skip to Main Content
Mladinci niso bili kos gostom iz Beograda

Drugo polovico prvenstvenih tekem v rednem delu tekmovanja je ekipa U-18 pričela v Tivoliju. V goste je v ponedeljek 26.12 prišla ekipa Crvene zvezde.

Ekipa Crvene zvezde v letošnjem prvenstvu še ne pozna poraza. Na žalost se to ni spremenili niti po gostovanju v Tivoliju….

Varovanci trenerja Ildara Rahmatullina so sicer odlično pričeli srečanje in že v drugi minuti je Jure Rus povedel Zelene v vodstvo, a so gostje hitro vzpostavili ravnotežje in kasneje tudi prevzeli pobudo. Prva tretjina se je odvijala v rahli premoči gostov, a novih zadetkov nismo videli, tako da je rezultat ostal 1:0 za domače.

V drugi tretjini so gostje še bolj pritisnili na vrata Zelenih. To se jim je obrestovalo v 30.minuti, ko je sledilo izenačenje. To je bil sicer edini gol v tem delu igre, ki se je za domače glede na število strelov na gol končala še kar ugodno. Gostje so namreč v tem delu srečanja nastreljali domačine kar z 20:5.

Čeprav so bili gostje v prvih dveh tretjinah boljši nasprotnik, so Ljubljančani v začetku zadnje tretjine še držali aktiven rezultat. Vendar se je na žalost to v zadnji tretjini spremenilo… Prvi so v 55.minuti zadeli gostje. Upanje za Zelene se je povrnilo v 56. minuti, ko je po podaji Timoteja Tomanoviča in Lovro Lapornika zadel Žan Vuk. Vendar naleti gostov niso pojenjali in v 59.minuti so gostje ponovno prešli v vodstvo. Igralci Olimpije so se sicer trudili in borili naprej. Poizkusili so tudi z igro brez vratarja, kar pa so gostje v zadnji minuti izkoristili in postavili končni rezultat na 4:2.

Poraz Ljubljančanov rezultatsko ni tragičen. Po porazu so sicer igralci Crvene zvezde ponovno prevzeli vodstvo na lestvici, Olimpija pa sedaj zaseda 2.mesto. Na sporedu bo še kar nekaj prvenstvenih tekem in zaenkrat imajo Zeleni še vedno najboljši izkupiček gledano Slovenske klube, ki edini nastopajo v končnici. Res pa je, da s prikazano igro trener Ildar Rahmatullin nikakor ni bil zadovoljen. V nadaljevanju se od igralcev Olimpije pričakuje več. Prva priložnost za popravek vtisa sledi 8.januarja, ko se igralci Olimpije odpravljajo na gostovanje na Jesenice.

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.
Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top