skip to Main Content
Mladinci se iz Mariborja vračajo z zmago

V četrtek 25. marca je bil na vrsti nov krog v prvenstvu mladincev. Po nekaj krogih, ko so morali naši odigrati dokaj težke tekme, je bila tokrat na vrsti vsaj na papirju malce lažja tekma. Zmaji so se odpravili v Maribor, ki se na lestvici nahaja za našo Olimpijo.

Naši zmaji so se tako odpravili po nove 3 točke, ki bi jih nekako še obdržale v borbi za prvi dve mesti. In na koncu so vse 3 točke res odšle v Ljubljano…

Tekma se za naše zmaje ni pričela dobro. V 5. minuti so naši igralci z igralcem več v polju napadli, a v napadalni tretjini so naredili napako. Sledil je protinapad in gol domačih z igralcem manj. Za nameček pa so domači v nadaljevanju izkoristili še eno našo napako in v 15. minuti povedli že z 2:0. To je bil tudi končni rezultat prvega dela igre, kjer naši niso prikazali igre, ki so si jo želeli.

Na srečo pa so se fantje v nadaljevanju zbrali in igra se je spreobrnila. Prvi zadetek je padel že v prvem napadu drugega dela igre. Podal je Žiga Mehle, zadel pa je Gregor Žeželj. Tu pa se naš pritisk ni končal. Naši so po večini igrali pred domačimi vrati, sredi tretjine pa je bil v igri z igralcem več pritisk še toliko večji. Ponovno sta kombinirala Gregor Žeželj ni Žiga Mehle. Tokrat je zadel Žiga, med podajalce pa se je vpisal še Blaž Stipanič. Pritisk naših se je nadaljeval tudi po izenačujočem zadetku, a v nadaljevanju je bila obramba domačih dovolj zbrana in novih zadetkov ni bilo.

So pa novi zadetki prišli na vrsto dokaj hitro v zadnji tretjini. V 43. minuti je bila na ledu naša mlajša peterka. V napadu sta podala Alex Kepic in Bruno Kuret, z razdelje nekaj metrov pa je bil natančen Tay Petronijevič Lepša. Zmaji so slabih 18 minut pred koncem končno prišli v vodstvo In tega vodstva naši nato do konca tekme niso več izpustili iz rok.

Končni zadetek pa so naši dosegli v 49. minuti. Nekaj časa sta ekipi drsali v razmerju 4-na-4. Tu so naši pritiskali. Trudili so se zadržati plošček v napadalni tretjini. Nato sta na ledu zadrsala še izključena igralca. V igri 5-na-5 se je pritisk nadaljeval. Plošček je krožil od igralca do igralca, dokler se Jan Flajs ni znašel sam na desni strani. Z natančnim strelom je zadel in vodstvo Olimpije je bilo povišano na 4:2. Podajalca pri tem zadetku sta bila Gregor Žeželj in Martin Črepinšek. Domači so se nato še želeli vrniti v igro. Na koncu so celo več kot dva minuti igrali brez vratarja na ledu, a novih zadetkov to ni prineslo in 3 točke so odšle v Ljubljano.

Na preostlih dveh tekmah je Slavija s 3:2 premagala Triglav, Jesenice pa so bile s 4:1 boljše od Bleda. Razmerje na lestvici se dosti ni spremenilo. Naši zmaji še vedno zaostajajo nekaj točk za vodilnimi. Upanje za končno drugo še ostaja, bo pa potrebno v nadaljevati z zbiranjem točk. Naslednja naloga tako naše zmaje čaka v nedeljo v Kranju.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje pri mladincih spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top