skip to Main Content
Mladinci se z IHL gostovanja v Vojvodini vračajo s polnim izkupičkov

Naši mladinci, ki nastopajo v članskem prvenstvu IHL so se tokrat odpravili na malce daljše potovanje. Odšli so na gostovanje v Vojvodino, kjer so združili dve tekmi (tisto, ki bi jo sicer morali proti ekipi Vojvodine igrati v hali Tivoli ter gostujočo pri domačinih iz Vojvodine).

Najprej je bila v petek na vrsti “domača” tekma. Naše mladince je tokrat okrepil še Mark Čepon. Domači so se dokaj dobro branili. Vseeno pa so naši že v prvi tretjini vzpostavili pobudo. Nastreljali so domače moštvo s 15:7. V 13. minuti so dosegli tudi prvi zadetek. Nik Sečen je prodrl po sredini, podal na levo stran do Martina Vahena. Martin je streljal, vratar je strel ubranil, a je odbitek Martin uspel spretno spraviti nazaj do Nika, ki je iz bližine zadel za 1:0. To je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

Pobuda naših se je v drugi tretjini le še stopnjevala. Razmerje v strelih je bilo kar 25:7. Videli smo nova dva zadetka naših. Zadela sta Blaž Stipanič ter Žiga Mehle, ki mu je podal Nik Sečen. A tudi domači so zadeli in izid je ostal odprt. Tekma še ni bila odločena. V zadnji tretjini pa so najprej naši vodstvo povišali na 4:1 (po podaji Žige Mehleta je zadel Gregor Žeželj), tekma pa se je dokončno prelomila nekaj minut kasneje, ko so naši uspešno ubranili dolgo kazen z dvema igralcema manj na ledu. Vseeno pa so domačini še naprej napadali, saj so naši kar nizali izključitve eno za drugo. Razmerje v strelih je bilo v tej tretjini 24:14 v korist domačih. Ne glede na to, pa so zadetke dosegli naši igralci. Proti koncu tekme smo videli kar dva zadetka naših v igri z igralcem manj. Zadela sta Tian Hebar in Luka Banek, ki je podal Matic Perčič. Prva tekma se je torej končala z našo zmago 6:1.

Naslednji dan pa je bila na vrsti druga tekma. Tokrat so naši igrali v vlogi gostujoče ekipe. Tudi tokrat so v tekmo naši vstopili s pobudo. Strelov je bilo več na naši strani, a tokrat so bili domači bolj uspešni pri branjenju. Dolgo časa zadetkov ni bilo. Semafor je proti koncu druge tretjine še vedno kazal 0:0. Nato pa je prišla 39. minuta in končno naš zadetek. Takrat so domači v napadu izgubili plošček. Ta je prišel do Marka Čepona, ki je lepo podal do Nika Sečena v napadu. Nik je sam zadrsal proti domačemu vratarju in Olimpija je končno povedla z 1:0. Tudi ta rezultat se je obdržal kar nekaj časa. Šele v 53. minuti smo videli nov zadetek. Tudi tega pa so dosegli naši igralci. Gregor Žeželj in Ian Petronijevič Lepša sta si priborila plošček po sodniškem metu v naši tretjini. Plošček sta podala do Žige Mehleta, ki je prodrl po levi strani in iz skorajda z mrtvega kota zadel. Tekma je bila odločena. Čisto na koncu pa je padel še en zadetek. Ian Petronijevič Lepša je v napadalni tretjini domačim branilcem ukradel plošček, zadrsal za vrati in podal do Jana Bizjaka na modri črti. Ta je z natančnim strelom zadel in postavil končni rezultat zadnje tretjine.

Olimpija se je tako z dvema zmagama prebila na drugo mesto 2. skupine. Ekipa Mladosti ima na tretjem mestu sicer točko več od naših, a hkrati tudi odigrano tekmo več, tako da je njen koeficient slabši (tudi v IHL tekmovanju bo na koncu obveljal vrstni red po koeficientih, če ekipe ne bodo uspele pred končnico odigrati vseh tekem). Vseeno pa bo bolj za končnico še tesen.  Olimpijo naslednji teden v Zagrebu proti ekipi Zagreba čaka še ena pomembna tekma, termini ostalih tekem pa še niso določeni.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek prve tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek druge tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko prve tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko druge tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v IHL prvenstvu spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top