skip to Main Content
Mladinci so doma dosegli novo zmago

Tik pred začasno zaustavitvijo tekmovanj se je odigral še en krog v kategoriji mladincev. Naše zmaje je čakalo kar težko delo, saj so v Tivoli prispeli hokejisti iz Bleda.

Blejčani so v uvodnem delu prvenstva blesteli s samimi zmagami, v zadnjih krogih pa je njihova forma malce padla. Naši zmaji pa so se na drugi strani malce otresli smole, ki jih je spremljala na uvodnih tekmah po koncu dolgega Covid-19 premora. Nekako je izgledalo, da zmaji v dvoboj vstopajo z boljšo formo kot gostje. In res je bilo tako….

Tekma je bila na začetku izenačena. Prvih nekah minutah pravih priložnosti ni bilo, nato pa sta v 4. minuti na plano stopila brata Flajs. Žan je zadrsal v protinapad, kjer je podal pred vrata bratu Janu, ta pa je plošček porinil v mrežo. Podajo pri tem si je prislužil še Žiga Mehle. A to prvo vodstvo žal ni trajalo dolgo. Nekaj minut kasneje je prišla na vrsto naša izključitev in gostje so to hitro izkoristili. Že po nekaj sekundah igre z igralcem več je sledil strel z modre črte. Strel ni bil močan, bil pa je natančen in neugoden in gostje so izid izenačili. Še minuto kasneje pa je sledil nov protinapad gostov in kar naenkrat so se gostje, po uvodnem naletu naših, znašli v vodstvo z 2:1. Igra se je po uvodnih zadetkih nato malce umirila. S trdo igro, a brez pravih priložnosti, se je igra prevesila v zaključni del prve tretjine. Tu pa je prišlo do novega zadetka. V napadu je kombiniral naš prvi napad. Žiga Mehle je zaposlil Bruno Kureta. Ta je zadrsal pred vrata, a tu ni bilo prostora za akcijo in je plošček oddal do Gregor Žežlja, ki je spretno in natančno ugnal gostujočega vratarja. 2:2 je bil tudi končni rezultat po prvi tretjini.

Nalet in energijo so naši prenesli tudi v drugo tretjino. V 27. minuti sta Tay Petronijevič Lepša in Žan Flajs kombinirala. Jan Flajs pa je iz bližine zadel in naši igralci so bili ponovno v vodstvu. Igra se je potem nadaljevala v podobnem ritmu kot v prvi tretjini, le da so bili tokrat naši v rezultatski prednosti in gostje so bili tisti, ki so morali zadeti. In to so tudi storili. Dve minuti pred koncem tretjine je bil ponovno izključen naš igralec in gostje so ponovno zelo hitro to tudi izkoristili. Ponovno so bili natančni iz razdalje. Izid je bil izenačen 3:3.

Tako kot so naši igralci prenesli moment iz prve v drugo tretjino, so ga gostje iz druge v tretjo. Že v prvi minuti je prišlo do nova izključitve na naši strani in tudi tokrat so gostje svojo prednost izkoristili zgolj po nekaj sekundah.

A naši igralci se niso zmedli. Kmalu je prišlo na vrsto izenačenje. Že v naslednji minuti so naši zadrsali z igralcem več in tudi naši so bili uspešni že po nekaj sekundah. Na modri črti sta kombinirala Marko Ložar in Mauro Zupanič. Mauro je sprožil strel proti vratom, Jan Flajs pa je na poti do vrat spremenil smer ploščku in izid je bil izenačen. Že nekaj minut za tem so imeli novo lepo priložnost gostje. V hitrem protinapadu našim ni preostalo drugega, kot da storijo prekršek. Sledil je kazenski strel, ki pa ga je naš vratar Nal Kavčič ubranil. Tu pa se je tekma počasi pričela lomiti v našo korist.

Nekaj minut za tem so naši ponovno zaigrali z igarlcem več. Dolgo časa so kombinirali v napadalni tretjini. Dokler ni Žiga Mehle podal do Gregorja Žežlja. Ta je sprožil strel, ki ga je gostujoč vratar odbil. Na mestu pa je bil Karlo Marinkovič, ki je na drugi strani neovirano zadel v skorajda prazno mrežo. Naši zmaji so se ponovno znašli v prednosti 5:4. Čez nekaj minut smovideli novo izključitev na strani Bleda in nov zadetek na strani Olimpije. V napadalni tretjini sta podala Karlo Marinkovič in Nik Sečen. Pred vrati je ostal neoviran Tay Petronijevič Lepša, ki je zadel za prednost 6:4.

Gostje pa se niso še čisto predali. Napadali so naprej. 7 minut in pol pred koncem so v hitrem protinapadu zadeli naš okvir vrat. To pa je bilo tudi vse. Na koncu so sicer gostje pritisnili z igralcem več v polju in brez vratarja. Nekaj nevarnih strelov na naša vrata smo sicer videli, a bilo je preveč nervoze, da bi lahko prišlo do novih zadetkov in tekma se je končala s 6:4.

Na preostalih dveh tekmah so Jeseničani po podaljšku premagali Slavijo s 6:5, Triglav pa je bil s 5:4 boljši od Maribora. Sedaj sledi vsem znani premor tekmovanj. Točni datumi naslednjih tekem bodo znani po 11. aprilu.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev v letošnji sezoni spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top