skip to Main Content
Mladinci s tretjim zaporednim tesnim porazom

Četrtek 18.11 je prinesel novo tekmo Državnega prvenstva za selekcijo Mladincev (U-18).

Zmaji so se odpravili na Bled. Blejčani se sicer pred tekmo na prvenstveni lestvici nahajajo za Ljubljančani, a igralci Olimpije so v zadnjih tekmah doživeli nekaj tesnih porazov in hkrati ekipa Bled velja za dobro ekipo, tako da je trenerja Ildarja Rahmatullina in njegove varovance čakala nova težka tekma. In res je bilo tako…

Zmaji so namreč celotno tekmo lovili rezultat, ga vedno znova skoraj ujeli, a na koncu vseeno za las prekratki…

Začelo se je že v prvi tretjini. V začetku tekme so bili sicer Ljubljančani tisti, ki so malce bolj narekovali tempo, a pravih priložnosti za zadetek ni bilo. Domači igralci so počasi vzpostavili ravnotežje, kar je rezultiralo v prvem zadetku v 10.minuti. Igralci v modrih dresih so krenili v, na videz, nenevaren protinapad po desni strani, plošček je bil poslan proti vratom Vala Usnika, kjer pa je Ljubljansko obrambo kar malce presenetil in domače moštvo je vodilo z 1:0. Po zadetku so Zmaji zopet pričeli prevzemati pobudo. V naslednjih minutah je bilo na vrata domačih sproženih kar nekaj strelov, a brez zadetka. Pritisk se je stopnjeval vse do 17.minute, ko smo videli prvo izključitev na domači strani. A igralci Olimpije s to izključitvijo niso uspeli postaviti “pike na i” pobudi iz prejšnjih minut. Pravih priložnosti med igro z igralcem več ni bilo, takoj ko so domači zopet zadrsali v kompletni postavi, pa je sledil nevaren protinapad na desni strani in vodstvo domačih se je podvojilo na 2:0. A zgodba prve tretjine s tem še ni bila končana. Po zadetku je bilo še dovolj časa za nov Ljubljanski napad v katerem zadetka sicer ni bilo, je pa sledila nova izključitev na domači strani, ki se je delno prenesla v drugo tretjino.

Začetek druge tretjine in igro z igralcem več so Zmaji odlično izkoristili. Igralci Olimpije so pritiskali na vrata domačih. Sledilo je nekaj podaj na modri črti, nato pa je po podaji Marcela Lavriše, Blaž Stipanič sprožil strel z modre črte. Žiga Keber je pred vrati spremenil pot ploščku, ki je končal v mreži. A žal zmanjšano vodstvo domače ekipe ni dolgo ostalo zmanjšano. Že minuto za tem so Blejčani uprizorili nov protinapad (tokrat po levi strani), igralec v modrem dresu se je znašel sam pred vratarjem Valom Usnikom in rezultat je bil 3:1. Po zadetku so Zmaji ponovno prevzeli pobudo. Ta pobuda sicer ni pomenila popoln pritisk na vrata domačih, so pa igralci v Belih dresih bili podjetnejši in nevarnejši. Sledila je 29.minuta in nov prekršek domačih igralcev. Nova priložnost za Zmaje, ki je postala še večja, ko je le nekaj sekund po začetku igre 5-na-4 sodnik ponovno zapiskal in na klop za kaznovane poslal še enega izmed domačih igralcev. Igra 5-na-3 je bila idealna priložnost, da igralci Olimpije ponovno ujamejo priključek z domačo ekipo. Zmaji so seveda napadali, a zares pravih priložnosti za zadetek ni bilo. Novih akcij nato ni bilo vse do 36.minute. Potem pa je najprej Gregor Žeželj lepo prodrl v protinapad po levi strani. Sledila je lepa podaja na desno stran, kjer se je sam pred vratarjem znašel Žiga Keber, a je domači vratar strel z višine bulija ubranil. Domači igralci so krenili v napad, vendar so gostje takoj pridobili plošček nazaj in sledila je ponovitev akcije izpred nekaj trenutkov. Tokrat je plošček prišel do Urha Iliča, ki je lepo podal do Marcela Lavriše na desni strani, ki se je prav tako sam znašel pred vratarjem. Tokrat domači vratar ni bil uspešen in vodstvo domačih je bilo znižano na 3:2, s čimer se je druga tretjina tudi končala.

Če so igralci Olimpije odlično začeli drugo tretjino, pa to ne velja za tretjo. Sicer so takoj po začetnem pisku prevzeli plošček in krenili v napad. A po približno pol minute napadanja, so domači igralci ukradli plošček, krenili v hiter protinapad in vodstvo domačih je bilo ponovno povišano na 4:2. Takšnih protinapadov smo nato videli še nekaj, a Val Usnik dodatnega povišanja vodstva ni dovolil. Sledila je 46.minuta. Po kratki borbi za plošček v srednji tretjini je Urh Iilč plošček v loku poslal v napadalno tretjino. Tam pa je pot ploščka najbolje predvidel Žiga Keber, ki se je znašel sam pred vratarjem in z novim zadetkom ponovno približal ekipo na zgolj en zadetek zaostanka. A žal se je ponovila zgodba iz prejšnjih zadetkov. Manj kot minuto kasneje, so igralci Bleda ponovno ušli v protinapad po levi strani. Val Usnik je tokrat sicer domačemu napadalcu prvi strel ubranil, a odbitek je vseeno prišel do soigralcev v modrih dresih, ki so vodstvo Bleda ponovno povišali na 5:3.

Omenjeni protinapadi domačih po levi ali desni so še kar nadaljevali. V 49.minuti je v enem izmed takšnih protinapadov Miha Žitko storil prekršek in sledila je dvominutna kazen. A tokrat se je to izkazalo za dobro potezo. Med pritiskom domačih je Urh Ilič priboril plošček na lastni modri črti. Krenil je v protinapad, kjer pa je zadrsal preveč daleč vse do višine vrat na desni strani. A spretni Urh je plošček podal nazaj, kjer je z višine bulija “iz prve” strel sprožil Marcel Lavriša in rezultat je bil 5:4. Igralci Olimpije so nato do konca zdržali dvo-minutno kazen in sledil je napad Zmajev za izenačenje. Videli smo kar nekaj nevarnih strelov, a spremembe rezultata vseeno ni bilo. Pritisk se je nato malce polegel, da bi se v zadnji minuti ponovno stopnjeval v polno obleganje domačih vrat (v tej zadnji minuti so Ljubljančani iz vrat tudi potegnili vratarja). A žal so bili domači obrambni igralci dovolj spretni in borbeni, da zadetka vseeno ni bilo in tekma se je tako končala z zmago domačih 5:4.

V istem dnevu je bila odigrana samo še tekma med Triglavom in Mariborom, ki so jo v Mariboru dobili Kranjčani s 5:2. Pred dnevi pa so Zagrebčani zmagali v Beogradu s 4:2.

Po današnjih tekmah se lestvica ni bistveno spremenila. Še vedno vodijo Jeseničani, na drugem mestu so Kranjčani, tretji so igralci Olimpije, sledijo pa današnji zmagovalci – ekipa Bleda. Vendar se je razlika med 1.in 2.ekipo ter 3. in 4. ekipo že zmanjšala na “minimum”, tako da prvenstvo še zelo zanimivo.

Igralci Olimpije prvenstvo nadaljujejo že v nedeljo, ko doma gostijo ekipo Maribora.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v državnem prvenstvu U-18 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top