skip to Main Content
Mladinci proti vodilni ekipi niso našli pravih odgovorov

V četrtek 9. januarja se je nadaljevalo državno prvenstvo mladincev (u-19). Naši zmaji so odpotovali na Jesenice.

V novembru in decembru smo videli nekaj dobrih predstav naših mladincev. Pomerili so se tudi z Jeseničani, ki so bili recimo 17. novembra boljši nasprotnik, a so si zmago v Tivoliju priborili šele v podaljšku. Domača ekipa je kot vodilna na lestvici seveda veljala za favorita, a nekako smo pričakovali težko in izenačeno tekmo. Na žalost jo nismo dobili…

V tekmo so bolje vstopili domači igralci. Uvodna pobuda sicer ni bila prevelika, a je vseeno obradila sadove za domače moštvo. Po krajšem obleganju naših vrat je v 5. minuti padel prvi zadetek. Domači so zadeli za 1:0. Po uvodnem zadetku se igra ni preveč spremenila. V 13. minuti so tako domači izkoristili še eno svojo priložnost in povedli že z 2:0. Tu so se zadetki v prvi tretjini zaustavili in 2:0 je bil končni rezultat uvodnega dela tekme.

Tudi v drugem delu tekme naši zmaji niso imeli sreče. Že takoj v uvodu v drugo tretjino je sledil prekršek na naši strani in zaigrali smo v igri z igralcem manj, kar so domači izkoristili in v 22. minuti povedli že s 3:0. Tekma pa je bila vržkone odločena v 34. minuti, ko so domači zadeli še enkrat in povedli že s 4:0.  Pisala se je 34. minuta in možnosti za preobrat ni bilo več. Do konca tretjine so domači zadeli še enkrat, tekma pa se je po častnem golu zmajev v 42. minuti (zadel je Luka Čerenjak) končala z rezultatom 7:1.

Na preostalih tekmah je Slavija z 10:0 premagala Mladost, Bled pa je bil s 5:3 boljši od Triglava. Naši zmaji tako ostajajo na 4. mestu prvenstvene lestvici in sedaj zopet malce več zaostajajo na višje uvrščenimi moštvi. Priložnost za nove točke pa bo na voljo že v nedeljo 12. januarja, ko v Tivoli prihaja Maribor.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji maldincev spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top