skip to Main Content
Mladinci na Jesenicah niso bili uspešni

Nedelja 3.12 je prinesla nov krog v Državnem prvenstvu Mladincev (U-18).

Zmaji so se odpravili na Jesenice. Čakal nas je pravi hokejski derbi, kjer se je morala četa trenerja Ildarja Rahmatullina spoprijeti z ekipo, ki na prvenstveni lestvici zaseda 1.mesto.

Avtor: Marko Lukan

Zmaji so torej pričakovali težko tekmo, kar se je tudi izkazalo za upravičeno pričakovanje. Prvi so povedli domačini, a so Zmaji v prvi tretjini izid uspeli izenačiti. Strele: Urh Ilič.

Testnega rezultata pa Ljubljančani niso uspeli obdržati v drugi tretjini, ko so domači napadalci dvakrat zadeli. Prvič v 27.minuti, drugič pa v 32.minuti. 3:1 je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

Avtor: Marko Lukan

V zadnji tretjini, so se Zmaji trudili uloviti priključek, a žal jim tega ni uspelo. V 59.minuti je vrata zapustil še Val Usnik, a to se Ljubljančanom ni obrestovalo, saj so domači igralci zadeli še enkrat in z zadetkom v prazno mrežo postavili končni rezultat 4:1. Kot zanimivost navedimo še podatek, da sodnik na tekmi ni dosodil niti ene kazenske minute.

Na preostalih tekmah je Zagreb s 5:4 premagal Bled, Slavija je s 7:1 premagala Maribor, tekma med Crveno zvezdo in Triglavom pa ni bila odigrana.

Na prvenstveni lestvici se vrni red prve četverice ni spremenil (1.Jesenice, 2.Triglav, 3.Olimpija, 4.Bled).

Zmaji prvenstvo nadaljujejo v nedeljo 10.12, ko v Tivoliju pričakajo Zagrebčane.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v državnem prvenstvu U-18 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top