skip to Main Content
Mladinci po prvi tekmi zaostajajo za Beograjčani

Nedelja 4.marca je prinesla prve tekme četrtfinalnih obračunov v državnem prvenstvu mladincev (U-18).

V Ljubljano so pripotovali Beograjčani. V rednem delu so bile vse tekme z Beograjčani tesne (v Ljubljani so Zmaji dvakrat zmagali 3:1 in 4:1, v Beogradu pa so slavili s 5:4) in takšno tekmo smo pričakovali tudi danes.

Ekipi sta odločno vstopili v tekmo. V prvih minutah smo videli veliko drsanja, redke prekinitve, a hkrati igro brez priložnosti. Prvo pravo priložnost so imeli igralci Olimpije in sicer je v 4.minuti Marcel Lavriša lepo podal v sredino do Blaža Stipaniča, vendar je njegov strel zletel mimo vrat. Prvi pravi strel na vrata pa so uprizorili gostje, ko je Nal Kavčič v 7.minuti moral prvič posredovati. Sledile so minute, kjer so nekaj priložnosti imeli gostje, nato pa so imeli domači igralci v 10.minuti prvič prednost igralca več na ledu. Med izključitvijo so Zmaji sicer napadali, videli smo dober strel Žige Ravnikarja in Urha Iliča, a zadetka ni bilo. Je pa zadetek prišel na vrsto v 13.minuti. V obrambni tretjini so Zmaji prišli do ploščka in Gregor Žeželj je krenil v napadl. Znašel se je na levi strani, a je moral počakati, da soigralci pridejo iz menjave v napad. To je tudi storil, lepo počakal, da je vdrsal Mark Sojer, mu podal, Mark pa je učinkovito pridrsal pred gostujoča vrata in zadel za 1:0.

Nato sta na vrsto prišli dve lepši priložnosti. Na strani Zmajev je v 15.minuti Marcel Lavriša lepo podal Urhu Iliču pred vrata, a ni bilo zadetka. Na drugi strani pa so gostje zapretili v napadu, kjer je Nal Kavčič ubranil kar nekaj strelov zapored iz bližine, plošček se je nato prikradel celo do golove črte, a gostje ga niso uspeli spraviti v mrežo. Razen izključitve na strani domačih, nato novih dogodkov na ledu ni bilo in tretjina se je končala z vodstvom Zmajev 1:0.

Tudi druga tretjina se je pričela z igro brez priložnosti. So pa gostje kmalu začeli postajati nevarni. Najprej so lepo zapretili v protinapadu, ko so si odprli prostor z dvema hitrima podajama, a gostujoči napadalci vseeno niso uspeli priti do pravega strela. Vroče je bilo nato še v 26.minuti, ko se je sam pred Nalom Kavčičem znašel gostujoči napadalec, a je Nal strel ubranil. V 30.minuti pa je sledil sodniški met v obrambni tretjini Zmajev. Plošček so si priborili gostje, sledila je podaja v sredino, kjer je sam na plošček čakal gostujoči napadalec in z natančnim strelom je bil izid izenačen na 1:1.

Gostje so ostali nevarni tudi po tem zadetku. Med nevarnimi napadi gostov je v 31.minuti lep prodor uprizoril tudi Mark Sojer, a gostujoči vratar je bil na mestu. Nal Kavčič je v teh miuntah moral kar nekajkrat lepo posredovati, da je izid ostal nespremenjen. V 37.minuti pa je vseeno prišlo do zadetka. Ob ogradi na levi strani so se borili gostujoči napadalci in domači branilci. Uspešnejši so bili gostje in gostujoči napadalec je zadrsal v sredino proti vratom. Sledil je natančen strel in gostje so prvič na tekmi povedli z 2:1.

