skip to Main Content
Mladinci proti lansko letnim finalistom državnega prvenstva niso bili uspešni

Nedelja 8.10 je prinesla nov krog v tekmovanju Državnega prvenstva Mladincev.

V Tivoli je prispela ekipa HK Triglav. Po 5 odigranih tekmah so gostje za ekipo Zmajev na prvenstveni lestvici zaostajali le za eno točko in glede na to, da gre tudi za lansko letne finaliste Državnega prvenstva, je Ildar Rahmatullin upravičeno pričakoval težko tekmo.

Uvodne minute so sicer kazale izenačen dvoboj, kar pa so gostje “pokvarili” v 4.minuti s hitrim zadetkom za prvo vodstvo. Po uvodnem zadetku, so se sicer igralci Olimpije borili naprej in že je kazalo, da bodo lahko uspešno vzpostavili ravnotežje in pritisk na vrata gostov, ko je v 7.minuti sledila izključitev zaradi napačne menjave. Gostje so v igri z igralcem več napadli. Nekaj časa so oblegali Ljubljanska vrata, Val Usnik se ni pustil premagati, a proti koncu izteka kazni je zbranost vseeno popustila in v 9.minuti so gostje povedli z 2:0.

Da tekma še ni odločena so Zmaji želeli pokazati z napadalno igro. Prvo priložnost na strani domačih je tako v naslednjih trenutkih pridrsal Mark Sojer, a zadetka ni bilo.

V 10.minuti pa je prišlo do naleta gostujočega napadalca na vratarja Vala Usnika. Igra je bila za kratek čas prekinjena, gostujoči napadalec si je prislužil kazen za izključitev, zdravniška služba pa je pokazala, da lahko Val Usnik nadaljuje s tekmo. To je kazalo na idealno priložnost, da se Zmaji vrnejo v igro. Domači igralci so res pritisnili na gostujoča vrata. Pritisk je bil konstanten, a brez pravih strelov. Neučinkovitost pa so kaznovali gostujoči igralci, ki so približno pol minute pred konec kazni ukradli plošček in v hitrem protinapadu je bil zaostanek domačih že 3:0.

Ljubljanska klop je po tem zadetku v vratih izvedla menjavo. Vala Usnika je zamenjal Nal Kavčič. Menjava je v igri vzpostavila ravnotežje. Tako smo v 15.minuti videli novo priložnost Marka Sojerja, v 18.minuti pa še dober strel Tilna Kosmača, a to je bilo žal tudi vse, kar so domači igralci zmogli do konca tretjine.

Drugo tretjino so napadalno pričeli gostje. Nal Kavčič je ubranil dva lepa strela in s tem omogočil protinapad svojim soigralcem. Mark Sojer je lepo podal do Žige Kebra, a tudi vratar gostov se ni dal premagati.

Sledile so minute odprte igre, ki pa ni prinesla novih priložnosti. Nekaj več priložnosti so imeli gostje na sredini druge tretjine, ko so dvakrat zapored zaigrali v igri z igralcem več, a je obramba na čelu z Nalom Kavčičem poskrbela, da se izid ni spreminjal. Podobno so po prekršku nad Markom Sojerjem priložnost z igralcem več imeli tudi Ljubljančani, a je žal tudi oni niso izkoristili. Čisto na koncu, pa so gostje ponovno pritisnili. Nal Kavčič je ubranil nekaj lepih strelov, nato pa je Urh Ilič podal Blažu Stipaniču, ki je zadrsal v hiter protinapad. Blaž je bil hitrejši tako od obrambnih igralcev Triglava, kot od ure in je zgolj 5 sekund pred piskom sirene zmanjšal vodstvo gostov na 3:1.

Zadnja tretjina se je pričela z željo po vrnitvi domačih v igro. Nekaj časa smo spremljali odprto igro z nekaj pol-priložnosti na obeh straneh. Taka igra je potekala vse do 50.minute, ko so gostje ponovno zadeli in ušli na 4:1. Sicer tekma s tem še ni bila odločena. Namreč manj kot minuto kasneje je lepo prodiral Marcel Lavriša in gosti so ga lahko zaustavili le s prekrškom za dvo-minutno kazen, kjer pa so bili Zmaji tokrat uspešnejši. Po podaji Luke Ogrinca je z modre črte zadel Miha Žitko.

Takoj zatem je sledilo nekaj novih priložnosti in igra se je razživela. Vendar so v takšni igri bili vseeno boljši gostje, ki so na koncu 53.minute povišali vodstvo na 5:2. Ta zadetek je Ljubljančane kar malce potrl, saj so dopustili, da so gostje takoj zatem uprizorili nov protinapad za vodstvo 6:2.

Tekma je bila s tem verjetno dokončno odločena. Zmaji so sicer v 58.minuti znižali rezultat. Po podaji Tihona Gavrilova je z modre črte zadel Urban Pipan. Kmalu zatem pa je sledila še izključitev na strani gostov in trener Zmajev Ildar Rahmatullin je iz vrat potegnil svojega vratarja, hkrati pa igro prekinil z minuto odmora. Po minuti odmora se je igra nadaljevala s 6-na-4, a brez vratarja v vratih domačih. Zmaji so napadli, postavili napadalno formacijo v obrambni tretjini gostov, sprožili nekaj nevarnih strelov, a zadetka ni bilo. Tik pred piskom sirene pa so do ploščka prišlo gostje in 2 sekundi pred koncem zadeli v prazno mrežo za končnih 7:3.

V edini preostali tekmi so Jeseničani slavili v Mariboru s 5:0. Tekmi med Slavijo in Team Zagrebom ter med Bledom in Crveno Zvezdo, ki bi morali biti odigrani v Zagrebu oz. Beogradu sta preloženi. Bo pa zato v torek na sporedu tekma med Jeseničani in Beograjčani v Beogradu. Določene tekme so se tako že pričele premikati ter prestavljati in samo upamo lahko, da se ne bo ponovila zgodba iz lansko-letne sezone, ko smo na koncu prvenstva dobili “polovično” razvrstitev z veliko neodigranimi tekmami in posledično spreminjanjem sistema med samo sezono.

Kakorkoli že, Zmaji so z današnjim porazom prepustili drugo mesto na lestvici igralcem iz Kranja. Olimpija je tako trenutno tretja na lestvici, na vrhu pa so še vedno neporaženi igralci Jesenic.Tekmovanje se nadaljuje naslednjo nedeljo 15.10, ko Zmaji “odpotujejo” v Zalog.

 

Posnetek celotnega srečanja si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v državnem prvenstvu U-18 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top