skip to Main Content
Mladinci ostajajo v igri in sezone še niso zaključili

V nedeljo 10. marca, je bila na vrsti povratna četrtfinalna tekma v selekciji mladincev.

Zmaji so odpotovali na Bled, kjer jih je čakala težka tekma. V četrtfinalnem paru je bila namreč ekipa Olimpije sicer postavljena kot višje rangirano moštvo, a na prvi tekmi pred dnevi v Tivoliju so zmagali Blejčani. Zmaga Blejčanov je bila dokaj prepričljiva (7:3). Nenazadnje sta se tekmeca srečala tudi v zadnjih krogih rednega dela prvenstva. Takrat so na Bledu zmagali domačini kar z 10:0 (res pa takrat tekma v resnici ni odločala o veliko stvareh).

Kakorkoli že, Ljubljančani so morali danes na Bledu zmagati, sicer bi se sezone za njih že kar končala. Igralci Olimpije so zato v tekmo vstopili odločno. In res se je to tekoj poznalo tudi na rezultatu. Že v 46. sekundi igre je za prvo vodstvo zadel Gregor Žeželj. A veselje naših ni trajalo dolgo, saj je bil že v začetku naslednje minute izid izenačen na 1:1. Hitri zadetki so se nadaljevali tudi po tem. Najprej so naši igralci izkoristili prednost igralca več na ledu. V 5. minuti je po podaji Mihe Žitka in Luke Ogrinca zadel Mark Sojer. Dobri dve minuti kasneje pa je bil rezultat ponovno izenačen na 2:2.

Videli smo že 4 zadetke, a se je šele komaj končala 7. minuta. Po teh štirih zadetkih pa se je igra le malce umirila. Obrambe so se skoncentrirale in lahkih zadetkov ni bilo več. Sicer so priložnosti še prihajale. Namreč v nadaljevanju smo videli kar nekaj izključitev. Do konca prve tretjine si je vsaka ekipa “pridelala” po eno izključitev, v drugi tretjini pa je bilo teh še nekaj več. A uvodni rezultat 2:2 je nato ostal nespremenjen vse do 44. minute.

Takrat pa so ponovno zadeli zmaji. Podal je Žiga Mehle, zadel pa je Blaž Stipanič. Olimpija je bila ponovno v vodstvu. Sledile so nervozne minutz s kar nekaj izključitvami. A tako kot tekom celotne tekme so te izključitve zgolj prinesle priložnosti, na srečo pa je rezultat ostal nespremenjen. Na koncu domačemu trenerju ni preostalo drugega, kot da iz vrat potegne še svojega vratarja, kar pa so naši igralci s pridom izkoristili. V zadnji minuti tekme je tako po podaji Žige Mehleta še v drugo zadel Gregor Žeželj in zmaga je skupaj z igralci odpotovala v Ljubljano.

Po tekmi je bil razumljivo vesel tudi trener zmajev IldarRahmatullin: “No, ni še konec. Še smo v igri in v končnici lahko še marsikaj dosežemo. Po hitrih zadetkih na začetku je tekma nato postala taktična, zanimiva in težka. Čestitke fantom za uspeh.“.

Povratna tekma bo na sporedu v četrtek 14. marca. Je pa medtem znan že prvi polfinalni par. Maribor je namreč tudi na drugi tekmi premagal Triglav (tokrat s 4:1), tako da se bo v polfinalu pomeril z ekipo Slavije. Ljubljančani se bodo v polfinalu, v primeru uspeha, pomerili z ekipo Jesenic.

 

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko razplet končnice in celotno dogajanje v selekciji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top