skip to Main Content
Mladinci pričeli novo leto z novo zmago

Prvi izmed mlajših selekcij so v novo leto stopili Mladinci (U-18). V četrtek 4.1 so odigrali nov krog državnega prvenstva

Zmaji so se odpravili v Zagreb. Položaj na prvenstveni lestvici je nakazoval, da Ljubljančani v tekmo vstopajo kot favoriti, a v letošnji sezoni so Zmaji z Zagrebčani že odigrali nekaj težkih tekem.

Avtor: Simon Sojer

A četa zelenih pod vodstvom trenerja Ildarja Rahmatullina je vseeno odločno stopila na led. Prvič so Ljubljančani zadeli v 10.minuti. Po podaji Marcela Lavriše je bil natančen Urh Ilič. Pritisk gostov se je nadaljeval skozi dve zaporedni izključitvi domačih igralcev (nekaj sekund so imeli Ljubljančani celo dva igralca več na ledu), a vodstva jim ni uspelo povišati. Na drugi strani pa so domači izkoristili psihološko prednost zaradi ubranjenih napadov in v polni postavi v 17.minuti izid izenačili. A vseeno so Zmaji uspeli že v prvi tretjini ponovno prevzeti vodstvo. V začetku 19.minute je bil namreč ponovno izključen domač igralec, kar pa so tokrat igralci Olimpije znali izkoristiti in proti koncu 19.minute je za končni rezultat prve tretjine 2:1 po podaji Gregorja Žežlja zadel Ravil Galeev.

Avtor: Simon Sojer

Druga tretjina je potekala v nadaljevanju premoči Ljubljanskih igralcev. Na 3:1 je najprej v 24.minuti povišal Marcel Lavriša (podaja Urh Ilič), na 4:1 pa nato v 31.minuti Urh Ilič (podaja Luka Ogrinc). Sledila je menjava vratarja v domačih vratih, kar je nalete Ljubljančanov malce ustavilo in s 4:1 se je druga tretjina tudi končala.

Dobro igro so Zmaji prenesli tudi v zadnjo tretjino. Za 5:1 je najprej v 49.minuti zadel Urh Ilič (podaja Marcel Lavriša). Urh Ilič pa je nato v 51.minuti, v igri z igralcem več, dosegel še svoj četrti zadetek na tekmi (podajalec ponovno Marcel Lavriša). Za končnih 7:1 pa je v 58.minuti z zadetkom poskrbel Urban Pipan.

Avtor: Simon Sojer

Zmaji so tako zasluženo osvojili nove 3 točke. Na preostalih tekmah kroga so Kranjčani premagali Jeseničane s 5:2, Crvena zvezda je premagala Maribor s 6:1, tekma med Blejčani in Založani pa ni bila odigrana.

Na prvenstveni lestvici sicer še vedno vodijo Jeseničani, na drugem mestu so Kranjčani, sledijo pa Zmaji z enakim številom točk kot Kranjčani, a z dvema manj odigranima tekmama.

Prvenstvo se za Zmaje nadaljuje že v nedeljo, ko bo na vrsti pravi derbi. V Tivoli prihaja ekipa iz Kranja.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v državnem prvenstvu U-18 lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki mobilnih telefonov lahko uporabljajo to povezavo).

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top