skip to Main Content
Mladinci ponovno v zmagovalnem ritmu

Torek 10.1 je prinesel tudi zaostalo tekmo državnega prvenstva za selekcijo U-18. V Tivoli je prišla ekipa HK Triglav.

Državno prvenstvo selekcij U-18 je v tej sezoni dokaj okrnjeno, dodatno pa je problem povzročila še ekipa HK MK Bled, ki je sredi prvenstva izstopila iz tekmovanja (že odigrani rezultati s to ekipo se na lestvici več ne upoštevajo), saj ni mogla več zagotoviti zadostnega števila igralcev. Trenutno torej v prvenstvu nastopa zgolj 5 ekip od katerih je ena ekipa tuja. Žal se problematika številčnosti te selekcije na državnem nivoju lepo odraža tudi v tem smislu….

Kakorkoli že, aktivne ekipe se prvenstva lotevajo resno in tekme so zelo izenačene ter zanimive. Današnja tekma pri tem ni bila izjema.

Varovanci trenerja Ildara Rahmatullina so tokrat tekmo pričeli bistveno bolje kot prejšnje. Pobuda v igri je bila od vsega začetka na strani Ljubljančanov. To se je rezultiralo že v 7.minuti, ko je Olimpijo v vodstvo popeljal Žan Vuk (podajalca: Andraž Cjuha in Urh Ilič). Novih zadetkov v nadaljevanju tretjine sicer nismo videli, je pa bilo priložnosti veliko. Med drugim tudi v igri z igralcem več, ki pa jo tokrat Ljubljančani niso izkoristili (statistika: izkoristek Ljubljančanov igre z igralcem več je v tej sezoni 10,26%).

V nadaljevanju se igra bistveno ni spremenila, smo pa videli nekaj nepotrebne nervoze na strani Zelenih. V 25.minuti najprej “navadna” izključitev Žan Vuka. V 30.minuti nato izključitev Urbana Pipana. Istočasno pa je bil s kaznijo igre zaradi prerivanja izključen še Jovan Jurij). Minuto kasneje pa še izključitev Marka Stražišarja. Vendar gostje vseh teh prednosti (tudi z dvema igralcema več) niso izkoristili in odlični vratar Val Usnik je mrežo ponovno ohranil nedotaknjeno (statistika: Ljubljančani so se v letošnji sezoni ubranili v 83,78% situacij v igri z igralcem manj). Proti koncu tretjine se je nervoza Ljubljančanov polegla in sledila je športna kazen za neučinkovitost gostov. V 39.minuti je najprej na 2:0 s samostojnim prodorom povišal Urh Ilič, še v isti minuti pa je končni rezultat 3:0 dosegel Timotej Tomanovič (podaja: Lovro Lapornik).

Izkazalo se je, da so bili dogodki v 2.tretjini tudi odločujoči za potek tekme, saj v zadnji tretjini novih zadetkov nismo videli. Gostje so se sicer trudili priti nazaj v igro, a po zamujenih priložnostih v 2.tretjini in ob odlični obrambni igri Olimpije, jim to enostavno ni uspelo.

Trener Ildar Rahmatullin je bil s potekom tekme in igro svojih varovancev zelo zadovoljen: “V zadnjem času igramo po principu mrzlo-vroče. Danes smo igrali vroče in upam ter pričakujem, da bomo od sedaj naprej igrali samo še vroče“.

Z zmago na lestvici, so se Ljubljančani povzpeli na 2.mesto, vendar ima Slavija na 3.mestu tekmo manj (in točko manj). Prav Slavija je tudi naslednji nasprotnik naših Mladincev. Tekma bo v nedeljo v Zalogu. Zaenkrat tudi kaže, da se bosta ravno ti dve ekipi na koncu potegovali za prvo izhodiščno mesto v končnici tekmovanja, tako da ima tekma še dodaten naboj zanimivosti. Dvakrat sta se letos ekipi že pomerili in obakrat so bili boljši Ljubljančani (7:4 in 2:0). Upajmo, da se serija zmag v nedeljo nadaljuje.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top