skip to Main Content
Mladinci so na Jesenicah ostali praznih rok

V nedeljo 15. januarja je bila na vrsti nova tekma naših mladincev. Odpravili so se na Jesenice. Naši mladinci so si že pred tekmo na prvenstveni lestvici nabrali kar visoko prednost, tako tekma rezultatsko ni veliko odločala. In mogoče so tudi zato zmaji v tekmo vstopili malce manj osredotočeni.

Na začetku tekme je bila sicer igra izenačena. Nekaj več nevarnejših strelov na naša vrata (zadeli so tudi okvir vrat) so sprožili domači igralci, so pa zato naši sprožili več strelov. Takšna igra je malce bolj ustrezala našim in v 18. minuti so naši zmaji prišli v vodstvo. Dejan Adrovič je z natančnim strelom z desne strani presenetil domačega vratarja. To je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

Ta rezultat se nato v drugi tretjini ni spreminjal. Igra pa je ostala več ali manj podobne tisti iz prve tretjine. So pa v tem delu igre okvir vrat zadeli še naši igralci.

Nato pa je prišla na vrsto zadnja tretja tretjina, kjer pa je našim na žalost popustila koncentracija. Do 50. minute je bil rezultat še izenačen, nato pa so domači le zadeli. Pred vrati so prišli do nekaj odbitkov in eden od teh je končal v naši mreži. Zadetek je dal krila domačim igralcem. Čez nekaj minut so naši najprej naredili prekršek v napadu, nato pa v igri z igralcem manj še v obrambi in domači so dobili priložnost v igri z dvema igralcema več. Nekaj časa so pritiskali in nekaj časa so se naši uspešno branili. Nato pa je vseeno sledil močan strel z leve strani in domači so povedli z 2:1. Naši so nato sicer poizkušali izenačiti, a izid se do konca tekme ni več spremenil in zmaga je ostala doma.

S tem porazom se je prednost Olimpija na vrhu prvenstvene lestvice malenkostno zmanjšala. Olimpija sedaj vodi pred ekipo Jesenic in Zagreb za 14 točk. Prva priložnost, da si naši mladinci dokončno zagotovijo vodstvo po rednem delu pa bo prišla na vrsto že čez teden dni, ko v Tivoli prihaja ekipa iz Kranja.

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko lestvico v kategoriji u-19 spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top