skip to Main Content
Mladinci po prvi polfinalni tekmi v zaostanku

Ponedeljek 18. marca je prinesel prvo polfinalno tekmo v državnem prvenstvu mladincev. Po tem, ko so se naši mladinci “vrnili od mrtvih” z zmago proti Bledu v četrtfinalu, je sledilo polfinale z ekipo Jesenic. Tekma je potekala v Podmežakli.

Seveda so bili pred tekmo domači favorit. V rednem delu so dokaj suvereno osovjili prvo mesto in tudi na medsebojnih tekmah so bili roko na srce igralci z Jesenic praviloma boljši nasprotnik. Res pa je tudi, da so ravno te medsebojne tekme pokazale, da je tekmec vse prej kot nepremagljiv, tako da so lahko zmaji z optimizmom vstopili v tekmo.

A žal jim dober začetek na tekmi nikakor ni uspel. Domači igralci so prvič povedli že v 4. minuti. Takoj za tem je sicer Mark Sojer, po podaji Blaža Stipaniča izid izenačil, A v 10. minuti so domači vodili že s 3:1. Dodatno so ravno v zadnji sekundi prvega dela domači napadalci dosegli še en zadetek in z rezultatom 4:1 se je prva tretjina končala zelo drugače, ko smo si želeli.

Zmaji so se v nadaljevanju igre pobrali in igra je bila bistveno bolj izenačena. V določenih obdobjih, so bili celo naši igralci tisti, ki so narekovali tempo. A na tako težki tekmi, kot je polfinale državnega prvenstva, se je pokazalo, da je rezultat 4:1 že skorajda neulovljiv.  Zmaji so v nadaljevanju izid znižali na 5:2 (strelec Blaž Stipanič po podaji Luke Ogrinca), v 53. minuti pa tudi na 6:3 (strelec Jan Matija Lan po podaji Nika Pratnekerja Hatiča). Prav tako so v zaključnih minutah zmaji pritiskali na vrata domačih za dodatno znižanje rezultata. A kot rečeno, je bila prednost domačih iz začetka tekme previsoka, tako da so na koncu igralci Jesenic tekmo vseeno bolj ali manj zanesljivo pripeljali do konca.

Ekipa Jesenic je tako v polfinalnem obračunu povedla z 1:0. A polfinalni dvoboj še ni odločen. V drugi polfinalni tekmi so kar malce presenetljivo povedli Mariborčani. V Zalogu so premagali Slavijo z 2:0. Povratne tekme bodo na sporedu v četrtek 21. marca.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko razplet končnice in celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top