skip to Main Content
Mladinci nadaljujejo z zmagami

Nedelja 15.1 je prinesla nov krog državnega prvenstva za selekcijo U-18.

Prvenstvo U-18 letos poteka kar malce počasi. Ekipe so šele na dobri polovici tekem rednega dela, ki bo trajal vse do marca.

Avtor: FB profil Slavija Junior

Tokrat so Zmaji odšli na “gostovanje” v Zalog. V letošnjem prvenstvu nastopajo zgolj 4 slovenske ekipe (Slavija, Triglav, Jesenice, Olimpija) ter Crvena zvezda in med slovenskimi ekipami je ravno Slavija tista, ki je ekipi Ildara Rahmatullina še najbolj konkurenčna.

A na tej tekmi ni bilo čisto tako. Ljubljančani so odločno krenili v tekmo in več ali manj skozi celotno tekmo kontrolirali potek srečanja.

Po podaji Marcela Lavriše je že v 44. sekundi srečanja zadel Jure Rus. Domačinom je nato uspelo izid hitro izenačiti, a da bodo Zeleni nepopustljivi je takoj za tem v 6.minuti pokazal Urh Ilič, ki je po podaji Marka Stražišarja lepo zadel. Zadetkov v prvi tretjini še ni bilo konec, saj je ista dvojica (tokrat strelec Mark Stražišar, podajalec pa Urh Ilič) v 14.minuti igre povišala že na 3:1.

Dokončno je dvome o zmagovalcu v začetku druge tretjine izničil Jure Rus, ki je z današnjim drugim zadetkom po podaji Timoteja Eriča in Urh Iliča povišal vodstvo na 4:1. Domačini so sicer v nadaljevanju izid uspeli znižati na 4:2 in tekma je bila do konca srečanja vsaj rezultatsko napeta, a Ljubljančani so bili preprosto boljši nasprotnik (skupno so nastreljali domačine s 44:24). Na koncu je trener domačih poizkusil še z igro brez vratarja v polju, a se mu je to hitro maščevalo, saj je v prazno mrežo v 58.minuti zadel Marcel Lavriša (podaja Timotej Erič).

Zmaga je bila lepa in pomembna. Čestitke fantom ter trenerju. Na lestvici imajo sedaj Ljubljančani že 5 točk prednosti pred najbližjim slovenskim zasledovalcem Slavijo. Res pa je, da se na lestvici pred Zelenimi nahaja še ekipa Crvene Zvezde (ta ekipa sicer ne nastopa v končnici prvenstva) in verjetno bo ravno ta ekipa naslednji nasprotnik Ljubljančanov v državnem prvenstvu (točen datum tekme še ni znan).

 

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top