skip to Main Content
Mladinci se iz Maribora vračajo z novimi tremi točkami

Četrtek 11. oktobra je prinesel novo tekmo v selekciji mladincev.

Zmaji so se odpravili v Maribor. Maribor je v dosedanjih 4 tekmah dosegel polovičen uspeh. Najprej je ekipa izgubila proti Jesenicam, a je takoj za tem premagala Triglav. Nato je ekipa tesno premagala še Bled, nato pa tesno izgubilA proti Slaviji. Na drugi strani so Zmaji odigrali le tri tekme. Proti Triglavu so zmagali, proti Slaviji izgubili, točko pa so na koncu osvojili še pri Bledu. Ekipi sta se torej v medsebojni dvoboj odpravljali z dokaj podobnim izkupičkom in lahko smo pričakovali težko in izenačeno tekmo. Takšna je nato tudi bila.

Prva tretjina je pripadala Olimpiji. Že v začetku 4. minute je Zmaje v vodstvo popeljal Gregor Žeželj (podajalec je bil Tilen Kosmač). Boljšo igro v prvi tretjini je nato v 15.minuti z drugim zadetkom kronal še Žiga Mehle (podal je Mark Sever). V tem delu igre so bili sicer igralci Olimpija na ledu dvakrat z igralcem manj, kar pa domači napadalci niso izkoristili. 2:0 je bil torej tudi končni rezultat prve tretjine.

Posebej razburljiva je bila druga tretjina. Nekaj časa je bilo vse mirno. Vmes je sicer prišlo do izključitve Ljubljanskega igralca, a to ni prineslo spremembe rezultata. Nato pa je prišla 31.minuta. Domači igralci so izkoristili nepazljivost gostov in z dvema hitrima zadetkoma so v manj kot minuti igre prišli do izenačenja. Seveda je bil to za igralce Olimpije manjši šok, a popolnoma se zmesti vseeno niso pustili, saj so po minuti igre z zadetkom Blaža Stipaniča (podala sta Mark Sojer in Žiga Mehle) ponovno prešli v vodstvo. So pa ti hitri zadetki razburkali igro in na ledu se je to pri igralcih poznalo. Že takoj v nadaljevanju igre po zadetku je prišlo do hude krvi, kar se je končalo z obojestransko izključitvijo. Strasti so se začasno umirile, a nato so sledile nove izključitve. Izključitev na strani Olimpije, domači igralci niso izkoristili, izključitev domačega igralca, ki je sledila za tem, pa so Zmaji izkoristili. Čisto v zadnji sekundi druge tretjine sta Ravil Galeev in Mark Sojer podala do Žige Mehleta, ki je vodstvo Ljubljančanov povečal na 4:2.

A tu tekma še ni bila končana. Takoj v nadaljevanju zadnje tretjine so bili domači zopet uspešni in vodstvo Olimpije je bilo znižano na 4:3. Seveda je to pomenilo, da se bo zanimiva, trda in izenačena tekma nadaljevala še naprej, a pri tem so na koncu vseeno imeli več moči igralci v belih dresih. V 47. minuti sta Žiga Mehle in Svit Gerkman podala, Gašper Šubic pa je zadel za vodstvo s 5:3. Tekma je bila tu na nek način že prelomljena. S tem se seveda niso strinjali domači igralci, ki pa so svojo borbenost v nadaljevanju kronali z novimi izključitvami in ne z novimi zadetki. Teh izključitev je bilo kar nekaj. Prišlo je tudi do igre 5-na-3 v korist Olimpije, kar pa so Zmaji znali izkoristiti. Podala sta Mark Sojer in Žiga Mehle, zadel pa Blaž Stipanič. A 6:3 ni bil končni rezultat tekme. Čisto v zadnji minuti je še enkrat zadel Gregor Žeželj in tekma je bila končana z rezultatom 7:3.

Z zmago je bil razumljivo zadovoljen tudi trener Ildar Rahmatullin: “Če zmagaš 7:3, si seveda lahko zadovoljen. Bila je težka tekma, a igrali smo dobro in zasluženo zmagali.

Na drugi tekmi rednega kroga je Triglav doma po izvajanju kazenskih strelov s 4:3 premagal Bled. Tekma med Slavijo in Crveno zvezdo ni bila odigrana. Bo pa namesto tega Crvena zvezda dodatno tekmo odigrala v soboto proti Mariboru. Nov redni krog nato sledi v nedeljo, a Zmaji bodo takrat počivali. Načrtovana tekma z Jesenicami je bila na željo Jeseničanov prestavljena, tako da Olimpija svoje tekme nadaljuje šele 21. oktobra z domačo tekmo proti Kranju.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top