skip to Main Content
Mladinci so bili v drugi tekmi z Beograjčani še bolj uspešni

V ponedeljek 4. februarja je bila na vrsti še druga tekme z ekipo Crvene zvezde v dveh dneh.

Prejšnji dan so bili boljši zmaji. Zmagali so s 4:3 po izvajanju kazenskih strelov. Prispevek o tej tekmi si lahko ogledate na tej povezavi. Sicer pa gre tu za zaključne tekme rednega dela državnega prvenstva mladincev. Kar se tiče Olimpije v tem zaključnem delu spremljamo troboj med ekipami Maribora, Crvene Zvezde in Olimpije za končno 3. mesto v rednem delu. To mesto je pomembno, saj kot prvo v četrtfinalu končnice prinaša, vsaj na papirju, lažjega nasprotnika, hkrati pa omogoča, da se v morebitnem polfinalu ekipa izogne vodilni ekipi po rednem delu. V tem troboju so še posebej pomembne medsebojni obračuni tako da smo v naprej vedeli, da nas danes čaka še ena težka in izenačena tekma.

Zmaji so v primerjavi s prejšnjim dnevom nastopili v malce spremenjeni postavi. V njej ni nastopil Mark Sojer, ki je prejšnji dan dosegel vse tri zadetek iz igre, hkrati pa je bil tudi eden izmed strelcev pri odločilnih kazenskih strelih. Mark je namreč že odšel na zbor reprezentance u-18. Manjkalo je še nekaj drugih igralcev. Sta se pa ekipi pridružila dva mlajša igralca, za katera je bil to celo krstni nastop v kategoriji članov – Tay Petronijevič Lepša in Aleksej Turšič. Na prvi pogled bi morebiti lahko nekdo ocenil, da so naši fantje v drugi tekmi nastopili v malce oslabljeni postavi, a ekipa se s tem ni strinjala, kar je nato dokazala tudi na ledu.

Igra je bila v uvodnih minutah zelo tekoča. Prekinitev praktično ni bilo. A v takšni igri si ekipi pravih priložnosti sploh niso priigrale, tako da so prve minute minile brez posebnih akcij. Šele po približno 5 minutah drsanja smo videli prvih nekaj malce bolj nevarnih strelov gostov. Zmaji pa so se uvodne nervoze znebili šele proti 10. minuti, ko so njihovi napadi postopoma postajali malce bolj nevarni. Nato pa je prišla 13. minuta. Zmaje je v napad popeljal Nik Pratneker Hatič. V napadalni tretjini je plošček prepustil Žigi Mehletu in Gregorju Žežlju, ki sta nato kombinirala na levi strani. Plošček je prevzel Gašper Šubic, ki je zadrsal proti vratom in na hitro premagal kar malce presenečenega gostujočega vratarja. Olimpije je povedla z 1:0.

Kmalu zatem je sledila izključitev na strani domače ekipe. Gostje iz Beograda so seveda pritisnili, a obramba domačih je pritiske vzdržala. Kmalu po tem, ko sta bili ekipi v polnih postavah, pa so si igralci Olimpije prislužili še eno dvo-minutno kazen. Tokrat pa obramba domačih ni več vzdržala. Gostje so izenačili na 1:1. Ta zadetek je ritem naše igre kar malce razbil. Zmaji so se tako zbrali šele proti koncu prve tretjine, ko so sprožili še nekaj nevarnih strelov, a izid po prvem delu igre je ostal 1:1.

Druga tretjina se je za naše pričela odlično. Že v prvi minuti so prisilili gostujoče igralce, da so storili prekršek za izključitev. Zmaji so pritisnili na gostujoča vrata, a so bili pri tem nepazljivi. Plošček je v 22. minuti prišel do gostujočih igralcev, ki so krenili v protinapad. Mateja Popovič je zadrsal v našo tretjino, sprožil strel z desne strani, plošček pa je končal v mreži in z igralcem manj na ledu so gostje povedli z 2:1.

Igra 5-na-4 v našo korist se je nadaljevala. Tu pa ponovno skorajda pride do zadetka gostov. Ti so ponovno zadrsali v protinapad, a je bil vratar Ian Sotlar tokrat na mestu. Zmaji so se nato le zbrali in pritisnili na gostujoča vrata. Izključen igralec se je med tem pritiskom sicer že vrnil na led, a naši igralci so še vedno držali napadalno formacijo v tretjini gostov. Plošček je še vedno krožil med našimi igralci. Naposled ga je Žiga Mehle podal na levo proti Niku Pratnekerju Hatiču, ta pa je na desni lepo našel prostega Ravil Galeeva. Ravil je sprožil natančen strel z bližine in izid je bil ponovno izenačen na 2:2.

