skip to Main Content
Mladinci po drami zasluženo v polfinale državnega prvenstva

V četrtek 14. marca je bila na vrsti tretja četrtfinalna tekma državnega prvenstva za naše mladince. Poročali smo že, da so sicer mladinci v četrtfinalni dvoboj z ekipo Bled vstopili kot višje rangirana ekipa, a na prvi tekmi v Tivoliju se jim je zalomilo in zmago so domov z rezultatom 7:3 odnesli gostje. Naši fantje so nato na Bledu zmagali s 4:2 in na vrsti je bila zadnja odločilna tekma.

Zmagovalec tekme bo lahko nadaljeval tekmovanje v polfinalu (proti ekipi Jesenice), poraženec pa bo več ali manj zaključil s sezono. Tekma je bila tako več kot pomembna…. Tekmo so bolje odprli gostje. Že v prvi minuti so prišli do svojega prvega zadetka. Najprej je prišlo do sodniškega meta v naši obrambni tretjini. Met so dobili gostje in plošček je prišel do Bohinca na modri črti. Ta je sprožil strel proti vratom. Naš vratar Ian Sotlar je plošček sicer ubranil, a pred vrati je že čakal Blejski napadalec Alagič, ki je odbit plošček neubranljivo potisnil v mrežo. Gostje so vodili z 1:0.

Srečanje se torej za zmaje ni pričelo tako kot bi se moralo, a seveda srečanje še zdaleč ni bilo odločeno. Po uvodnem zadetku so naši igralci prevzeli pobudo. Sledijo je nekaj lepih priložnosti, a v uvodnem delu prve tretjine naši napadalci še niso bili dovolj zbrani za prvi zadetek. Sredi prve tretjine se je nato igra malce umirila. V takšni igri je najprej na vrsto prišla priložnost naših z igralcem več na ledu. Bistvenih novih dogodkov to ni prineslo, je pa kmalu zatem sledila še priložnost gostov z igralcem več na ledu. Gostje pa so bili pri tem bolj učinkoviti. Pritisnili so na Ljubljanska vrata. Plošček je nekaj časa krožil med igralci, nato pa je na koncu 13. minute sledil strel proti vratom. Kombinirala sta Alagič in Tušek. Ian Sotlar je plošček ubranil, a na koncu je Mahkovec potisnil plošček v mrežo in v 13. minuti so gostje vodili že z 2:0.

Na srečo pa so se stvari na tekmi kmalu zatem pričele obračati tudi v našo smer. V 15. minuti je stopil na sceno naš prvi napad. Nekaj časa so napadalci kombinirali s ploščkom za vrati. Mark Sojer je nato plošček podal do branilca Mihe Žitka. Ta je uvidel prazen prostor in z natančnim strelom ob prodoru po levi strani dosegel prvi zadetek za Olimpijo. Izid je bil znižan na 2:1. Ta zadetek je našo igro še dodatno prebudil. Nekaj priložnosti smo tako do konca tretjine še videli, a rezultat je ostal nespremenjen in ekipi sta v drugi del srečanja vstopili z vodstvom Bleda z 2:1.

V drugo tretjino so malce bolj odločno zopet vstopili gostje. Ti so si ustvarili prve priložnosti. A kmalu je prišlo do izključitve na strani gostov in pobuda se je prenesla na našo stran. Med igro 5-na-4 za naše pravih priložnosti še ni bilo, a pritisk in pobuda sta se ohranila tudi po tem, ko so gostje zadrsali v polni postavi. V 26. minuti sta tako Žiga Mehle in Luka Ogrinc kombinirala v napadu. Plošček je prišel do Blaža Stipaniča, ki je z natančnim strelom zadel in izid je bil izenačen.

