skip to Main Content
Mladinci ostajajo neporaženi v Tivoliju

Nedelja 24.9 je prinesla 3.krog državnega prvenstva Mladincev.

V Tivoli je prispela ekipa Team Zagreb.

Zmaji so odločno začeli s tekmo, saj so v prvih minutah več ali manj konstantno vrteli plošček pred vrati gostujočega vratarja. V 4.minuti so po prvi izključitvi na strani gostov še bolj pritisnili, a prednosti igre z igralcem več domači napadalci niso izkoristili. Ker zadetka ni bilo, so postajali gostje iz protinapadov vse bolj nevarni. Še posebej je to veljalo po 9.minuti, ko je na klop za kaznovana odšel Urh Ilič, a je vratar Val Usnik poskrbel, da je izid ostal nespremenjen.

Ko so bile moči na ledu izenačene, so domači igralci ponovno krenili v napad. Po podaji Žige Mehleta, je imel lepo priložnost Mark Sojer, v istem napadu pa nato še Žiga Ravnikar, ko je strel iz modre črte ubranil gostujoči vratar. A protinapadi gostov so ostajali nevarni in nekajkrat je moral Val Usnik zelo resno posredovati. Tako so v 14.minuti domači igralci ponovno pozabili na gostujoče napadalce. Val Usnik je prvi strel ubranil, prav tako je zaprl pot odbitemu ploščku, a v tretje ni šlo in gostje so prišli v vodstvo z 1:0.

Tudi po zadetku gostov, se je igra nadaljevala v nespremenjenem ritmu. Domači so imeli sicer terensko premoč, a v protinapadih in strelih so bili nevarnejši gostje. Olajšanje je prispelo v 17.minuti, ko je na klop za kaznovane odšel gostujoč igralec. Prednost igre z igralcem več pa je po zgolj nekaj sekundah igre po podaji Blaža Stipaniča izkoristil Žiga Keber.

Še v isti minuti je idealno priložnost za povišanje vodstva imel Gregor Žeželj, ko po imenitni podaji Žige Mehleta izza vrat ni prišel do strela. Sledil je buli, kjer pa so gostujoči igralci ukradli plošček domačim napadalcem in kar naenkrat se je sam pred vrati Vala Usnika znašel njihov napadalec. Vratnica je preprečila novo vodstvo gostov.

Drugo tretjino so bolje pričeli igralci v zelenih dresih. Že na koncu prve minute se je, po napaki gostujočih branilcev, sam pred vratarjem znašel Mark Sojer, a ni uspel zadeti. Sledil je nevaren protinapad gostov, a tudi Val Usnik ni dovolil spremembe rezultat. Sledilo je nekaj minut z nekaj izključitvami na ledu, tako da so v danem trenutku na ledu igrali samo 4 gostujoči igralci in 3 domači. V takšni igri so gostujoči napadalci zadeli novo vratnico.

Zmaji so ponovno ujeli ritem šele v 26.minuti, ko so zopet dobili priložnost v igri z igralcem več. Pri tem so bili ponovno uspešni. Podal je Blaž Stipanič. Najprej je strel sprožil Žiga Mehle, odbitek pa je v mrežo spravil Žiga Keber. V 29.minuti pa je nato sledil še tretji zadetek Zmajev. Ponovno je bil dosežen v igri z igralcem več na ledu. Podala sta Urban Pipan ter Urh Ilič, natančen pa je bil Tihon Gavrilov. Dva zadetka prednosti je dalo domačim igralcem krila in v naslednjih minutah so prevladovali na ledu. Zdelo se je, da bo ta nalet vsaj trenutno zaustavljen v 33.minuti, ko se je na klop za kaznovane vsedel Mark Sojer, a napadi domačih so se nadaljevali tudi pri manjšem številu igralcev na ledu  Tako je v 34.minuti Urh Ilič ponovno ukradel plošček gostujočim branilcem, zadrsal za vrata in podal Marcelu Lavriši, ki je zanesljivo zadel za 4:1.

Čez nekaj minut so do nove priložnosti v igri z igralcem več prišli domači. Zmaji so napadli in po slabi minuti igre z igralcem več izsilili še en prekršek na strani gostov. Sledila je igra 5-na-3, kjer pa Ljubljančani niso bili uspešni. Do konca tretjine je rezultat, kljub premoči domačih igralcev ostal nespremenjen.

Začetek zadnje tretjine se je pričel dokaj mirno. Domači igralci so nadzorovali potek tekme in se občasno znašli v lepih priložnostih. Še najlepši sta bili na primer priložnosti Blaža Stipaniča v 48.minuti ter Urha Iliča v 50.minuti. So se pa neizkoriščene priložnosti domačim igralcem skorajda maščevale. V 50.minuti je sledila izključitev Žige Mehleta, ki so jo Zmaji še ubranili, a ko je v 54.minuti na klop za kaznovane odšel Gregor Žeželj, so gostje zadeli in izid znižali na 4:2. Sledila je napeta končnica, ki jo po igri v drugi tretjini nismo pričakovali, a obramba Zelenih je bila vseeno dovolj zbrana, da preobrata ni bilo. Izid je do konca tekme ostal 4:2.

Zmaji so tako v tretji tekmi dosegli drugo zmago. S tem Zmaji ostajajo pri vrhu razpredelnice, kjer ekipa Olimpija na 3.mestu sledi dvema še neporaženima ekipama Jesenic ter Bleda.

Na preostalih tekmah, so torej Blejčani doma visoko premagali ekipo Slavije s 7:2, Jeseničani pa po tesnem boju v Kranju ekipo Triglava s 5:4. Ekipa Crvene Zvezde pa je bila v Mariboru po podaljšku boljša od domačinov z 2:1.

Naslednja tekma sledi že v četrtek 28.9, ko v Tivoli prihaja še neporažena ekipa z Bleda.

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v državnem prvenstvu U-18 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top