skip to Main Content
Mladinci se po napeti tekmi vračajo iz Maribora s polnim izkupičkom

Četrtek 21.12 je prinesel nove tekme v tekmovanju Mladincev (U-18).

Zmaji so se odpravili v Maribor. Mariborčani se sicer trenutno nahajajo na zadnjem mestu prvenstvene lestvice, Zmaji pa zasedajo 3.mesto. A goste iz Ljubljane vsekakor ni čakala lahka tekma. Ljubljančani so sicer pred tekmi doma premagali Maribor s 5:1, a še pred tem se je v prvem krogu prvenstva tekma v Mariboru končala izenačeno (nato vseeno zmaga Olimpije s 5:4 po podaljških).

Igralci iz Ljubljane so tekmo dobro pričeli. Že v uvodnih minutah je sledila izključitev v domačem moštvu, vendar to zadetka Zmajev še ni prineslo. Je pa zadetek prišel takoj za tem, ko so domači ponovno zaigrali v polni postavi. Za prvo vodstvo je po podaji Marcela Lavriše in Luke Ogrinca, zadel Gregor Žeželj. 1:0 je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

Druga tretjina je minila brez zadetkov. Zmaji so sicer dvakrat imela igralca več na ledu, a domača obramba je vzdržala vse napade.

Tudi v začetku tretje tretjine so Ljubljančani dobili priložnost v igri z igralcem več, a tudi tokrat priložnosti niso izkoristili. Je pa svojo priložnost v 52.minuti izkoristil Marcel Lavriša, ki je zadel za 2:0. A tekma je ostala napeta, saj so domači igralci že v naslednji minuti izid znižali na 2:1. Tekma je postala še zanimivejša v 57.minuti, ko je bil zaradi grobosti izključen Ubran Kokelj. Domači igralci na srečo kazni niso izkoristili. Sledila je zadnja minuta. Domače moštvo je iz vrat potegnilo vratarja in napadlo s 6 igralci v polju, a Zmaji so vrdžali in tekma se je končala z zmago Olimpije 2:1.

Po tekmi je bil zadovoljen tudi trener Ildar Rahmatullin: “Zadovoljen sem. Dobra tekma je bila. Bilo nas je malo, ampak fantje so igrali dobro in sem jim čestital za zmago.

Na preostalih tekmah so Kranjčani zanesljivo z 11:1 premagali Zagreb, Blejčani so kar malce presenetljivu ugnali Jesenice s 3:2, tekma med Slavijo in Crveno Zvezdo pa je bila prestavljena na kasnejši termin.

Na prvenstveni lestvici se vrstni red ekip ni spremenil. Jeseničani so v vodstvu in imajo 6 točk prednosti pred Triglavom, sledi Olimpija, takoj za petami Ljubljančanom, pa so na 4.mestu Blejčani.

Zmaji veliko počitke te dni ne bodo imeli, saj se v petek 29.12 odpravljajo na Bled.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v državnem prvenstvu U-18 lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki mobilnih telefonov lahko uporabljajo to povezavo).

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top