Nato pa so prišle na vrsto nove težave za naše igralce. Z dolgo 5 minutno kaznijo je bil izključen Žiga Keber. Gostje so pritisnili in v 28. minuti je Pazlar zadel za novo vodstvo gostov. Minila je šele dobra minuta kazni. Pri 5-minutni kazni se kazen oddela v celoti ne glede na zadetek, tako da so imeli gostje priložnost, da v nadaljevanju še dodatno »pobegnejo« našim zmajem. A na srečo ni bilo tako. Kmalu je lep prodor uprizoril Blaž Stipanič in gostom ni preostalo drugega, kot da storijo prekršek. Vsaj za dve minuti sta ekipi tako zadrsali v razmerju 4-na-4. V tem delu igre so imeli naši igralci manjšo pobudo. A kaznovani igralec Bleda se je vrnil na led in preostalo je še več kot minuta časa kazni Olimpije. V tem delu so gostje nato ponovno pritisnili na naša vrata. Videli smo nekaj nevarnih strelov, gostje pa so me drugim zadeli tudi okvir vrat. Na srečo pa je ostal rezultat nespremenjen in naši igralci so lahko postopoma pričeli prevzemati pobudo.

Zopet je napadel prvi napad. Pritisnili so na gostujioča vrata. Najprej sta poizkušala Mark Sojer in Blaž Stipanič. Njune strele je gostujoči vratar Pančur ubranil, a plošček je na koncu vseeno pristal na palici Žige Mehleta, ki je zadel in v 33. minuti je bil izid ponovno izenačen. Takoj za tem je sledila še izključitev gostujočega igralca in kazalo je že, da bi lahko naši igralci popolno prevzeli pobudo. A žal se ni izšlo tako. Med igro z igralcem več pa naši igralci do pravih priložnosti niso prišli. Celo gostje so bili na trenutke nevarni in od prevzemanja pobude na tekmi ni bilo nič. Proti koncu tretjine pa so gostje ponovno udarili. V napad je prodiral Pretnar. Njegovo strel so naši obrambni igralci še zaustavili, a pridrsal je Korzhyletskyi in v 39. minuti so bili gostje ponovno v vodstvu. To je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

V zadnji tretjini so razumljivo napadli naši igralci. Bili so v za ostanku in potrebno je bilo izid preobrniti, sicer bi bilo sezone z današnjo tekmo konec. In res so si naši napadalci na začetku ustvarili nekaj lepih priložnosti. V 43. minuti pa se je naš pritisk obrestoval. V napadu sta kombinirala Luka Ogrinc in Žiga Mehle, najbolj vztrajen in spreten pa je na koncu bil Mark Sojer, ki je plošček porinil v mrežo in izid je bil izenačen na 4:4. Izenačujoč zadetek je igro za nekaj časa kar malce umiril. Kot da bi se obe ekipi pripravljali za zaključni finiš tekme. In res so novi dogodki prišli šele proti koncu igralnega časa. Najprej so morali naši zmaji »preživeti« igro z igralcem manj v 54. minuti. Ta kazen je minila brez pretiranih priložnosti za gostje. Nato pa so v 57. minuti do svoje priložnosti z igralcem več prišli naši igralci. Kazalo je že, da bi to lahko bila idealna priložnost za končno odločitev v tekmi, a žal naši igralci priložnosti niso izkoristili.

A na srečo so obdržali nalet tudi ko se je dobro minuto pred koncem srečanja na led vrnil izključen igralec gostov. V napad je krenil Gašper Šubic. Prodrl je vse do vratarja, a obrambni igralci so mu preprečili dober strel. Gostujoči branilci so izbili plošček, a na njega je naletel Mark Sojer, ki je z močnim strelom po sredini neubranljivo zadel 34 sekund pred koncem srečanja. Prvič na tekmi so naši igralci prišli v vodstvo. In to vodstvo so nato zadržali do konca. To sicer ni bilo enostavno, saj smo v zadnjih 34 sekundah igralnega časa videli dve minuti odmora, kar nekaj sodniških metov ter vsaj en nevaren strel gostov. A naša obramba je vse nalete zdržala in naši igralci so se lahko veselili uvrstitve v polfinalne državnega prvenstva.

Sicer si lahko podrobnosti s tekme ogledate tudi na spodnjem video povzetku.

 

Naše zmaje torej v polfinalu čaka obračun z ekipo Jesenic. Obračun bo seveda težek, saj so Jeseničani po rednem delu osvojili prvo mesto. A na krilih zmage v četrtfinalu se naši zmaji ne predajo v naprej. Prva tekma bo na sporedu v ponedeljek 18. marca na Jesenicah, povratna pa v četrtek 21. marca v Ljubljani.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko razplet končnice in celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top