skip to Main Content
Mladinci so bili uspešni tudi na gostovanju v Kranju

V nedeljo 25.9 je bila na vrsti druga tekma naših mladincev. Po prvem krogu jih je tokrat čakala malce težja naloga. Odpravili so se na gostovanje v Kranj. Kranjčani so, tako kot naši hokejisti, v prvem krogu zabeležili zmago, kar pomeni da smo lahko pričakovali dobro in težko tekmo.

Naši so tekmo sicer dobro začeli, a po manjši napaki v naši obrambi, so domači izkoristili svojo priložnost pred našimi vrati in v 4. minuti že povedli z 1:0. A naši so nadaljevali s svojo igro in kmalu je sledilo izenačenje. V 7. minuti je Lev Lesar sprožil strel z modre črte, odbitek pa je nato v mrežo potisnil Luka Banek. 1:1 je bil tudi rezultat prve tretjine.

Premoč naših v strelih na domača vrata se je v drugi tretjini samo še malce povečala. Na koncu tretjine pa je sledil nov zadetek naših. Zopet je prišlo do nekaj naših zaporednih strelov in odbitek enega izmed teh strelov je nato v 36. minuti v gol spretno potisnil Ian Petronijevič Lepša. 2:1 je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

Naši so s podobno igro nadaljevali tudi v zadnji tretjini. Tako so lahko tekmo dokaj dobro kontrolirali. To je bilo še lažje po 46. minuti, ko sta v napadu kombinirala Martin Vahen in Nik Sečen. Prvi je podal, drugi pa zadel. V končnici so tako domači morali poizkusiti še brez vratarja, kar pa so naši izkoristili za zadnji zadetek. Ponovno je bil strelec Nik Sečen.

Na preostalih tekmah je Slavija slavila s 5:1 v Beogradu, Jeseničani pa so bili s 4:1 boljši od Maribora. Na vrhu prvenstvene lestvice sta tako s po dvema zmagama Olimpija in Jesenice, ki se bosta v derbiju kroga pomerila naslednjo nedeljo. Tekma bo na Jesenicah.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top