skip to Main Content
Mladinci so doma zmagali v predpripravi na četrfinalni obračun

V nedeljo 16. februarja je bila na vrsti nova tekma naših mladincev. Tokrat so v Tivoli prispeli Kranjčani.

Na prvi pogled je bila tekma v tekmovalnem smislu manj pomembna. Naši zmaji verjetno višje od 4. mesta v rednem delu ne morejo, Kranjčani pa so že nekaj časa “zapečateni” na 5. mestu. A ravno takšen položaj na lestvici pomeni, da se bosta ti dve ekipi srečali v prihajajočem četrfinalu končnice, tako da je bila tekma idealna generalka za končnico.

Igra je v prvi tretjini potekala hitro. Prekinitev je bilo malo, malo pa je bilo tudi tisstih pravih priložnosti. Nekaj časa so bili več pri ploščku naši igralci, nekaj časa pa gostje. A kot rečeno pravih razburjenj prva tretjina ni prinesla in nekako upravičeno se je končala z nogometnim izidom 0:0.

Druga tretjina se je nadaljevala v malce bolj živahni igri. Nekaj več tempa so narekovali gostje. Pridrsali so si tudi nekaj lepih priložnosti, a obramba zelenih je vzdržala. Nato pa je prišla na vrsto 32.minuta. Gostje so si pridobili plošček za svojimi vrati, a je branilec gostov nato malce nenatančno in nepazljivo podal. Do ploščka je prišel Tino Burazin, ki je za vrati lepo podal pred nasprotnikova vrata, kjer je bil sam Karlo Marinkovič. Karlo je bil zbran in natančen in Olimpija se je lahko veselila prvega vodstva. Rezultat je bil 1:0. Zadetek je prišel v pravem trenutku, saj je ta spodrezal nalete gostov, ki so postajali vedno bolj nevarni. Igra se je po vodilnem zadetku Olimpije malce umirila in pritiska na naša vrata ni bilo več. Rezultat 1:0 je ostal nespremenjen vse do konca druge tretjine.

V začetku zadnje tretjine so pobudo ponovno prevzeli gostje. K temu so pripomogle tudi nekatere izključitve naših igralcev v prvem delu tretje tretjine. A pobuda je gostom prinesla le več posesti ploščka in več igre v naši obrambni tretjini. Pravih priložnosti za izenačenje v tem delu igre v resnici niti ni bilo. Na sredini zadnje tretjine pa so naši igralci ponovno vzpostavili ravnotežje in nekaj priložnosti se je odvilo tudi pred gostujočimi vrati. Tekma se je počasi iztekala in nervoze pri igralcih je bilo vedno več. Nekajkrat so se za kratko zaiskrile tudi iskrice med igralci in v zadnjih 10 minutah tekme so imeli sodniki kar nekaj dela. A v večini teh primerov so si več izključitev priigrali gostje, kar je bila voda na mlin našim igralcem, ki so z igralcem več na ledu še toliko lažje ohranjali rezultat nespremenjen. V zadnjih minutah so nato gostje poizkusili še z igro brez vratarja. Imeli so nekaj lepih priložnosti, so pa v tem delu igre tudi naši igralci s strelom na prazna vrata zadeli okvir vrat. Tekma se je končala in zmaga je na koncu le zasluženo ostala doma.

Na preostalih tekmah so Jeseničani zanesljivo z 8:0 premagali Maribor, Slavija pa je v dvojnem programu v Beogradu doživela en poraz (4:3) in dosegla eno zmago (5:4). Do konca rednega dela čaka naše zmaje še nekaj tekem. Prva bo čez nekaj dni na Jesenicah.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje pri mladincih spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top