skip to Main Content
Mladinci se vračajo iz Beograda s polnim izkupičkom

Nedelja 29.10 je prinesla nov krog v Državnem prvenstvu Mladincev (U-18).

Zmaji so se odpravili v Beograd. Selekcija U-18, pod vodstvom trenerja Ildarja Rahmatullina, se je po zmagi nad vodilnimi Jesenicami približala 2.mestu prvenstvene lestvice, igralci Crvene Zvezde pa na lestvici zasedajo 5.mesto. Pričakovali smo težko tekmo in to smo tudi dobili.

Avtor: Dragan Gvozdenovic

Tekma se je pričela po željah Ljubljanskih igralcev, saj je Urh Ilič že v 4.minuti Zmaje popeljal v vodstvo. V nadaljevanju smo nato videli trdo igro z izključitvami na obeh straneh, kar je prineslo kar nekaj priložnosti na obeh straneh, a brez zadetkov. 1:0 je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

Trda igra se je nadaljevala tudi v drugi tretjini. V 25.minuti so domači igralci izid izenačili in to je celotno tekmo naredilo še bolj napeto. Videli smo nekaj nervoze in rezultat je bila izključitev Urha Iliča in kazen Ljubljanski klopi, vendar Ljubljanska obramba z Valom Usnikom na čelu novega zadetka domačih ni dopustila. V 33.minuti so Zmaji ponovno prešli v vodstvo. Po podaji Nala Brodnika je zadel Žiga Keber. Vendar to vodstvo ni dolgo trajalo, saj je Vasilije Anđelković pol minute za tem izid že izenačil. Isti igralec pa je nato čez nekaj minut domačo ekipo popeljal v prvo vodstvo. Z rezultatom 3:2 za domače se je druga tretjina tudi končala.

V zadnji tretjini so Zmaji ponovno stopili na plin. Videli smo kar tri zaporedne zadetke Ljubljanskih igralcev. Najprej je v 44.minuti po podaji Gregorja Žežlja izid izenačil Luka Šinkovec. Nato je v 51.minuti, po podaji Nala Brodnika, Zmaje v vodstvo s 4:3 popeljal Mark Sojer. V 53.minuti pa je Mark Sojer podal, Žiga Ravnikar pa zadel za 5:3. S tem pa srečanje še ni bilo končano.Takoj po zadnjem zadetku gostov je moral zaradi spotikanja na dvominutno kazen Mark Sojer, kar pa domači igralci niso izkoristili. So pa zato izkoristili svojo priložnost v 57.minuti, ko je na 5:4 znižal Antonije Bogdanović.

Takoj za tem je domači trener vzel minuto odmora in pripravil svoje varovance na zadnji juriš na Ljubljanska vrata. Vse skupaj je postalo še bolj napeto, ko je bil v 58.minuti izključen igralec Olimpije Luka Ogrinc. Takrat je minuto odmora vzela tudi ekipa Olimpije. Ekipa Crvene Zvezde, pa je iz vrat potegnila svojega vratarja. Tekma se je torej nadaljevala v igri 6-na-4 v korist domače ekipe, a brez vratarja v polju. Do konca pa je bilo še 2 minuti in pol. A vse nalete domačih igralcev v zadnjih minutah tekme so Zmaji zdržali in tekma se je končala z zmago Olimpije s 5:4.

Avtor: Dragan Gvozdenovic

Edina preostala tekma je bila odigrana v Zagrebu, kjer so Jeseničani šele v podaljšku strli odpor domače ekipe in slavili s 5:4. Načrtovano gostovanje Maribora na Bledu je bilo odpovedano, tekma med Slavijo in Triglavom pa se bo v Zalogu odigrala v četrtek 26.10.

Na lestvici so Zmaji z današnjo zmago prešli na 2.mesto, vendar ima Triglav na 3.mestu odigrano eno tekmo manj.

Za Ljubljančane se tekmovanje nadaljuje v nedeljo 29.10, ko bodo odpotovali v Zagreb.

 

 

Fotogalerijo s tekme (zahvala Draganu Gvozdenoviću)  si lahko ogledate na tej povezavi.

Videoposnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v državnem prvenstvu U-18 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top