skip to Main Content
Mladinci niso zauspeli zaustaviti mestnih tekmecev

Nedelja 6.oktobra je prinesla novo tekmo naših mladincev. Tokrat je bil na vrsti mestni derbi. V Tivoli je pripotovala ekipa Slavije.

Glede na moč mestnih tekmecev smo seveda pričakovali težko borbo in nekaj takšnega smo tudi dobili.

Gostje so tekmo pričeli zelo odločno. Takoj so krenili v napad in že po nekaj sekundah igre načim igralcem ni preostalo drugega, kot da naredijo prekršek za izključitev. Med kaznijo so gostje pritisnili na naša vrata, a vse kar so uspeli zadeti je bil okvir vrat.  Tekma se je razživela in v nadaljevanju so do lepih priložnosti prišli tudi naši igralci. Res je, da so v prvi tretjini več od igre imeli gostje, a pred nasprotnikovimi vrati so bili nevarni oboji in vratarja ter obrambe so bili najbolj zaslužni, da v prvem delu zadetkov nismo videli. Tretjina se je končala z nogometnim izidom 0:0.

Prve sekunde drugega dela so minile v malce bolj umirjeni igri, kot se je igra pričela v prvi tretjini. A po nekaj minutah je pred obema vratarjema zopet postalo zelo vroče. Najprej so veliko priložnost za vodstvo zapravili gostje.  Plošček se je znašel pred našimi vrati in sledilo je kar nekaj zaporednih strelov iz neposredne bližine. Vsi pa so bili blokirani in izid je ostal nespremenjen 0:0. Igra se je nato malce umirila, a nekako je bilo čutiti, da se pobuda počasi prenaša na stran gostov. Posebej se je to pokazalo, pri izključitvah, ki so si jih naši igralci vztrajno nabirali. Nekaj takšnih izključitev so zdržali, nato pa je 35. minuta in gostje so bili v igri z igralcem več končno natančni. Do strela je prišel Vito Idžan, ki je natančno meril iz leve strani in gostje so se znašli v prvem vodstvu. Ta zadetek je naše igralce kar malce zmedel. Igre nekaj minut niso mogli povezati. Nato pa je prišla izključitev tudi na strani gostov in pomislili smo, da je to mogoče priložnost za izenačenje ali pa vsaj, da se igra zmajev povrne v prejšnje tirnice. Žal ni bilo tako. V igri z igralcem manj, so gostje uspeli plošček izbiti iz svoje tretjine. Ta je prišel v našo tretjino, kamor je v protinapad zadrsal Ante Bebek. Naš vratar je bil pri posredovanju malce prepozen in z nekaj sreče in nerodnosti, je plošček končal v mreži. 2:0 je pomenilo že kar visoko vodstvo domačih in s tem izidom se je druga tretjina tudi končala.

Zmaji so bili odločeni, da se takoj v tretjini tretjini vrnejo v igro. Začeli so odločno, a načrte jim je hitro pokvaril Marjan Dominik Prodan. Že v prvi minuti je prišel do ploščka v naši tretjini, kjer je hitro in spretno iz obrata presenetil našega vratarja in vodstvo gostov se je povišalo na 3:0. Nekaj upanja za to, da naša igra ni dokončno razpadla je nato v 45. minuti prinesel Karlo Marinkovič. Karlo je spretno oviral in napadal gostujočega branilca vse do točke, ko je uspel plošček potisniti v mrežo. A izkazalo se je, da je znižanje na 3:1 največ kar bodo danes naši zmaji dosegli. Do konca smo sicer videli še kar nekaj priložnosti. Nekajkrat so imeli zmaji igralca več na ledu, v zadnjih minutah pa so poizkušali tudi brez vratarja. Nič od tega zadetkov ni prineslo in na koncu so morali zmaji čestitati gostom za zasluženo zmago.

Odigrani sta bili tudi dve drugi tekmi. Jeseničani so s 6:1 premagali Triglav, Mladost pa je bila s 4:3 boljša od Maribora. Ekipa Olimpije se trenutno nahaja na 4. mestu prvenstvene lestvice. Tekmovanje pa se nadaljuje že v torek 8.10, ko v Tivoli prihaja Maribor, ki v letošnji sezoni še ni dosegel točke.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top