skip to Main Content
Mladinci so bili na pomembni tekmi za las prekratki

V četrtek 31. januarja je bila na sporedu tekma mladincev med ekipo Olimpija in ekipo Maribor. Tekma se je odigrala v Mariboru.

Ekipi sta v letošnji sezoni že odigrali dve medsebojni tekmi. V začetku sezone so bili naši zmaji v Mariboru boljši kar s 7:3, nekaj tednov kasneje pa je bila na sporedu tekma v Tivoliju, ki so jo igralci Olimpije dobili s 4:3. A na prvenstveni lestvici višje mesto zasedajo Mariborčani (pred tekmo so imeli 3 točke prednosti pred Olimpije – res pa je, da imajo tudi 3 več odigrane tekme). Današnja tekma je bila za obe ekipi dokaj pomembna. Obe ekipi se namreč, skupaj z ekipo Crvene zvezde borita za končno 3. mesto v rednem delu prvenstva. Tako da so se danes delile pomembne točke za razvrstitev po rednem delu prvenstva in tega sta se zavedali obe ekipi.

Tekma se je bolje pričela za domačo ekipo. Ta je prva prišla v vodstvo. Zadetek je padel v 12. minuti. A tu se zgodba prve tretjine še ni končala. Točno tri minute pred koncem tretjine je po podaji Lan Matije Jana zadel Tilen Kosmač. Izid je bil tako izenačen, a tudi to se ni obdržalo dogo. Za končni rezultat prve tretjine so domači igralci še v isti minuti ponovno zadeli in povedli svojo ekipo na prvi odmor s prednostjo 2:1.

Naši zmaji so izid izenačili že takoj v začetku druge tretjine. Z drugim današnjim zadetkov je bil uspešen Tilen Kosmač, prav tako pa je drugo današnjo podajo prispeval Lan Matija Jan. Kmalu zatem so naši igralci imeli še priložnost v igri z igralcem več na ledu, kar pa niso izkoristili in ko sta ekipi zadrsali v polnih postavah so se novega zadetka ponovno veselili domači igralci. Proti koncu 26. minute so bili domači ponovno v vodstvu s 3:2. Sredi druge tretjine je izenačena ter borbena tekma pripeljala do nekaj vroče krvi na ledu, a situacija se je z novimi izključitvami pomirila. V 36. minuti pa so domači ponovno zadeli in 4:2 je bila v današnji izenačeni tekmi že kar visoka prednost.

A zmaji se v prehodu v zadnjo tretjino še niso predali. Nadaljevali so z borbeno igro in v 49. minuti se jim je to obrestovalo. V igri 4-na-4 je zadel Jan Lan Matija. Podal pa je Žiga Mehle. Domača ekipa je bila sicer še vedno v vodstvu s 4:3, a rezultat je omogočal zmajem da napadejo za morebitno izenačenje. A tega jim žal ni uspelo. Ljubljančani so se trudili, čas tekme pa se je počasi iztekal. Ko so nato zmaji v začetku 59. minute storili še prekršek za izključitev, je bila tekma odločena. Moči in priložnosti za zadnji finiš na izenačenje ni bilo več in ekipa Maribor se je lahko veselila pomembne zmage s 4:3.

Po tekmi je bil razumljivo malce razočaran tudi trener naše ekipe Ildar Rahmatullin: “Videli smo napeto in zanimivo tekmo. Našim fantom je malo zmanjkalo za uspeh. A zmaga je ostala doma in ne preostane nam drugega, kot da se ozremo na prihajajoče tekme. Čakajo nas zares težke in pomembne tekme in upam, da bomo lahko v prihodnjih dneh nastopili v popolni postavi.“.

Na prvenstveni lestvici je z današnjo zmago ekipa Maribor prišla na 3. mesto. Z 31 točkami ima ekipa 2 točki prednosti pred 4. uvrščeno ekipo Crvene Zvezde, ter 6 točk prednosti pred 5. uvrščeno Olimpijo.

Ekipa Maribor se bo v nedeljo pomerila z Bledom, ekipo Olimpije pa čaka dvojni program s Crveno Zvezdo. Prva tekma bo na sporedu v nedeljo, druga pa v ponedeljek.

 

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top