše igralce. Tekma še ni bila odločena. Na vrsto je prišla 52. minuta. Naši so napadli. Nekaj časa so se trudili, da je plošček zapustil našo obrambno tretjino, nato pa je Miha Žitko podal do Marka Sojerja, ki je bliskovito krenil v napad. Mark je pridrsal pred vratarja, ga premagal in izid je bil izenačen na 2:2.

Igra se po tem zadetku ni razplamtela, ampak se je kar nekako umirila. Kot da bi ekipi čakali na zaključne minute, kjer bi poiskali svoje priložnosti za končno zmago. A ta finiš ni nikoli prišel. Temu je morebiti pripomogla tudi izključitev našega igralca, ki je prišla v 57. minuti, ki je kar nekako ohromila naše poizkuse za zaključni finiš in omogočila gostujoči ekipi, da je več ali manj mirno redni del tekme pripeljala do konca.

Sledil je podaljšek. Ta pa se je hitro zaključil. Tokrat v korist naše ekipe. Naši napadalci so hitro krenili v napad. Najprej je na levi strani poizkušal Luka Ogrinc. Njegov strel je gostujoči vratar ubranil, nato pa je Luka podal do Blaža Stipaniča, ki je s pol-razdalje sprožil natančen strel in tekma je bila končana z zmago naše ekipe 3:2.

Sicer pa si lahko video povzetke s tekme ogledate v spodnjem prispevku.

 

Z osvojenima 2 točkama je tako naša ekipa prišla na 4. mesto. V odvisnosti od razpleta še neodigranih tekem ekipe Crvene zvezde bo sicer jasno ali bodo na tem mestu tudi ostali, a ker ekipa Crvene zvezde ne bo nastopila v končnici, je že jasno, da naši vstopajo v končnico kot 4 uvrščeno slovenska ekipa. To pomeni, da se bodo v končnici pomerili s 5. uvrščeno ekipo – to je ekipa HK MK Bled. Pari v končnici igrajo na dve dobljeni zmagi. V prvem krogu bo prva tekma (v Tivoliju) na sporedu v četrtek 7. marca, druga v nedeljo 10. marca, morebitna tretja pa v četrtek 14. marca.

 

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celoten razplet končnice in ostalih dogajanj pri mladincih spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top