Že v naslednji minuti je sledil nov nevaren protinapad gostov, vendar so tokrat domači branilci plošček prestregli in ga poslali proti gostujočim vratom. Urh Ilič je bil hitro pri njemu in je s tem preprečil prepovedan dolgi strel, a ker je bil že za gostujočimi vrati, mu drugega kot podaja pred vrata ni preostalo. Tam pa je bil sam Žiga Keber, ki je plošček lepo sprejel in z natančnim strelom izid izenačil na 2:2. To je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

Zadnjo tretjino so Zmaji pričeli z igralcem več na ledu, saj je bil na koncu druge tretjine izključen gostujoči igralec. Izključitev ni prinesla večjih priložnosti, je pa konec izključitve prinesel nov zadetek gostov. Ravno ko se je gostujočemu igralcu iztekala kazen, so si plošček priborili gostujoči branlci. Sledila je podaja naprej, kjer pa se je v napad že vključil tudi prej izključeni igralec. Višek igralca v napadu so gostje izkoristili in povedli s 3:2. Takojšno vrnitev Zmajev nazaj v igro je nato preprečila še nova izključitev, ki je sledila kmalu po zadetku. Med kaznijo so gostje pritiskali, a obramba z Nalom Kavčičem na čelu je poskrbela, da gostje takrat svojega vodstva še niso povečali. Nekaj minut kasneje sledi obojestranska izključitev in nadaljevanje v igri 4-na-4. Tu pa so bili uspešnejši gostje. Priborili so si sodniški met v napadalni tretjini, sledila je podaja pred domača vrata, kjer se je sam znašel gostujoči napadalec in vodstvo gostov je znašalo že 4:2.

S tem zadetkom so gostje prišli do svoje igre in že dve minuti kasneje smo videli nov zadetek. Zopet so gostje prišli čisto pred domača vrata. Prvi strel je sicer Nal Kavčič ubranil, a plošček se je nato nekako vseeno skotalil v mrežo in rezultat je bil že 5:2.

Gostje so ostajali nevarni tudi po zadnjem zadetku, a domači igralci so se vseeno malce pobrali in nekaj nevarnih situacij je sledilo tudi pred gostujočimi vrati. Vseeno pa domači igralci niso imeli več moči za preobrat. Tekma je bila dokončno odločena v 56.minuti, ko so gostje izkoristili igro z igralcem več in v gneči pred domačimi vrati uspeli doseči še svoj šesti zadetek.

V naslednji minuti je prišla na vrsto nova obojestranska izključitev in ponovno je sledila igra 4-na-4, kjer pa so bili ponovno uspešnejši gostje. V začetku 59.minute so se za domačimi vrati znašli gostijoči napadalci. Sledila je podaja pred vrata in nov zadetek za vodstvo 7:2.

Četudi je bila tekma že odločena in četudi je bilo vodstvo gostov veliko, domači igralci vseeno niso še čisto popustili. Kmalu po zadnjem zadetku je sledila izključitev na strani gostov ter igra 4-na-3. Tom Sojer je podal do Marka Sojerja, ta pa je v novem prodoru zadel in znižal rezultat na 7:3. Na led sta se nato vrnila izključena igralca, a domače moštvo je še vedno imela na ledu igralca več.

Sledil je sodniški met v napadalni tretjini in pri igri 5-na-4 so domači poizkusili še brez vratarja. Šest domačih igralcev si je tako v napadalni tretjini priborilo plošček v sodniškem metu. Tom Sojer je po kratki kombinaciji podal do Žige Kebra, ki je tako 14 sekund pred koncem tekme postavil končni rezultat 7:4.

Na drugih četrtfinalnih obračunih imamo že eno odločitev. Tekme sta v naprej odigrala ekipi Maribora in vodilnih Jesenic. Jeseničani so doma zanesljivo zmagali s 6:0, v gosteh pa so z 2:1 slavili šele po podaljšku. Bled je proti Slaviji sicer nekaj časa držal neodločen rezultat, a na koncu so bili Založani vseeno boljši s 5:1. Triglav pa je doma zanesljivo z 10:0 ugnal Zagreb.

Povratna srečanja bodo na sporedu v torek 6.marca, ko se Zmaji odpravljajo v Beograd. Morebitne tretje tekme bodo na sporedu 8.marca.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top