skip to Main Content
Mladinci so bili v dvojnem programu z ekipo Crvene zvezde polno uspešni

Ta vikend so imeli mladinci dvojni program. V Tivoli je pripotovala ekipa Crvene zvezde. Na sporedu sta bili kar dve tekmi.

Beograjčani so v Tivoli pripotovali malce oslabljeni, saj je pripotovalo le 10 igralcev z vratarjema. Res pa je, da so bili tudi naši zmaji malce okrnjeni, saj je bila selekcija U-16 polno zasedena s tekmovanjem v EBYSL tekmovanju tako da tudi nekateri mlajši našim mladincem tokrat niso mogli pomagati.

To sta bili tudi prvi letošnji tekmi, ki so jih beograjski mladinci odigrali v našem državnem prvenstvu.

Najprej je bila na sporedu tekma v soboto. V to tekmo sta obe ekipi vstopili malce zadržano. Pravih priložnosti v začetku ni bilo. Okoli 5. minute so nato malce bolj pritisnili naši igralci in to se jim je takoj obrestovalo. Nekaj časa so kombinirali v napadalni tretjini, nato pa je sledil strel z modre črte in zadetek za 1:0. Podajalec je bil Žiga Mehle, strelec pa Gregor Žeželj. A takoj po tem zadetku se je igra zopet vrnila v “mirne vode”. Mirna igra brez izrazitih priložnosti se je nadaljevala vse do konca prve tretjine, ki se je tako brez posebnih razburjenj končala z vodstvom naših 1:0.

Bistveno bolj odločno so naši vstopili v drugi del igre. Že takoj po sodnikovem pisku so pritisnili na vrata gostov. Sledila je podaja na desno stran, kjer je Tilen Kosmač neovirano zadel za 2:0 (podaja Blaž Stipanič in Luka Ogrinc). Tu se je igra malce razživela. V 26. minuti je tako sledil že tretji zadetek zmajev. Na 3:0 je povišal Žiga Mehle. Sledilo je še nekaj priložnosti na obeh straneh, a novih zadetkov v tem delu igre ni bilo in na zadnji odmor sta ekipi odšli z vodstvom zmajev 3:0.

V zadnji tretjini se je igra zopet malce umirila. To so izkoristili gostje. V 43. minuti so napadali z igralcem več na ledu. Kombinirala sta Matija Dinič in Strahinja Vdovič, na koncu pa je plošček prišel do Alekse Gvozdenoviča, ki je zmanjšal rezultat na 3:1. To je sicer za trenutek vlilo nekaj upanja gostom, da morebiti tekma še ni odločena, a moči in možnosti za preobrat ni bilo. Že v naslednji minuti je vodstvo na 4:1 povišal Blaž Stipanič. Tu se je tekma prelomila. Do konca srečanja so naši zadeli še 3-krat (Alex Kepic, Tilen Kosmač in Blaž Stipanič), tako da se je tekma končala z zmago naših 7:1.

V nedeljo je bila nato na sporedu še druga tekma. Ta se je pričela bistveno bolj živahno kot prva, a tudi tukaj pravih priložnosti nekaj časa ni bilo. So pa uvod v tekmo dodatno poživile izključitve. Najprej so imeli na ledu igralca več naši zmaji, ki tega niso izkoristili. So pa nato prednost igralca več izkoristili gostje. Podala sta Strahinja Vdovič in Aleksa Gvozdenovič, zadel pa je Pavle Stojanovič. Ta zadetek je strasti samo še poživil, tako da je sledilo še več izključitev. V 9. minuti sta bila hkrati izključena celo dva naša igralca.  A vse te izključitve zadetkov niso prinesle. So pa naši igralci v tem dinamičnem delu igre vzpostavili ravnotežje in so postopoma pričeli prevzemati pobudo. Ko je že kazalo, da v prvem delu izenačenja še ne bo, je ta prišel v zadnji minuti. Čisto v zadnjih sekundah tretjine sta kombinirala Alex Kepic in Mauro Zupanič. Plošček je prišel do Egorja Koshurnikova pred nasprotnikova vrata in izid je bil izenačen.

V drugem delu se je igra z veliko prekinitvami nadaljevala. V takšni “raztrgani” igri so imeli gostje celo več priložnosti. A zadeli so naši igralci. V 25. minuti je Blaž Stipanič podal Žigi Mehletu v protinapad za vodstvo zmajev 2:1. S tem zadetkom se je igra gostov pričela lomiti. Naši so prevzeli pobudo in pričelo so padati zadetki. Do konca tretjine sta še 2-krat zadela Žiga Mehle in Luka Ogrinc. Tretjine se je končala z vodstvom naših igralcev 6:2 (vmes je zadetek za goste dosegel še Antonije Jeremič).

Tekma je bila praktično odločena. V zadnjih tretjini so naši strelci ohranili pobudo. Do kon

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek sobotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s sobotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko sobotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek nedeljske tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s nedeljske tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko nedeljske tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top