Po uvodnih zadetkih se je igra nato za nekaj minut umirila. Pravih novih priložnosti ni bilo. Nato pa je prišla 29. minuta. Žiga Mehle in Ravil Galeev sta se v napadalni tretjini ob ogradi na desni strani borila za plošček. Plošček sta si priborila in krenila sta proti vratom. Tam pa je bil v gneči najbolj spreten Žiga, ki je izkoristil priložnost za strel in povedel Olimpijo v vodstvo s 3:2.

3 minute kasneje pa so se zmaji ponovno veselili. V protinapad je »pobegnil« Luka Povirk. Gostujočim branilcem ni preostalo drugega, kot da nad njih storijo prekršek. Sodnik je dosodil kazenski strel, hkrati pa je dosodil še izključitev gostujočega igralca zaradi grobosti in prerivanja po storjenem prekršku. Kazenski strel je izvedel Nik Pratneker Hatič in kot smo to nekako že navajeni v letošnji sezoni, Nik takšnih priložnosti ne zgreši in Olimpija je v 32. minuti prišla do vodstvo 4:2. (izveden kazenski strel si lahko ogledate spodaj med video povzetki s tekme). Po zadetku je naše čakal še power-play, a novih priložnosti v igri 5-na-4 pa nato naši niso izkoristili. Do prednosti igralca več so nato kmalu prišli tudi gostje, ki prav tako svojih priložnosti niso izkoristili in druga tretjina se je počasi končala z rezultatom 4:2.

Zadnjo tretjino so bolje pričeli gostje. V 42. minuti so zadrsali proti našim vratom. Najprej so prvi strel naši ubranili. A odbitek je prišel do gostujočih napadalcev, ki so napad nadaljevali. Kmalu je bil plošček zopet pred našimi vrati, tokrat pa so bili gostje bolj zbrani in izid je bil znižan na 4:3. Za trenutek smo se že malce zbali, da se bo ponovila zgodba z včerajšnje tekme, ko so zmaji prav tako vstopili v zadnji tretjino z vodstvom, ki pa so ga nato gostje postopoma izničili. A danes se to ni zgodilo. V 45. minuti je namreč prišlo do nove izključitve na strani gostov, naši igralci pa so to s pridom izkoristili. Plošček je krožil v tretjini gostov. Žiga Mehle ga je podal do Nika Pratnekerja Hatiča. Ta je močno streljal. Na prvi pogled je izgledalo, kot da je strel končal v mreži, a plošček je zadel vratnico. Odbil se je do Luke Ogrinca, ki je mirno in zanesljivo poslal plošček v nebranjeno mrežo. Vodstvo zmajev je bilo zopet malce višje 5:3.

Tu pa se je tekma počasi pričela lomiti. V 48. minuti so namreč igralci Crvene zvezde storili nov prekršek za izključitev. In kmalu zatem še enega. Naši igralci so tako napadali v igri s 5-na-3. In v takšni igri je prišlo še do ene izključitve na strani gostov. To je pomenilo, da bodo naši igralci lahko v igri s 5-na-3 igrali polni dve minuti. Vse te izključitve, pa so naše igralce kar malce zaustavile. Plošček je le krožil in krožil okoli vrat gostov. Kot da bi želeli vse te minute z igralcem ali dvema več na ledu zgolj ohraniti vodstco. Končno pa sta Gregor Žeželj in Nik Pratneker Hatič po dobljenen sodniškem metu plošček spravila do Žige Mehleta, ki je zadel in povišal vodstvo zmajev na 6:3.

Do konca tekme je bilo še 10 minut. Tekma je bila v tej točki mogoče celo že odločena, a na igrišču še ni čisto izgledalo tako. Namreč kmalu za tem ko so gostje zadrsali v polni postavi je prišlo do izključitve na naši strani. To so gostje izkoristili in v 54. minuti je bil izid že znižan na 6:4. Minuto kasneje pa je moral eden izmed naših igralcev ponovno na kazensko klop. A tokrat smo kazen uspešno vzdržali. Ko je nato v 58. minuti prekšek za izključitev narediš še gostujoči igralcev pa je bila tekma odločena. Preobrat ni bil več mogoč. So pa naši igralci do konca tekme še enkrat zadeli. V zadnji minuti sta podala Gašper Šubic in Nik Pratneker Hatič, zadel pa je Gregor Žeželj. Tekma se je tako končala z rezultatom 7:4.

Video povzetke s tekme si lahko ogledate na spodnjem prispevku

Z današnjo zmago se je Olimpija prebila na 4. mesto prvenstvene lestvice. 3. mesto s 34 točkami še vedno zaseda Maribor. A ima Maribor 2 tekmi več odigranih od naših zmajev na 4. mestu s 30. točkami. Enako število točk ima tudi Crvena zvezda. Ekipi Maribor in Olimpija se v zadnjem krogu rednega dela prvenstva medsebojno pomerita, tako da so za osvojitev 3. mesta možne še prav vse kombinacije.

Zaradi reprezentančnega premora, se prvenstvo za zmaje nadaljuje šele v četrtek 14. februarja, ko odpotujejo na težko gostovanje na Jesenice.

 

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top